Attól, hogy valaki paranoiás, még követhetik – tartja a régi mondás.

A Zoom.hu közérdekű adatigénylésére adott választ az Igazságügyi Minisztérium, amely szerint ebben az évben decemberrel bezárólag havi átlag száz nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtésre adott engedélyt Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Magyarországon a polgári, katonai titkosszolgálatok, valamint a Terrorelhárítási Központ (TEK) jogosult ilyen megfigyelést kérni. 

Havi átlag 100 titkos megfigyelést engedélyeztek idén az országban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

"December 4-ig összesen 1182, vagyis naponta több mint három titkosszolgálati eszközökkel végrehajtott lehallgatást, adatgyűjtést engedélyezett idén eddig az igazságügyi miniszter nemzetbiztonsági célból. Ez azt jelenti, hogy ha ez a trend az év utolsó hónapjában is folytatódik, akkor az év végére a kormányzatilag jóváhagyott titkos adatgyűjtések száma megközelítheti az 1300-at, ami ötéves rekord lenne" – írja a Zoom.hu.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a szám csak a nemzetbiztonsági célú megfigyelésekre vonatkozik (a növekedést szerintük a terrorfenyegetettség növekedése okozhatja), ezen kívül ugyanis va még a bűnüldözési célú titkos megfigyelés is. Ez utóbbiakat bírói jóváhagyásra rendelik el, nem kell hozzá az igazságügyi miniszter.

A kettő közti különbségeket ebben a táblázatban foglalta össze a Zoom.hu:

Idén nyáron a titkos megfigyelésre vonatkozó szabályok egy részét módosította a kormány, és létrejött az "előzetes felderítés" intézménye is, amitől a szakma és a jogvédők egy része is fázott: ez ugyanis bizonyos kiemelt súlyú bűncselekmények gyanúja esetén is engedi az előzetes és titkos információszerzést gyakorlatilag bárkiről. 

"Nem véletlenül merült fel korábban, hogy a gumiszabály alapján akár közéleti aktivisták, civil szervezetek ellen is titkos eszközökkel léphetne fel a hatalom. Előfordult például, hogy Németh Szilárd Fidesz-alelnök „nemzetbiztonsági fenyegetésként” azonosított embereket, sőt ugyanő azzal is fenyegetőzött már, hogy a titkosszolgálatokkal megfigyelteti az általa a „Soros-hálózat” tagjaiként azonosított civil szervezeteket" – olvasható a Zoom.hu cikkében.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
És a törvényesen működö MAFFIA csoportokat ki FIDELI, élén a keresztapuKÁVAL, netán a Jóisten!, gondolva a 4,4 milliárdra, amelyet 3 év alatt gányoltak össze, a CSALÁDFŐ nemzetbiztonsági átvilágítása nélkül! Ejnye!
.
g7.hu/allam/20180605/harom-ev-alatt-harommilliard-forintot-vett-ki-cegeibol-az-orban-csalad/
.
Azzal nincs elintézve, hogy a FIDELŐK lefüleltek egy 4 milliós GAZDI példáját követőt!
.
Azokra CÉLOZVA, akik milliárdokat vonhatnak ki a gazdaságból, és a CI-HÁJUKBAN tartják a KÖZ LÓVÉJÁT!
CsipkeRózsa
Vegyenek föl több embert, akkor még nagyobb rekord lehetne.
Nessy
Nem lehetne, hogy a "megfigyelők" esetleg csinálnának is közbe valami hasznosat? Mondjuk kocsival hazahozhatnák a boltból a nehezebb cuccokat, megpucolnák az ablakokat? Aztán egy kávé mellett megbeszélnénk, hogy mi érdekli őket!
Sőt, miután úgysem tudhatom meg, mit írtak, akár a vöröshangyák nemi életét is kiértékelhetnénk, hiszen úgyis azt írnak, amit a megrendelő óhajt.
Eladott Ország
Lakosságcserére készülnek, vagy mi a helyzet? Én nem hiszem, hogy van még egy olyan európai kormány, mint ami nekünk jutott. Most nem a szellemi leépülés jeleit szeretném elemezni az elmúlt, vagy eljövendő kormánytagok kapcsán. Már csak azért sem, mert sok esetben egyáltalán nem bizonyítható a leépülés, hiszen lehetséges, hogy ez a csúcs. Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató és „sorosista brigádját” látva nem kizárt. Azt nem tudom, honnan ez az intenzív gyűlölet minden honfitársunkkal szemben, aki nem a fidesz szamárvezetője mentén éli az életét. Nem hinném, hogy amennyiben sikerül a mesterterv és minden gyűlölt honfitársunk (fiatalok, értelmiségiek, ellenzékiek, művészek és mindenki, aki nem fideszes) eltakarodik ebből az országból, akkor a hazaszeretet ékes példái fogják magukat és önként betömik a költségvetésben keletkező űrt, hogy a kormánynak, a fidesznek és a Magyar Időknek és a többi fideszes szennylapnak, sajnos most már az ország összes megyei napilapja is ide tartozik, legyen miből működni.
karma1
Ugyan mar, mirol brekegnek, engedelyezesrol? Hisz a mocskos alapkatyvaszukba belevettek, hogy barkit, barmiert, barhogy megfigyelhetnek, meg csak kulonosebb ok sem kell hozza.
Akkor mirol is beszelnek? Hulyek, Azert az embereknek nem ennyire rovid am az emlekezete...:o((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.