Az ellenzék továbbra is hazudik a munka törvénykönyve módosításáról – mondta Hollik István kormányszóvivő újságíróknak szombaton Budapesten.

A pénteki kormányellenes tüntetéssel az ellenzék ismét becsapta az embereket, "azt hazudják", hogy a munkavállalókat kényszeríteni lehet a túlmunkára, illetve azt, hogy a túlórapénzt csak három év múlva fizetik ki a munkavállalóknak – fogalmazott.

A kormány megmondja: a rabszolgatörvény elleni tiltakozással csak be akarják csapni az embereket

Az igazság ezzel szemben az – emelte ki –, hogy túlmunka csak a munkavállaló önkéntes hozzájárulásával lehetséges, és a túlmunkáért járó bért a hónap végén ki kell fizetni.

Ismert, az ellenzék aggodalma szerint hiába önkéntes a túlmunka vállalása, ha a munkavállalók nem mernek nemet mondani főnökeiknek, hiszen ezzel vagy munkájukat veszíthetik el, vagy "csak" a prémiumoktól esnek el, netán egyszerűen megromlik a munkahelyi légkör.

A kormány szerint viszont az ellenzéki "hazugságoknak" az oka az, hogy az ellenzék elveszítette a tavaszi parlamenti választásokat, ezért utcai erőszakkal próbálják magukhoz ragadni a hatalmat – mondta.

"Ebben az ellenzéket Soros György pénzzel és saját NGO-in keresztül támogatja, hiszen Soros György célja a bevándorlást ellenző kormányok gyengítése és megbuktatása"

- fűzte hozzá.

Hollik István sajnálatát fejezte ki, hogy -bár a napokban csak békés tüntetések voltak, de- az "elmúlt napok vandál és agresszív cselekményei" után újabb vandalizmusra került sor, amikor füstbombát dobtak a köztársasági elnök hivatalának épületére. Ez egy esetben történt meg, az illetőt előállították.

(MTI nyomán)

(Fotó: MTI/Mohai Balázs)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Hogy a jó bánatban tudnak állandóan Soros-on és a migránsokon kikötni? Mi köze Sorosnak és a migránsoknak ahhoz,hogy ez a tetű kormány megadjta a jogi lehetőséget a munkaadóknak arra,hogy a dolgozóikat 400 órát túlóráztathassák és az ezért járó pénzt 3 éven belül kell kifizetni. Nos,lehet,hogy Ők azt hiszik,hogy ettől még a túlórát minden hónapban ki is fogják fizetni,de a legtöbb cég pont az Ő embereik vezetése alatt áll és persze,hogy ki fogják használni a törvény adta jogukat. Joguk van 400 órát dolgoztatni? Igen? Joguk van csak 3 év múlva fizetni? Na akkor így is fognak tenni. A nem kötelező,meg a dolgozó beleegyezése duma, egy idiótaság. A munkaadó egyszerűen bosszút áll azon,aki nem akar túlórázni. megteheti,mert hiába mondják a munkaerőhiányt, az országrész függő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Az biztos, hogy egyre több a hülye ember...
Sámannus
Hazudsz te nyomorék, mert nem egyeztettetek, az érdekcsoportokkal mint a nyóc évben egyszer sem. Ez egy olyan ganyéj társaság aminek a kérdése is hazugság.
cikicakk55
Hogy a jó bánatban tudnak állandóan Soros-on és a migránsokon kikötni? Mi köze Sorosnak és a migránsoknak ahhoz,hogy ez a tetű kormány megadjta a jogi lehetőséget a munkaadóknak arra,hogy a dolgozóikat 400 órát túlóráztathassák és az ezért járó pénzt 3 éven belül kell kifizetni. Nos,lehet,hogy Ők azt hiszik,hogy ettől még a túlórát minden hónapban ki is fogják fizetni,de a legtöbb cég pont az Ő embereik vezetése alatt áll és persze,hogy ki fogják használni a törvény adta jogukat. Joguk van 400 órát dolgoztatni? Igen? Joguk van csak 3 év múlva fizetni? Na akkor így is fognak tenni. A nem kötelező,meg a dolgozó beleegyezése duma, egy idiótaság. A munkaadó egyszerűen bosszút áll azon,aki nem akar túlórázni. megteheti,mert hiába mondják a munkaerőhiányt, az országrész függő.
Peller Anikó
@Csizmás Kond: igazad van, egyetértek. Elég nagy a konda.
görbetükör
Frappáns, rövid és tömör a tegnap esti tüntetéskor skandált válasz: "lónak a f...-t!"
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...megüt a guta...hol olvastad, hogy 3 éven belül kell kifizetni ?
Clavigo
Hol (a)lik pajtás..." Lónak a faszát"...kis köcsög.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: Ennyi embert, ilyen gyermeteg hazugságokkal az utcákon lófráltatni csak itt lehet...ennyi buta sehol nincs a világon. Akik még a saját nyelvükön írt törvényt sem képesek megérteni, azok mi a picsáért vágyódnak külföldre ?
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Van mire büszkének lenni Bulgária után.
RonaGyuri
Mecsoda különbség

vannak TV-ostromok ilyenek és olyanok is

Tempora mutantur – tartja a mondás, de még ennél is igazabb a TV-ostromok változása, pontosabban az arról szóló TV-közvetítések, különösen, ha a derék requincistálódott (rém)HírTV-jéről van szó.
Többünk tette szóvá, hogy a hazai közbeszédnek valahogy nem nagyon akaródzik összehasonlításokat tenni a 2006-os túró-rudi beszerzés és a heti képviselői rendetlenkedés kapcsán. Vannak hasonlóságok és különbségek bőven. Főleg a megítélésekben!
Az igazi különbség azonban a derék Hír-TV hozzáállásában van. 2006-ban egyenes közvetítésben számoltak be az eseményekről, egy igazi elfogult hazai drukker szemszögéből. Többek emlékeznek még a lelkesült riporterre,aki többször is forradalmat kiáltott! =))
A napokban pedig jó esetben a híradóban odakapcsolnak, és a riporter semleges hangon fikázza a tüntetőket! =))
görbetükör
@Csizmás Kond: Ugye milyen sok dolgon kell törni a fejed? Mennyi mindent nem értesz?
Mire megvénülsz, talán meg is lesz a válaszod! Csak kitartás és kérdezz sokat, abból tanulsz! :D
anima
Hollik István, fidesz member nem ember.

H1G
Csizmás Kond
@görbetükör: ...te ismét magadba néztél...
Zeta
Mondja ezt az a fidesz, akik munkaadók, vagy életükben nem voltak munkahelyen fogalmuk sincs a munkahelyi alá, fölérendeltségről! Melyik tulaj fogja eltűrni, hogy a melós az ő gyárában , melós döntsön , arról, hogy akar e túlórázni vagy sem?
Nincs itt semmi félrevezetés, a fidesz hazudik , mint mindig. Ezután már csak a nyugdíjkorhatár felemelését kell majd pozitívumként beállítani! Milyen fürgén fognak mozogni a melósok 70- 72 évesen!
Ezek hülyék.
Eladott Ország
A Magyar Szent István Rend, a Magyar Érdemrend nagykeresztje a lánccal és az arany sugaras csillaggal kitüntetett Áderből emberek millióinak csak a kereszt jutott. Cipelhetik. Áder nem elnök, főleg nem köztársasági. Gyenge minőségű Orbán-másolat. Az egyik kutya, a másik kutyább. A Fidesz-bérenc, független pecás Ádernek 1,5 millió forint a fizetése. Viheti csont nélkül a bankba, mert nem kell fizetnie semmiért: nem fizet rezsit, telefon- és internetszámlát. Nem ücsörög a szakrendelők folyosóján, ha megbetegszik, luxusápolást kap. Letojja a benzin árát, a hivatali sofőr elviszi mindenhová. A hozzátartozói fillérekért nyaralhatnak a kormány központi üdülőjében. Ha az elnök külföldre utazna, azt is megteheti, ha úgy tartja kedve, akár magánrepcsivel is. Kiköpött Orbán. Minden ingyen jár neki, nyugodtan mondhatom, ő az országunk egyik legnagyobb haszonélvezője, tényleges munka nélkül – mi fizetjük. Élete végéig. Akkor hogy az úristenbe ne írta volna alá a rabszolgatörvényt. Azt csinál, amit akar, azt csinálja, amitől az emberek évek óta frászt kapnak. Kurvára ráér a palotájában. Ja, kérem, tetszettünk volna államfők lenni! Például tarthat udvari bolondot, de személyes nincs neki, mert akkor nem lenne olyan, mint a tót, aki állandóan savanyú uborkát eszik.
uploads.disquscdn.com/images/9cba0e889f149bf44f8482a68ad2efdef8e85eb9ca1db023ac4b791ae2f17773.jpg?w=600&h=422
A geci meg a bánatos. Hihetetlen, hogy ez a két fasz mire vitte!
Peller Anikó
@Zeta: Ne már, dehogy hülyék. Ezek előre megfontolt szándékkal aljasok. Gazemberek még a trolljaik is. Na nem mondom, köztük tényleg fekete holló a hülye.
Mary
Majd jövőre a fideszesek is fognak nyávogni, amikor majd túlórázniuk kell és még az Erzsébet utalványukat is elveszik
Lesz itt még siránkozás az ő részükről is a családok évében
A legrosszabb mégiscsak a fidesz bíróságok létrehozása, ki van zárva, hogy ezek után valakinek igaza lehetne a hatóságok ellen
Saját embereik ülnek a bírói székekbe, demokrácia eltörölve
Az alkotmányos forma ezentúl: egypárt rendszer, központosított hatalom
desiro
csornai barmok , most már tudjátok kire szavaztatok..
Nessy
@desiro: A Csornaiak, Soproniak, a határ közelében élők lelkes fidesz hívek, miközben szürkén - feketén átjárnak Ausztriába dolgozni. Kibicnek semmi sem drága.
Áder meg a "sál a kirakatban" , dekoráció.
tudode
Ne szóra-KÁZZON ez az IFJÚ TITÁN!
.
Aki csapkodja az ajtót, és átveri még a SAJÁT AGYMOSOTTAIT is, az a NAKI, senki
.
---- Orbán Viktor üzenete a fiataloknak 2007-ből
.
www.youtube.com/watch?v=NtKwEovr5Wo&t=25s
.
Kötésig, vagy tőkig BENNE VAN az ország a slamasztiKÁBAN, és ezek az ifjak sorba állnak a KIVÉNHEDT DESPOTÁNÁL bársony hokedliért.
.
Csak ennyit ér a becsületük!
.
Ha nincs bajuk az EMELETEN, ott vállon felül, ha nem tudják, vagy megjátsszák a maszatost, mi újság a FALIÚJSÁGON, akkor ÁTTÉTELESEN kihasználják az ORSZÁGOT!
görbetükör
@Csizmás Kond: Igen, sűrűn szoktam. Ezért jutok mindig arra, hogy képességeim nem elegek arra, hogy a magadfajtát felvilágosítsam. Mindig kudarcot vallok a nagyon nagy butaság és szűk látókör esetében.
Mint nálad is.
Csizmás Kond
@görbetükör: ...nézd...ha volna értelem abban amit látsz nem beszélnél ekkora marhaságokat...sőt ha pénzért mondod akkor is nagyon vastag kell legyen valahol...tehát a látókör amivel rendelkezel nagyon torzított.
...és hogy érdemben tudj válaszolni...olvastad a törvényt vagy nem ?
mackoka46
A kormányzat mindig hazudik, ráadásul nagyon hihetően. Egyszerűen nem szabad őket meghallgatni se.
Desischado
Hazudnak, mint mindig. Még jó, hogy az embereknek kinyílt végre a szeme! MElyik munkáltató nem alkalmazná a rabszolgatörvényt! Máris vannak, ahol be akarják vezetni! Remélem, ez az egész tüntetés, sztrájk elvezet végre a bukásukhoz!
papa.49
Likasfejűisti megint elfeledted bevenni a gyógyszert, úgy látom már elhatalmasodott raktad az ,,elmehiányos, észnélküliség,, ez a tudomány mai állása mellett gyógyíthatatlan, tehát marad a gyogyi neked !!!
Hazudsz te is mint a csutipatkány az még tegnap azt hazudta a hónap végén számolják el a túlórákat, te ma már azt mondtad az év végén, az igazság meg az, hogy SEMMIKOR ERRE MEGY KI A JÁTÉK !!!
nevemnick
@Peller Anikó: @Csizmás Kond: sajnos az a helyzet itt dél-vidéken, hogy pl. a 10 fő alatti, vagy valamivel több létszámú, vállalkozónál dolgozó melós, ha a munkáját meg akarja tartani (átlag munkás nettó 90-130 e. Ft-ért) ha tetszik, ha nem, akkor is kényszerűségből bizony belemegy a 400 órás túlmunkába.
Mert élni akar.
solidedge
Tipikus Fidesz kommunikáció.Igyekeznek a megmozdulások jelentőségét elbagatelizálni, valamint haragot szítani ellenük. Ezen Habonyék ezerrel dolgoznak, mivel 2019-ben két választás is lesz és a Fidesz tábor nem morzsolódhat le. Valamit érezhetnek a bajból, mert a külhoni magyarok szavazatára gyúrtak rá az esetleges honi elvesztett voksok pótlására.
human
Édesanyám Liga szakszervezeti tag. Kíváncsi leszek, hogy lesz-e valóban felmérés a dolgozók közt egy esetleges sztrájk támogatásáról.
Yoda69
hollikistavan, te szerencsetlen barom!
Vedd mar eszre, ez a tuntetes sorozat mar tobbrol szol, mint a rabszolgatorveny.
Ez rolatok szol te idiota! Hogy huzzatok el vegre a jo busba 8 ev szabadrablas utan.
Kiraboltatok az orszagot, kifosztottaok az embereket, elvettetek nyugdij megtakaritasukat. Eluldoztetetk tobb mint 1 millio fiatalt az orszagbol, es meg ugyanennyi fog elmenni ha ti maradtok. De ami a legundoritobb ezekutan, hogy az itt maradottakbol pedig rabszolgat akartok csinalni, akik ehberert robotolhatnak a gyaraitokban, es cegeitekben, amiket osszelopkodtatok.
Nos, ebbol nem kernek az emberek, es ez fogja elhozni a vegeteket.
Szepitgetheted az aljas torvenyed ahogy akarod. Ez mar beepult az emberek tudataba, ugyanugy mint az allando sorosozas es migransozas. Tudod aki farkast kiallt, az ne lepodjon ha egyszer tenyleg jon a farkas.
Grafix69
Kurva egyszerű a képlet , le van írva mit lehet és mit nem , ez nem a szereteten múlik meg az akarom meg nem akarom. Ami engedi jogilag azt jogilag meg is követelhetik Jogilag nem lehet mobilozni a kocsiban , törvény van rá , ilyen erővel el is lehet törölni , mondván úgy sem mobiloznak , és de..
Eladott Ország
Mert itt mindenki hülye, kivéve a bűnöző csúti cigányt és bandáját! Már régen megérett az "akasztófára" ez a szarházi, despota, zsírdisznó!
Gauntlet
@Yoda69: na igen, a farkaskiáltós mese egyik, fel nem ismert, lényege: a farkas létezett a kiáltások előtt is. Csak sokan erre nem jönnek rá!
tulipan
EZEK a fasz barmok,most megint a saját szövegüket TAGADJÁK !!
Mint a 3000 milliárd ellopásánál!
Eladott Ország
Akkor miért kellett törvénybe foglalni a túlóratörvényt?! Ugyanis a jogszabályi hierarchia a jogszabályok között fennálló alá-fölé rendeltségi kapcsolat. ... Alsóbb szintű jogszabály nem lehet ellentétes felsőbb szintű jogszabállyal. A munkavállaló és a munkáltató már csak a fidesz hatalmi "törvényi" szabályozása szerint állapodhat meg. Akkor miért hazudik már megint a fidesz bűnöző banda!
magyarbakancs
"Ebben az ellenzéket Soros György pénzzel és saját NGO-in keresztül támogatja, hiszen Soros György célja a bevándorlást ellenző kormányok gyengítése és megbuktatása"

MEG LÓNAK A F@SZÁT AZT TE MAJOM.
tudode
Az i-GAZDÁSG az, hogy Tordai Bence a kütyüjével egyenes adásban adta az Ország Házában folyó cirkumparádét.
.
Oszt' leesett a az adást nézőknek a TANTUSZUK, hogy cigányabbnál cigányabb módon BUZERÁLJÁK a gombocsKÁKAT képviselői kártyásKA nélkül, röhögcsélve, mint a PIACI kofácsKÁK!
.
Oszt' LÁBBUSSZAL elkezdtek gyűlekezni a NEMZET TERÉN, amelyen nincs egy füszál, csak a HÁZUKBAN több fa-SZÁL áll a vártán mint a KUPECEK!
.
Rábazsajgott a NEMZET GYÜLEKEZETE a sompolygásra, undorító jelenetek zajlottak le a JOG ASZTALÁNÁL!
.
Ez a cumi már a NEHEZEN DOLGOZÓKNAK is sok volt/van, mivel beleláttak a HÁZ vizes árka partján, hogy NAGY FRANCOK azok, akikre bízták az ország CUCCAIT!
.
Arról nem is szólva, hogy RIHERONGY MÓDON tesznek eleget a SZÍNFALAK MÖGÖTT a köznyugalom fenntartásának!
.
Átverik a társadalmat a palánkon!
.
Imigyen:
.
------ 2018. 12. 12. Tordai Bence élő a Parlamentből - a rabszolgatörvény szavazásán
www.youtube.com/watch?v=waUmeFwPL_s&t=3466s
.
Van mit szégyellnie a NER huncutKÁKNAK emiatt a ZSIBVÁSÁR miatt az ÁLLAM izétől kezdve a NER-tagokig!
.
Köpjenek fel mindannyian, álljanak alá, mert összetévesztették a Ország Házát a lebujjal!
human
Érdemes megnézni ezt a fórum beszélgetést. Hadházy Ákos és Márki-zay Péter beszélnek az új civil közösségről ami rendszert fog váltani.
www.youtube.com/watch?v=heyGs0Pq88s
human
Aki úgy érzi tenni akar a változásért annak még javaslom ezt a megyénként tematizált oldalt:
nyomtassteis.hu/
Dr plágium
merce.hu/2018/12/22/tizezrek-tuntettek-szerbiaban-a-kormany-ellen-meg-orbannak-is-uzentek/
Vučić érezhetően nem vette komolyan az első megmozdulást: azt mondta, akkor sem enged a követeléseknek, ha ötmillióan vonulnak az utcákra, ami nagyjából Szerbia felnőtt korú lakosságának felelne meg.
Hasonló a helyzet mint itthon...

A tüntetők egy transzparenssel még Orbán Viktornak is üzentek: ők nem fogják hagyni, hogy a szerb politikusok Magyarországra meneküljenek
Shaleonsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
NaponTamas
Ide nekem a 400 óràt...sőt legyen 800...mi bajootok ezzel? Majd vàlalom ha akarom. Akinek olyan a munkahely hogy még tudjàk zsarolni az meg haladhat
NaponTamas
Az egyetlen normàlis fideszes döntés a cigizés kitiltàsa a szórakozóhelyekről óta

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.