Az ellenzék továbbra is hazudik a munka törvénykönyve módosításáról – mondta Hollik István kormányszóvivő újságíróknak szombaton Budapesten.

A pénteki kormányellenes tüntetéssel az ellenzék ismét becsapta az embereket, "azt hazudják", hogy a munkavállalókat kényszeríteni lehet a túlmunkára, illetve azt, hogy a túlórapénzt csak három év múlva fizetik ki a munkavállalóknak – fogalmazott.

A kormány megmondja: a rabszolgatörvény elleni tiltakozással csak be akarják csapni az embereket

Az igazság ezzel szemben az – emelte ki –, hogy túlmunka csak a munkavállaló önkéntes hozzájárulásával lehetséges, és a túlmunkáért járó bért a hónap végén ki kell fizetni.

Ismert, az ellenzék aggodalma szerint hiába önkéntes a túlmunka vállalása, ha a munkavállalók nem mernek nemet mondani főnökeiknek, hiszen ezzel vagy munkájukat veszíthetik el, vagy "csak" a prémiumoktól esnek el, netán egyszerűen megromlik a munkahelyi légkör.

A kormány szerint viszont az ellenzéki "hazugságoknak" az oka az, hogy az ellenzék elveszítette a tavaszi parlamenti választásokat, ezért utcai erőszakkal próbálják magukhoz ragadni a hatalmat – mondta.

"Ebben az ellenzéket Soros György pénzzel és saját NGO-in keresztül támogatja, hiszen Soros György célja a bevándorlást ellenző kormányok gyengítése és megbuktatása"

- fűzte hozzá.

Hollik István sajnálatát fejezte ki, hogy -bár a napokban csak békés tüntetések voltak, de- az "elmúlt napok vandál és agresszív cselekményei" után újabb vandalizmusra került sor, amikor füstbombát dobtak a köztársasági elnök hivatalának épületére. Ez egy esetben történt meg, az illetőt előállították.

(MTI nyomán)

(Fotó: MTI/Mohai Balázs)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Hogy a jó bánatban tudnak állandóan Soros-on és a migránsokon kikötni? Mi köze Sorosnak és a migránsoknak ahhoz,hogy ez a tetű kormány megadjta a jogi lehetőséget a munkaadóknak arra,hogy a dolgozóikat 400 órát túlóráztathassák és az ezért járó pénzt 3 éven belül kell kifizetni. Nos,lehet,hogy Ők azt hiszik,hogy ettől még a túlórát minden hónapban ki is fogják fizetni,de a legtöbb cég pont az Ő embereik vezetése alatt áll és persze,hogy ki fogják használni a törvény adta jogukat. Joguk van 400 órát dolgoztatni? Igen? Joguk van csak 3 év múlva fizetni? Na akkor így is fognak tenni. A nem kötelező,meg a dolgozó beleegyezése duma, egy idiótaság. A munkaadó egyszerűen bosszút áll azon,aki nem akar túlórázni. megteheti,mert hiába mondják a munkaerőhiányt, az országrész függő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Érdemes megnézni ezt a fórum beszélgetést. Hadházy Ákos és Márki-zay Péter beszélnek az új civil közösségről ami rendszert fog váltani.
www.youtube.com/watch?v=heyGs0Pq88s
human
Aki úgy érzi tenni akar a változásért annak még javaslom ezt a megyénként tematizált oldalt:
nyomtassteis.hu/
Dr plágium
merce.hu/2018/12/22/tizezrek-tuntettek-szerbiaban-a-kormany-ellen-meg-orbannak-is-uzentek/
Vučić érezhetően nem vette komolyan az első megmozdulást: azt mondta, akkor sem enged a követeléseknek, ha ötmillióan vonulnak az utcákra, ami nagyjából Szerbia felnőtt korú lakosságának felelne meg.
Hasonló a helyzet mint itthon...

A tüntetők egy transzparenssel még Orbán Viktornak is üzentek: ők nem fogják hagyni, hogy a szerb politikusok Magyarországra meneküljenek
Shaleonsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
NaponTamas
Ide nekem a 400 óràt...sőt legyen 800...mi bajootok ezzel? Majd vàlalom ha akarom. Akinek olyan a munkahely hogy még tudjàk zsarolni az meg haladhat
NaponTamas
Az egyetlen normàlis fideszes döntés a cigizés kitiltàsa a szórakozóhelyekről óta

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.