A Nyugat-Európa felett húzódó ciklon előoldalán egyre enyhébb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Emiatt bár pénteken nem lesz nagy területen csapadék, annak halmazállapota változatos lesz: a hószállingózás, gyenge havazás mellett helyenként ónos szitálás, szitálás is előfordulhat.

Délkeleten tükörpályává válnak az utak

Alapvetően erősen felhős vagy borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csak rövid időre válhat szakadozottá a felhőzet. Estig csak helyenként, nagyobb eséllyel északkeleten alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás, az Északi-középhegység térségében ónos szitálás, míg másutt legfeljebb szitálás fordulhat elő. A déli, délnyugati szél egyre többfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, délnyugaton lesz enyhébb az idő. Késő este -1, +6 fok várható.

Péntek hajnalig az ország déli felén és a középső országrészben továbbra is több helyen előfordul gyenge ónos eső, de helyenként záporosabb jellegű csapadékgócokra is számítani lehet 1-2 mm körüli ónos esővel. Reggelre várhatóan fokozatosan kelet, délkelet felé szorul vissza a csapadék. E mellett északon, északkeleten kisebb hószállingózás, ónos szitálás továbbra is előfordul.

Péntek reggelre főként a délnyugati országrészben sűrű köd valószínű, de párás, ködös tájakra, rossz látási viszonyokra máshol is számítani lehet.

Péntek este észak, északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, melynek formája az Északi-középhegység térségében még a hó, fagyott eső mellett ónos eső is lehet, egyébként azonban a hőmérséklet emelkedésével az eső lesz majd egyre inkább a jellemző.

(met.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@lópicigáspár: Hová gondolsz, akkor mikor kártyáznának ???
Különben is kurvára fel vannak készülve a télre !!!
Levendula
@lópicigáspár: Dél-Nyugaton még rosszabb a helyzet. 1 cm-es vastagságban fagyott rá az autókra a csapadék. Megjegyezem, hogy amikor pár miliméter hó esett, akkor aztán jártak a sószóró autók. Némelyik úgy volt "beállítva", hogy a szélvédőkre csapta a sót, nem az útra.
papa.49
Az útkaparók a ,,nagyon felkészültek,, VAJON HOL A BÚSBAN VANNAK ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.