Az MTI korábbi vezérigazgatója, volt MSZMP-s politikus 88 éves korában, rövid betegség után hunyt el.

Lakatos Ernő 1930-ban született Budapesten. 1960-tól '62-ig a Magyar Rádió belpolitikai rovatvezetője, 1962-tól '69-ig a Magyar Ifjúság főszerkesztő-helyettese, 1969-1977 között a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatalának általános elnökhelyettese volt.

Meghalt Lakatos Ernő

1977-ben lett a Magyar Távirati Iroda vezérigazgatójának első helyettese, majd 1980 és 1982 között az MTI vezérigazgatója volt.

1982-től 1988-ig az MSZMP KB agitációs és propagandaosztályát vezette, majd 1989-1990-ben nagykövetként dolgozott az NDK-ban.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Egy kis adalék, hogy az ügynöktörvény sokadik tárgyalásánál is miért került mindig szar a ventilátorba. 1982-ben a kommunista belügy tüntette ki Stefka Istvánt. Lakatos bejegyzésében azt is állítja, hogy Stefka egyike volt annak a kevés kiválasztott újságírónak, akik Belügyi Tudósítói igazolvánnyal rendelkezett, és munkájukat a belügyminisztérium sajtó,- és propaganda munkáját volt hivatva, önkéntesen segíteni. Ugyan olyan alázattal vette át a kitüntetéseket és a pénzjutalmakat annak idején Horváth István belügyminisztertől, Lakatos Ernő, (APO) jelenlétében, mint ma, az új uraidtól. Hofinak volt a 90-es években egy ilyen beszólása: Figyu! Most meglátod, hogy a szar húzza le a WC-t. És igaza lett.
https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--v3H-Yy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.