Becslések szerint 1200 milliárd forintot költöttek idén decemberben a magyarok az üzletekben, ez 6 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakánál – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap esti híradójában.

1200 milliárdot költöttek a magyarok az üzletekben advent alatt

Fotó: Pixabay.com

A népszerű ajándékok közé tartoznak a műszaki cikkek: a tablet, a notebook, az okostévé, a mobiltelefon és a háztartási kisgépek. A nagyobb értékű ajándékokat általában korábban megveszik, az utolsó napokra a kiegészítők maradnak, például a fényfüzérek, díszek, kisebb ajándékok.

Szakemberek szerint a hagyományos ajándéktárgyak mellett egyre terjed a szolgáltatás, az utazás ajándékozása.

Hétfőn a nagyobb üzletek legkésőbb 14 órakor zárnak – hangzott el a híradóban.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az szép; a csecsemőket is beleszámolva fejenként úgy 125 ezer körül!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Szép az átlag, különösen ha azt párthatározatban fogalmazzák meg, de továbbra is az
egy főre eső GDP és fogyasztásban harmatgyengék a magyar mutatók. 2016-ban Magyarország vásárlóerő-paritáson számolt egy főre jutó GDP-je az EU-28 átlagának 67,4 százalékát érte el, ez 0,6 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A folyó áron számított GDP értéke hazánkban az uniós átlagnál nagyobb mértékben növekedett, a népesség pedig fogyott, viszont a hazai fizetőeszköz vásárlóereje nemzetközi összehasonlításban romlott – ezek együttes változása okozta hazánk kismértékű távolodását a gazdasági fejlettség uniós átlagától.
kamaraonline.hu/gallery/ksh%202017%2012%2018%204.jpg
kamaraonline.hu/gallery/ksh%202017%2012%2018%201.jpg
kamaraonline.hu/gallery/ksh%202017%2012%2018%203.jpg
cikicakk55
Mindjárt sejtettem,hogy ilyet csak is a tv1 tud mint hírt leközölni. Ez az átlag gondolom úgy jön ki,hogy az én családom is,úgy mint Desischado családja már évek óta nem veszünk semmilyen ajándékot,még az unokáknak sem. Gondolom jó sok ilyen család van,(akiknek még az internetre sem telik,bár mi is túl drága árat fizetünk azért,mert van) ahol semmi ajándék,sőt fa sincs. vannak viszont a Mészáros féle gázszerelők,akik bár ész nincs,de lóvé van és náluk a kisebb dolgok is 100.ezrekben mérhető. A nagyobbak meg még sokkal többe,de azt már korábban megvették. Nos Mészárosokból is van pár ezer,így a pár millió ember,aki semmit nem vett és a pár ezer akik rengeteget,azok átlaga jött ki ilyen szép összegre. Mi a párommal még egy hónap alatt sem jutunk ennyi pénzhez,nem hogy csak ajándékra költsünk ennyit.
Yoda69
@cikicakk55: Mi 4 fos csalad vagyunk, es kb 100eFt-ot koltottunk ajandekra. Az fejenkent 25.
Yoda69
@cikicakk55: Ja, es ennek kb felet kulfoldon vettuk
csak úgy....
ebböl, orbán X. összeget az unokákra és a maguk lábán állókra, a méhszaros von feltschut , az vásárolni is tétó, rogán a cilire a lázár a jánosra,hollik a hollóra,a lajos ,meg vett az annyának még 1 gyesznó farmot...
verőce21
Jó ez a költekezési/ajándékozási átlagszám, mi 500+ költöttünk, igaz, nem vettünk fel hitelt hozzá. Hadd sírjanak a bankok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.