Rég nem volt olyan, hogy vasárnap adjon ki a kormány Magyar Közlönyt, most mégis ez történt: lapösszesítés szerint 72 milliárd forintnyi pénz kiszórásáról döntöttek.

Három kormányhatározatban, december 23-án megjelentetve összesen több mint 72 milliárd forintot szórt ki a kormány amolyan karácsonyi ajándékként. 

A Portfolio.hu cikke szerint összesen több mint 150, kisebb-nagyobb fejlesztési programra lett előirányozva a bő 72 milliárd forint, a pénzek zöme sport és egyházi célokra megy. 

Bő 72 milliárdot szórt ki szenteste előtt a kormány

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap szerint

"Az egyes feladatok forrásszükségletének biztosításáról" című határozat ugyanis mintegy 18,5 milliárd forintnyi támogatás egyösszegű kifizetését tartalmazza december 28-i határidővel például a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számos különféle projektjére. De például a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség is kapott félmilliárdot, ahogy számos egyéb sportszövetség is. A 73 tételből álló listán a legnagyobb támogatást (3,3 milliárdot) a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. neve mellett láthatjuk. A Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítvány 1,7 milliárdot, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 1,5 milliárdot, a Budafoki Munkás Testedző Egyesület bő 1,4 milliárdot kapott.

A "Határon túli célú költségvetési támogatások biztosításáról" című kormányhatározat a miniszterelnök általános helyettese számára azonnali feladatként írja elő, hogy az összesen megjelölt 32,8 milliárd forintnyi támogatást támogatási előlegként fizesse ki az érintett szervezetek számára a a Bethlen Gábor Alap bevonásával. A listán számos határon túli kulturális és társadalmi szervezet szerepel, az egyik legnagyobb kedvezményezett a Sapientia Alapítvány, amely összesen 7,6 milliárd forintot kap két fél célra, de számos futballklub is kapott több százmilliós, illetve milliárdos támogatást.

Az "Egyházi célú támogatások biztosításáról" című kormányhatározatban szintén a miniszterelnök általános helyettese kapta azonnali határidővel a feladatot, hogy a megjelölt egyházi szervezetek számára egy összegben juttassa el a támogatási előleget a magyar költségvetés terhére. Ezek a támogatások együttesen a Portfolio kalkulációi szerint mintegy 21 milliárd forintot tesznek ki, és a legnagyobb tétel rajta (5,9 milliárd forint) a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja, amelyre a pénzt az Egri Főegyházmegye kapja, és mellette számos másik Főegyházmegye is kap óvodafejlesztésekre pénzt, de mellettük számos más felekezet is egyéb célokra.

- olvasható a lap cikkében.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Az államadósság sohanemlátott magasságokban van, hitelből költekeztek. Most tűrtőztettem magam a karácsony miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Tényleg ennyire utál bennünket, belföldi magyarokat, orrvérzésig dolgozzunk a gazdagoknak, a focira és határontúli focira, templomokra stb. pazarlásokra?
1magyar
@CsipkeRózsa: Havi 28.500.-ft-ot vagy a 30 ezret - mert ez is azért munka után jár csak.
Szemétség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.