Karácsony a tárkereső oldalak csúcsszezonja. A Blikk elemzéséből most megtudjatja, melyik országrészben kik a legmagányosabbak ilyenkor.

Jön a karácsony, izzanak a tárkereső oldalak

Fotó: Pixabay.com

Még néhány nap és felizzanak a társkereső oldalak. Karácsony környékén ugyanis hirtelen nagyon sokan pánikszerűen próbálják megtalálni szerelmüket, boldogságukat. Legtöbben az ünnep utáni napon, december 27-én regisztrálnak, vagy kezdenek nézelődni és írogatni a magányos hölgyeknek, uraknak.

Ilyenkor akár kétszeresére is ugrik az új regisztrációk száma. Nem tudok másra gondolni, mint hogy egyedül töltötték az ünnepet, és hirtelen szabadulni szeretnének a magánytól – vélekedett Móczár Rudolf, az egyik hazai társkereső oldal, a Randivonal marketingigazgatója.

Legtöbben a negyvenes korosztályból keresik a szerelmet az interneten. Öt-tíz évvel ezelőtt még zömében a fiatalabb, huszon- és harmincéves korosztály használta a társkereső oldalakat, most viszont egyre több a negyven feletti, akár 50-es 60-as éveiben járó férfi és nő a felhasználók között.

A VagyokNeked.hu társkereső oldal statisztikái szerint a diplomás szinglik többet leveleznek és többet is próbálkoznak, mint a diplomával nem rendelkezők, valamint ők azok, akik biztosra is mennek, és fotójukat feltöltve regisztrálnak a társkereső oldalakra.

Pest megyében az ötvenesek a leggyakoribb levélírók, az itteni férfiak között sok a diplomás.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a negyvenes férfiak tesznek meg a legtöbbet azért, hogy párt találjanak maguknak, Győr-Moson-Sopronban pedig a negyvenes nők. A fővárosi férfiak közül viszont már a harmincas korosztály a legaktívabb – derül ki a kutatás összefoglalójából.

Nem lepték meg az adatok Makai Gábor pszichológust: "sok egyedülálló számára a karácsony nem örömöt, hanem szorongást jelent. Az emberek többsége szeret megfelelni a társadalmi elvárásoknak, így annak a közvélekedésnek is, hogy akkor vagy értékes, ha van párod, családod, akivel boldog vagy karácsonykor. Ezért kezdenek sokan az ünnep után pánikszerűen társat keresni, de az ilyen kampányszerű ismerkedések rendszerint nem hoznak megoldást, legfeljebb csak a feszültség pillanatnyi levezetésére alkalmasak – sorolta a karácsony környéki randidömping okait a lélektudós."

A negyvenes-ötvenes korosztály a pszichológus szerint azért lehet túlsúlyban a társkereső oldalakon, mert a magányosan eltöltött évek után vagy a korábbi csalódások miatt visszahúzódóak lettek, és nehezebben ismerkednek spontán, például szórakozóhelyeken.

Tippek az első találkához

Rövid távú kapcsolatok kialakulásához leginkább az éjszakai klub, a házibuli vagy egy fesztivál a legalkalmasabb helyszín. Aki hosszú távú kapcsolatban reménykedik, annak érdemes az osztálytársak vagy munkatársak között szétnézni, de népszerű még a tánciskola is mint ismerkedési hely. Első randihoz a többség az éttermet, a kávézót, egy parkbeli sétát vagy a kirándulást tartja a legalkalmasabbnak. A férfiak körében a mozi és színház is kedvelt találkahely, ám a nők nincsenek oda az ötletért, hogy első találkozáskor egy sötét moziteremben csendben ücsörögjenek másfél-két órát a férfi mellett.

(Blikk.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tavryni őrnagy
Mármint melYik része, alkalmi kapcsolatok esetleg?
Rodriginsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.