Noha az elmúlt években – főként a devizahiteles válság miatt – folyamatosan nőtt a kilakoltatások száma.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyilvántartása alapján az elmúlt 3 évben összesen kb. 10 ezer családot lakoltattak ki – írja a 24.hu. A lap szerint a legtöbb kilakoltatás, 3600 eset, 2017-ben volt, 2016-ban ehhez képest 3000, idén októberig pedig 2274 ingatlanból lakoltatták ki az ott élőket.

A többség rokonoknál, barátoknál vagy bérlet lakásban húzta meg magát, de persze akadtak olyanok is, akik nem tudtak hová menni, ilyen esetekben pedig az illetékes gyámhivatalnak kötelessége a kiskorú gyermekeket kiemelni a családból és elhelyezni.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak nincsenek erre vonatkozó statisztikái, Schadl György, a szervezet elnöke korábban arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy minden évben akadnak olyan esetek, amikor a család nem tud hova menni, és a gyámhivatal – ha ideiglenesen is – gondoskodik a kiskorú gyermekek elhelyezéséről. A 24.hu megkeresése nyomán kiderült az is, hogy a szociális ügyekért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma sem vezet statisztikát arról, hány családot szakít szét a kilakoltatás.

Több ezer családot lakoltattak ki Magyarországon

Ehhez képest év elején a fideszes parlamenti többség leszavazott egy javaslatot, ami tiltotta volna a gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatását. A tervezetet a Város Mindenkié csoport dolgozta ki, és az LMP meg a Párbeszéd képviselői nyújtották be a parlament elé. A Város Mindenkié decemberben újabb javaslattal kereste meg az Emmit a témában.

A 24.hu-nak azt mondták a minisztériumban, hogy a megyei kormányszerveknek lehetnek adataik arról, hány kiskorút szakíthattak el a családjától kilakoltatás miatt, és a lap kérdéseire minden megyei szerv válaszolt is, a budapesti azonban nem, pedig a legtöbb kilakoltatás a fővárosban történik. Az összesített adatok szerint az elmúlt két évben 8 kiskorút emeltek így ki a családjából, köztük négyet idén.

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Andy Rain

(24.hu)

124 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Csizmás Kond: A fideSSnek lett volna ra lehetoseg a 2/3 birtokaban. E helyett tovabb nyalja a multik es a bankok segget.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Miért tartaná számon a ,,embertelen minisztérium,, a szétszakított családokat, mert normális esetbe ez lenne a feladata, de itt ezzel a kérdéssel a nemzeti bank elnöke foglalkozik )))))))))
Mert ugye ,,cipőt a cipőboltból,, )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Csizmás Kond
Mikor lesz az, amikor azokat az uzsorás bankárokat fogják meghurcolni akik tudva adtak olyan kölcsönöket amitől tönkrement, az utcára jutott több tízezer ember...és mikor fogják azokat a végrehajtókat felelősségre vonni akiknek a bankok kiadták a hitelezőik adatait ???
papa.49
@Csizmás Kond: Ez egy igazán jó kérdés !!!
kakambuki
Egyetlen egy politikai pártot nem láttam az ellenzékiek közül, amely tevőlegesen megmozdult volna az érdekükben, példamutatásként legalább!
magyarbakancs
határon túli magyarok fontosabbak ennek a kormánynak mint az itt élők, élő példa az év végi osztogató,fosztogató ajándék cunami a határon túli magyar szervezeteknek adott apanázs.
Eladott Ország
"az év elején a fideszes többség leszavazta azt a javaslatot, amely megtiltotta volna a gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatását." Ez mindennél többet mond erről a szarházi mocskos
bűnöző "plebejus"? kormányról. Csak az év végén milliárdokat költöttek el a határon túli sportok támogatására. zoom.hu/wp-content/uploads/2018/07/giphy-3.gif
Eladott Ország
Csak nem Soros György szavazza le a parlamentben a gyermekes családok kilakoltatásának tilalmát? Egyetért –e ön azzal...?
a., igen
b., nem
c., sokak szerint a jóqrvaanyátokat'
azt gondolom, hogy sokunknál csak a c válasz lenne opció az inzultációs íven, mivel ez a pont valahogy lemaradt így az inzultáció is a kukában landolt ,bár némileg aggódom, hogy ránk rohad, mert azon a környéken létezünk ahol manapság a kuka ürítés mint olyan nem feltétlen egyértelmű. Itt már valóban nincs senkinek semmilyen felelőssége.
Yoda69
@Csizmás Kond: A fideSSnek lett volna ra lehetoseg a 2/3 birtokaban. E helyett tovabb nyalja a multik es a bankok segget.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...hány éve fújod ugyanezt a marhaságot ?...ennyire igénytelen vagy ?
...nektek nem az számít hogy mit tesz a fidesz, hanem mindegy hogy tesz nem tesz mindenért tudtok nyafogni...tudod van kalapja nincs kalapja...
kokopelli
@Yoda69: a román és a cseh kommentelőknek az nem érdekes! ;-)
kereső
December 23-án megjelent egy Magyar Közlöny, amiben egy rakás sportszövetséget lepett meg a kormány mindenféle pénzekkel. Mészáros Lőrinc eszéki futballakadémiája például 1 milliárd forintot kapott, a sepsiszentgyörgyi és a csíkszeredai akadémiák pedig 2,1 és 2 milliárdot. De ment még jó sok pénz mindenféle sportegyesületeknek, például a Kassai Lovasíjász Iskola Szmrecsányi Törzs. Gratula- kőccsék gyógyszerre. Aki adományozta ,mint hűbérúr az meg rohaggyon meg.
Yoda69
@Csizmás Kond: Te kerdeztel, en valaszoltam.
Az a te bajod ha a valasz nincs inyedre, mert orban seggebol nem latsz messzire.
Ha latnal, akkor tudnad, hogy peldaul a Horvatok meg tudtak lepni amit kifogasolsz. Mert ott az emberek fontosak a kormanynak.
szalai48
--Itt találszz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
Csizmás Kond
@Yoda69: ...mongyuk nem tőled kérdeztem de sebaj...amúgy milyen emberről beszélsz te ebben a formádban ?
Yoda69
@Csizmás Kond: Nem is mondtam hogy tolem kerdezted.
Nem erted amit irtam? Ertelmezd ujra, vagy hasznalj magyar ertelmezo szotart. Ott a romanoknal nem beszelni magyart helyesen mi?
Csizmás Kond
@Yoda69: ...huba...te aztán kurva vastagra érlelted a pofalemezedet...te beszélsz magyarságról amikor nem használod a magyar betűket ???
kokopelli
@Yoda69: lehet,hogy kellene neki,mert Szabolcs-Szatmár másik oldaláról írogat! (;-))
vacsi
Ha egy gyereket elvesznek a családjától, annak örökre tönkre tették az életét! Azokból már csak bűnöző, vagy áldozat lesz. Nem értem, hogy az ilyen családoknak miért nem adnak legalább egy szobát, ahol élhetnek, nevelhetik a gyerekeiket. Régen 5-6 gyereket felneveltek egyetlen szobában, így nőttek fel nagyapámék is, és mindegyik tisztességes felnőtt lett.
wpym
@Csizmás Kond: Alljunk meg egy asonyomra:

A kialakult helyzethez 2 fel kellett, a bank csak az egyik. Hitelt nem volt kotelezo felvenni, senkinek nem tartottak pisztolyt a fejehez. Megvolt a lehetoseg a tajekozodasra, a legtobben nem eltek vele.
kereső
@vacsi: mert "családbarát" állampártunk nem volt hajlandó napirendre tűzni sem ! azt az ellenzéki kezdeményezést, hogy a gyermekes családokat- elhelyezés nélkül/ szoc.bérlakás/, ne lehessen kilakoltatni.Erre a családbarátos plakátkampányra elszórnak 2-3 milliárdot alsó hangon- hazugság az egész, azért kell plajátolni- ahelyett,hogy ez a pénz a tényleges szükséget szenvedő gyermmekeknek, családoknak jutna.
Csizmás Kond
@wpym: ...szerintem félretájékoztatták az embereket.
Yoda69
@Csizmás Kond: Erdekes hogy minden roman az ekezeten lovagol. Te is meg a halfarok haverod durbincs.
Ertsd mar meg a magyarsag nem ezen mulik, de ezt te ugy sem ertheted.
papa.49
Tök mindegy a az elmúlt 8 évből 7 évben 2/3 da volt a kontár kormánynak, ha akarta volna akár az ellenzék ellenében is hozhatott volna olyan törvényeket amik a bebukott hiteleseknek az újra kezdéshez kellett volna, DE SEMMIT NEM TETT EZ ÜGYBEN !!!
csipetke
10ezer embert lakoltattak ki itthon.(bár máshol nagyobb számokról olvastam) Ezzel szemben nem is tudni pontosan,hogy orbán hány milliárdot sz@rt el a külhoniaknak stadionokra,focicsapatok támogatására,és csak úgy,3 milliókat osztogattak lakhatásra asszem a Felvidéken.Ezzel valószínűleg megvette a következő választásra a román-és ukrán szavazatokat,itthon meg ugyanezért elveszít kétszer annyit,mint amennyit ott nyer.Egyre inkább elegünk van abból,hogy a magyar közpénzt orbán úgy szórja,mintha a sajátja lenne.Ez az ember elmebeteg,mikor látja ezt be végre mindenki?
Csizmás Kond
@Yoda69:...szóval ki a román vagy ki nem román az mindegy ha tud magyarul írni és beszélni, de te csak egy kis zöld görény vagy aki csak folyton szarakodni tud...és még magyar karakterek sincsenek azon a kibaszott telódon, szóval további jó mosogatást...
Yoda69
@Csizmás Kond: Felolem lehetsz roma vagy roman, tokmindegy. Leszarom.
Az aki a fideSSt tamogatja, csak magyarellenes, hazaarulo szar alak lehet. Ezen nincs mit szepiteni, es nem is lehet.
Csizmás Kond
@Yoda69: majd ha lemegyek patkányba tőled fogom megérdeklődni kire szavazzak...jó lesz így ?
Yoda69
@Csizmás Kond: Neked mar nem kell lemenni.
kokopelli
@wpym: A frank alapú kölcsönt is a "tűzhöz közel ülők" fizethették ki egy húzásra! Van statisz-
tika arról,hogy hányan fürödtek be?A haverom eladta a kis üzletét,(ami bérbe volt adva),hogy a lánya hitelének a megmaradó részét kifizesse! Az az üzlet lett volna a nyugdíjkiegészítése,ill. annak a havi bére! Természetesen a bér nőtt volna évente,de a lánya most nem fizet kamatot a pénzre!Betlizett a haver kormány miatt,ill. az impotens kormány miatt!!
wpym
@Csizmás Kond: Ha azt mondja valaki, hogy ugorj a kutba, akkor be kell ugrani???
wpym
@kokopelli: A szokasos vesszoparipa: vegtorlesztes. Nos, az mindenki szamara adott volt. Ennyi.
Csizmás Kond
@bakcsubakka: ...de tudják majomember, és azt is tudják, hogy bármilyen gépre, szerkezetre ahol írási lehetőség van oda programmal bármilyen írásjelt be lehet táplálni...csak a szőrös fejed még nem fogta ezt fel...amúgy a táblagép egy céleszközként volt kifejlesztve, tehát akinek kommunikációs eszköz kell az telefont vesz akinek meg számítógép kell az azt vesz mert a táblagép a kettő közi esik ami egyfajta munkaeszköz ...tehát amilyen szőrös vagy annyira vagy buta is.
Csizmás Kond
@wpym: ...amint látszik sokan ugrottak...és a bajok inkább ott vannak, hogy amelyik kormány beleugratta abba a kútba az ajvékol a leginkább a megsegítésért ...
Janelinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tulipan
Eladott Ország
Meri-e bárki is tagadni, hogy Magyarország új neve méltán Abszurdisztán? Meri-e bárki is tagadni, hogy ezekkel a félkegyelmű, modortalan tajparasztokkal semmi más a jövőnk, mint újra a legsötétebb középkor? Csak éppen az a baj, hogy ezek a figurák tudás nélkül szereztek hatalmat, kerültek előnybe mindenkivel szemben, azokkal, akik sokkal többet tudnak náluk, minden téren. Ez persze nem zavarja őket abban, hogy gátlástanul osszák az észt. Mondjuk én óvatosabb lennék a helyükben, gondolni kellene arra is, hogy gyorsan fogy. A kevesebb meg még gyorsabban.
tulipan
@Csizmás Kond: Te majomember, bármilyen gépre, szerkezetre ahol írási lehetőség van oda programmal bármilyen írásjelt be lehet táplálni...csak a szőrös fejed még nem fogta ezt fel...amúgy a táblagép egy céleszközként volt kifejlesztve, tehát akinek kommunikációs eszköz kell az telefont vesz akinek meg számítógép kell az azt vesz mert a táblagép a kettő közi esik ami egyfajta munkaeszköz ...tehát amilyen szőrös vagy annyira vagy buta is.
tulipan
Eladott Ország
Meri-e bárki is tagadni, hogy Magyarország új neve méltán Abszurdisztán? Meri-e bárki is tagadni, hogy ezekkel a félkegyelmű, modortalan tajparasztokkal semmi más a jövőnk, mint újra a legsötétebb középkor? Csak éppen az a baj, hogy ezek a figurák tudás nélkül szereztek hatalmat, kerültek előnybe mindenkivel szemben, azokkal, akik sokkal többet tudnak náluk, minden téren. Ez persze nem zavarja őket abban, hogy gátlástanul osszák az észt. Mondjuk én óvatosabb lennék a helyükben, gondolni kellene arra is, hogy gyorsan fogy. A kevesebb meg még gyorsabban.
Elad0tt 0rszág
Ez van ha valaki túlvállalja magát és baszik fizetni. A bankok nem jótékonysági intézmények.
mackoka46
Hát meghirdették a csalások évét, kezdődött a választási csalással, folytatódott a többivel...
kilakoltatások, rabszolgák, gestapo...
egyember
Még szerencse, hogy családbarát kormányunk van.
Nagyon örülnék egy olyan tájékoztatásnak, amely azt mutatná ki, hogy kiket (nem személy szerint!!), miért, mennyi tartozás miatt juttattak erre a sorsra. Erős a gyanúm (van rá példám!), hogy itt is a kisemberek vannak többségben, viszonylag kis, de számukra megfizethetetlen összeg miatt.
Abban pedig biztos vagyok, hogy (max.) egy stadion árából ki lehetett volna húzni őket a bajból. Még csak nem is (mindig) ajándék formájában, hanem elviselhető törlesztéssel. Tetszik-nem tetszik, a bankokat nagyon szigorú, nemzetközi szabályok kötik a részvényesek és a betétesek érdekében. Egyetlen részvényes(TULAJDONOS), meg betétes sem repesne az örömtől, ha az ő pénze úszna (veszne el) egy bankcsőd miatt.
A devizahitel problémát Orbán indította el a lehetőség megteremtésével, a meggondolatlanul költekező emberek ezt kihasználták, a szoc. kormányok nem avatkoztak be (tiltással ... mit is üvöltött volna akkor a fide$$), beütött a NEMZETKÖZI válság amit -utólag persze- mindenki előre látott, majd a SZÉP ÚJ VILÁGOT megteremtő rablóbanda a valódi segítség helyett ál-megoldásokkal próbált trükközni, mert nekik a valódi cél csak a fosztogatás, meg látványos dolgokra elszórt pénzpocsékolás volt.
HAJRÁ FIDE$$! MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
Desischado
És ez a családok éve a fidesznél. Hogy rohadnának meg a támogatóikkal együtt!
verőce21
Sokan kifogásolják itt, "miért nem támogatta őket a kormány?"
A legnagyobb ostobaság lenne hülye embereket támogatni, mert akkor soha nem tanulnak még a saját kárukból sem. Csinálják az újabb adósságot, úgyis kimentenek - mondván.
Támogatni csak azt lehet/szabad/kell, aki már bizonyította az életre való alkalmasságát.
Csizmás Kond
@tulipan: ...a zanyád picsája...lütyő...buta vagy mint a fasz és még ágálsz is vele...
herczeg0210
Aztán megbüntetik Őket, mert az utcán laknak! ITT MÁR LAKNI SEM ÉRDEMES!!! Van ahol már autóban sem...( vajon mennyi az az idő amit szabadon eltölthetek a kocsimban, mielőtt kilakoltatnak onnan?)
Jozefina
Talán el jön az idő, amikor azokat is felelősségre lehet vonni, akik a kilakoltatásokért felelősek, legyenek képviselők, bírák, végrehajtók, stb...
Ennek nem így kellene történnie!!! Más országok már régen túl tették magukat a hiteleseket sújtó nehézségeken!!! Vajon a keresztényi Magyarországon ez miért nem lehetséges???
papa.49
@Jozefina: Mert ez volt a feltétele a fütyisz és a bankfelügyelet között kötött alkunak 2010. nyarán !!!
kissé felnőttem
emlékezetem szerint magukkal kezdték a kimenekitést , szük parlamenti kör szük rokonság a népet meg a 24 helyre rangsorolták. Családbarátsággal mindez köszönő viszonyban sincs turbékoláshoz annál inkább, vagyonkezelő??? végrehajtó? és hirdetik hogy 2/3, erre ? 100,000 ház és lakás meg üressen áll ? szerte a hazában
Rockxy
@Jozefina: A politikusok nyakán ott a bankok kése, de ez nem menti fel őket, sőt.
Tudták előre, hogy mire vállalkoznak.
Érted már, mi az a kapitalizmus?
Amikor a tőke irányít, a politikus meg bólogat.
De hogy tisztábban láss, nemcsak a fideszesek nyakához van késük, hanem bármelyik "oldalhoz" amelyik rakoncátlankodni merészel.
kokopelli
@wpym: természetesen mindenkinek,akinek volt a még a tulipános ládában
pár millió,?Akkor meg mi a f@ßnak vett fel kölcsönt,..vagy azok közel ültek a tűzhöz?
Nem toom,mert én még soha nem vettem fel kölcsönt,de a "rokonyok" ßoptak!
wpym
@kissé felnőttem: @kokopelli: Akkor lenne igazatok, ha azt a kormany kizarolag a politikusok es csaladtgjaik szamara tette volna lehetove a vegtorlesztest, de ez nem igy volt.
Elhiszem es ertheto, hogy a rengeteg felelotlen, kispenzu, balfasznak kurva rosszul esett, hogy van egy lehetoseg egy tollvonassal megszabadulni a hiteltol (amolyan egyszer volt Budan kutyavasar alapon), de nem tudnak elni vele, mert akkor nincs annyi mozgo tokejuk.
Ennyi erovel akkor is lehet kopkodni, amikor a szomszed Ferrarit vesz, a masik pedig csak egy retek Suzukval jar van, mert nincs jobb autora keret.
kokopelli
@wpym: ...rossz a hasonlat,de nem baj,majd elmúlik!
kissé felnőttem
@wpym: körül kéne nézni kik gazdagodtak , melos ember egy sem
tulipan
@kokopelli: EZZEL FOSZTOTTA KI és tette ALATTVALÓJÁVÁ a MAGYAR népet, ez O1G!!!, aKINE LEGFŐBB JELEMZŐJE:
varosikurir.hu/ugy-hiszed-nyusziful-hogy-meg-tudod-hamisitani-a-tortenelmunket/
Csizmás Kond
@bakcsubakka: ...kezdted te az anyukádba...mert a picsázáshoz értesz de a kommunikációs eszközöket csak majmolod...
wpym
@kissé felnőttem: Kicsit bovebben, kerlek. Mire gondolsz?
wpym
@kokopelli: Nem rossz a hasonlat. Igen, remelem elmulik a felelotlen, idiota, 3 bites hitelfelvevok ertelmetlen kopkodese, mind a vegtorlesztes, mind a kilakoltatasok kapcsan.
Aki hitelt vesz, tegye esszel, ha hulye volt, megy a levesbe; az ilyeneket nem szabad sajnalni.
Györe-Juhasz Eva
@Elad0tt 0rszág: Aki nem volt;-van benne az könnyen dumàl arròl amit nem tud.
Te nem tudod milyen mikor egyik hònapban fizetsz X összeget ès a következőben a duplàjàt kèrik.Ekkor jössz rà,hogy àtvertek,de nagyon.
Elad0tt 0rszág
@kissé felnőttem: Miért, aki értelmiségi és nem a szalag mellett áll napi 12 órát az nem dolgozik? Ha valaki nagyon sokat keres és netalán futja Ferrarira az nem dolgozik? Aki dolgozik az melós, mindegy mit csinál. Inkább úgy mondanám hogy azok nem jutottak többre akik nem is képesek rá.
Elad0tt 0rszág
@bakcsubakka: " Ki az apád retkes f@sza szólt hozzád te hernyó? Nekem ugatsz hitványság Himalájája?Engem te ne taníts a kommunikációs eszközök ismeretére ! A COMODOR gépeken kezdtem amikor te az ujjadat a seggedbe dugdostad, utána lenyaltad mielőtt a fületlen bilit húzgáltad a porban cigánysoron !
KUSS! "
Innentől kezdve jó lenne ha nem kritizálnál másokat és inkább befognád. Kapizs?
A te szinted még mindig a commodore (így kell leírni helyesen), nem igazán jutottál feljebb.
Yoda69
@Csizmás Kond: Látom képtelen vagy elengedni az ékezetes irást.
Tessék csak a te kedvedért átváltottam magyar billentyüzetre.
De azt nem igérem, hogy igy is marad, mert a mailjeim 99%át angolul kell irnom.
kokopelli
@Yoda69: hagyd őt a francba!Már megírtam egy-két narancsos f@ßnak,hogy a K220-as
billentyűzetet már a képernyőn is át lehet kapcsolni! Így egy valag €,ä,ß...stb. is található!
Szegényelegények (szellemi) ilyen szaron filóznak! A shikari-t nem baßták le a "ponttal el-
látott "y"-ja miatt":Miért is nem? :::'.mert a magyrul beszélő cseh az szlovák"?!-írta valaki hu-
morosan!Nekem a némethez kell,és mégis a "Westend"-ben vettem! (;-))
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Vajon te ki tudtad tölteni ezt az IQ tesztet? Még az x - et sem ismered te libsi faszkalap.
Elad0tt 0rszág
@Györe-Juhasz Eva: Átverni csak a hülyéket lehet.
Györe-Juhasz Eva
@Elad0tt 0rszág: Na ebben is marhàra tèvedsz. Azokat akik hisznek abban,hogy amit ìràsba foglaltak ùgy marad.
De egy rohadt pènzèhes egyènekből összeàllt kormàny esetèben nem csak a szò szàll el.
tudode
A CSALÁDOK ÉVE aláaknázva azok számára, akik 180-on vették fel a devizát, és Mr. KUSZASZEM családja, és ÉRDEKBARÁTAI gazdagodott belőle, amúgy POFÁTLANÚL!
.
Egy rászoruló, aki devizában fizette vissza adósságát a pipazsebébül:
.
----- Orbán már törlesztette ötmilliós frankhitelét
.
www.origo.hu/itthon/20110917-blikk-orban-viktor-vegtorlesztette-otmillios-svajcifrank-hitelet.html
.
"""A kormányfő a bulvárlapnak azt mondta, hogy "már tisztán áll az Úr előtt", mert végtörlesztette frankban felvett tartozását. "Körülbelül két hónappal ezelőtt én kiszálltam" - mondta, hozzátéve, hogy a hitel egy részét már korábban törlesztette, most pedig a maradékot is kifizette, svájci frankban."""
.
Ha olyan rossz ÜZLET volt miért csípte fel ez a VÉGLÉNY "is", ha nem ZSIBIZNI szándékozott, amelynek családok MÉG MINDIG ISSZÁK, mit isszák, ÚTCÁN TALÁLJÁK MAGUKAT
.
A ... c s a l á d o k ... É V É B E N!
.
Ha ez az év a CSALÁDOK ÉVE "VOLT" úgy, ahogy az ELKÖVETKEZŐ ÉVEK mit visznek a családoktól, azt csak talán a JÓ ÉG sem tudja!
.
Az lehet, hogy az ÚR ELŐTT TWISZTA, a nép előtt egyre SÖTÉTEBB a csupasz valósegge!
verőce21
Sokan jönnek itt azzal a mesével, hogy "Hát a devizahitelt a Fidesz találta fel."
De ki alkalmazta bőséggel? Ez ugyanolyan mese, mintha Tesla-t szidnák az elektromos áram feltalálásáért, mert a villamosszékekben gyilkolnak vele az USA-ban.
namihami
Hiszen ezért hívják a "" Családok évének.""
A Kilakoltatott Családok Évének. Mert valóban: Magyarország jobban teljesít.
1magyar
@verőce21: A víznek ha medret ásnak arrafelé folyik - ez a természete, mint ahogyan a devizahitel is nagyon alacsony kamatú volt ötöde a ft -énak.
A vezető szakemberek" nem figyelmeztették a hitelfelvevőt ennek kockázatára.
verőce21
@1magyar: Főleg Ferenc testvér nem figyelmeztette a népeket, pedig mikor 2005-ben már rájött, erről feljegyzés is van.
Lepényleső
...akiket nem hagynak az út mentén,rabosítva zárják őket be,hogy ne legyenek közszemlén.
1magyar
@verőce21: De, éppen ő figyelmeztetett.Csak kevesen hallották, nagyobb média nyilvánosságot is adhatott volna, mert akkor én sem veszek fel.
Elad0tt 0rszág
@Györe-Juhasz Eva: Persze, hiszen a kormányok kényszerítenek bárkit is hogy adósítsa el magát vagy 20 évre.
verőce21
@1magyar: (15:05) Semmilyen médianyilvánosságot nem kapott, csak az irattárba került.
Egyszerűen meg kellett volna tiltani a bankoknak a devizahitelezést, mint előtte 2004-ben már az osztrákok megtették!
Megvolt a minta! Csak az akarat és képesség nem volt meg hozzá!
Száz év börtönt érdemelne ezért!
Györe-Juhasz Eva
@Elad0tt 0rszág: Hàt hogyne, hiszen minden ember egyformànak szūletik.
Csak van aki lopva-csalva vagyont szerez magànak ès nem kell azt a lehetősèget vàlassza hogy eladòsìtja magàt mint a tisztessèges de szegèny emberek.
Valòszìnű ha tudtàk volna azt,hogy milyen maffia ,àtverős ,hazug kormànyt szabadìtanak sajàt nyakukba nyomorba döntve 8 milliò magyart ,adòssàgba hùzva a hiszèkeny embereket akik hittèk hogy a senkihàzi hazug disznòk/elnèzèst a sertèsektől/jobb èlet felè vezetik őket.
Ehelyett az egèsz orszàgot adòssàgba,nyomorba döntöttèk tönkre tève az egèszsègūgyet,ipart,mezőgazdasàgot,oktatàst.
Ja mielőtt elfelejem igaz nem mindenkit a holdudvar a seggnyalò tahokkal jòl jàr.
Nem kell 2,5 millios szàmmal dobàlòzni,
annyi ember nem szavazott a "kormànypàrtra"ezt is elhazudtàk mint mindent miòta megszūlettek.
verőce21
Visszafizethetetlen hitelek? Az emberek agyafúrt aljassága, mérnökien kitervelt becstelensége már nem dühít, inkább elszórakoztat, néha elkápráztat.
Úgy látszik, ez az igazi emberi műfaj, ebben igazán nagy, emberi az ember. Az aljasságban és a becstelenségben.
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: Kedves barátaink összesereglettünk ismét az ország összes szegletéből , a strómanom által szállított buszokkal...
www.youtube.com/watch?v=bFJYKilZmgo
Elad0tt 0rszág
@Györe-Juhasz Eva: Tipikusan magyar logika, akinek van csakis csalt meg lopott, a tisztességhez még csak köze sincs. Látszik hogy nincsenek az ismerőseid között nagy tudású emberek és mindenkit mondjuk egy gázszerelőhöz hasonlítasz. Elárulom neked, tisztességes munkával is lehet jól élni, persze nem úgy hogy állsz egy szalag mellett 12 órát.
Csizmás Kond
@Yoda69: Gratulálok...tehát lehet csak akarni kell :)
Györe-Juhasz Eva
@Elad0tt 0rszág: Ne akarj Te engem megìtèlni,mert nem talàlt be a hablatyod.
Nem àllok sem szalag mellett,sem utcàn sarkon.
Nem lègből kapottan ìrkàlok,de az igazsàg nektek fàj.
Ja mielőtt elfelejtem mèlyszegènysègben sem èlek,de nem a fideSS csūrhènek köszönhetően,mert ők ha arròl lenne szò az anyjuk alòl a földet is ellopnàk.
wpym
@1magyar: Nem is kellett figyelmeztetni:

- felnott, cselekvokepes emberek tudniuk kell, hogy arfolyamkockazattal terhelt hitelkonstrukciot vesznek igenybe (ez az egy szo eleg is, hogy elkerulje nagy ivben);

- ha megsem keruli el, akkor legyen mar annyi esze, hogy elkeri a szerzodest alairas elott (ha nem adja ki a bank, akkor es ott kell megkoszonni a lehetoseget!!!) es egy ugyveddel atnezeti.
Elad0tt 0rszág
@bakcsubakka: Látom Csizmásnak is jól beszóltál. Nagy paraszt vagy, nem mondták még?
Elad0tt 0rszág
@Györe-Juhasz Eva: Akkor te se ítélj meg másokat.
anima
Gyerekek elszakítva a szüleiktől a családok évében - fideszes náci-kommunista-diktátor tempó.

Ez egy nyílt seb.
Ezt csak egyféleképpen lehet begyógyítani.
Györe-Juhasz Eva
@Elad0tt 0rszág: Te kezdet olyan tèmàban amiről fogalmad sincs,csak hallottad az 50-ik senkitől.
Annak ellenère sem ìtèlkezem,hogy itt 1-2 ember meri a nevèt ,kèpèt vàllalni.
Elad0tt 0rszág
@Györe-Juhasz Eva: Ez egy névtelen, arctalan fórum, és jobb is ez így. Most gondold csak el, betenném a képem meg ahogy állok a méregdrága jachtomon. A mai Magyarországon ezt már nem teheted meg, nagyon sok az irigy, pondró ember, akik akár még veszélyesek is lehetnek. Semmi nem számít nekik, az sem mennyit dolgoztál, csak az hogy neki van, és ez már elég ok a gyűlöletre. Idáig jutottunk (mondjuk a magyar sosem arról volt híres hogy elismerje a másik ember munkáját).
kokopelli
@Györe-Juhasz Eva: amit itt a "nagyformátumú" kommentelők a homályból ugatnak,arra a
"vice versa" is évényes!A Ferrarikról,a yachtokról stb. írogatni arc és név nélkül!! Hári Jani
bá't és Münchhausen bárót is ismertük már gyermekként! Isten áldása nekik a "fórum ano-
nimitás"! (;-))
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: Az év vége sem akadályoz meg abban, hogy a hétköznapi trágyát tovább lapátoljuk abban a reményben, hogy egyszer hátha elfogy. Az optimizmust természetesen semmi nem indokolja ebben a pillanatban, úgyhogy a vérszegény magyar demokrácia egyik legbecstelenebb évének utolsó előtti előtti napján leszögezhetjük: az elnyomórendszerváltás eddigi egyetlen kézzel fogható vívmánya az, hogy Felcsút tudatrepedt, skizofréniás szülötte immár elmondhatja magáról, hogy ő a leggazdagabb magyar. Dolgozó népünk elégedetten hátradőlhet. Volt értelme a végigszopott szabad, demokratikus éveknek, az összes szájbatekert túlórának, a sürgősségen végigszenvedett, végtelennek tűnő időnek, a vérrel és verítékkel törlesztett devizahitelnek, az orrvérzésig zabált hazug propagandának és annak, hogy a bálványimádat oltárán a család egyik fele mára gyűlöli a másik felét, az unokák meg már egy hanyatló nyugati ország állampolgáraiként látják meg a napvilágot. Végre tényleg kiderült, hogy egyetlen befizetett adóforint nem volt hiábavaló.Úgyhogy szerintem se (mások szerint sem kellene) fárasszuk magunkat és egymást ezzel a mészároslőrincezéssel. Nincs itt semmiféle Mészáros Lőrinc. Itt a kivénhedt, sosem volt demokrata van egyedül és egyszemélyben. Aki nem tökölt hiábavalóan az elmúlt 30 évben, nem ásta fölöslegesen a népbutítás sötét, feneketlen árkait, hiszen itt az eredmény: a 400 milliárdot alulról súroló (381,3), jellegváltozáson átment vagyonka. Úgyhogy lehet majd leendő szakkönyvek – jogi, történelmi, szociológiai – lapjain arról lamentálni, valójában mekkora elvetemülésre volt szükség ahhoz, hogy valaki, aki életében egyetlen percet nem dolgozott a piaci szférában, az Európai Unió végbelében toporzékolva, ennyire zavartalanul tető alá hozza minden idők legnagyobb közpénzszabadrablását.
gulyasgyula
@Elad0tt 0rszág: ...Így ahogy mondod ...Hogy irigylik Mészárostól is azt a kis csónakot ...Vajon hány NÉVTELEN MAGYARNAK VAN HASONLÓ ??? Szerintem sok hasonló csónak tulajdonos van ...
Elad0tt 0rszág
@kokopelli: Ugatni inkább te ugatsz itt, csak nem veszed észre. Akár te is lehetsz egy tizenéves kis senki, nem gondolod?
tulipan
@Csizmás Kond: Miért? Te narancsos PROPGANDISTA! Tán csak nem, fel tudod sorolni, mit IS tett narancsos haramia horda, az eladósodás miatt, bajba jutott családok segítésére, azon kivűl, hogy a saját zsebét tömte???
Csizmás Kond
@tulipan: ...szerinted nem az kéne tegyen valamit aki eladósította ?...miért gondolod hogy a közös adóból kéne fizetni a szerencsehajhászokat ?...és miért nem kéred számon a veszteséget a félkegyelmű ferencedtől ?...mert ők hagyta a bankoknak hogy átverjék az egész országot.
kisrigó
Azt mondják egyesek, hogy a devizahitelesek nem érdemlik meg, hogy az állam megmentse őket, mert ostobák voltak. Csak halkan kérdezem, hogy a határontúliak mivel szolgáltak rá az elosztogatott milliárdokra a remélt szavazatokon kívül?! Azt is hallani, hogy nehogy már kifizesse az adósságukat az állam, de nem kellett volna elviselhető részlet fizetéssel segíteni, nem ajándékba adni! A határontúliak viszont ajándékot kaptak, valószínűleg az "alkotmányos költséget levonták, szokás szerint. A részletfizetésnél csak kevesebbet tudtak volna lopni! Mondom mindezeket, hogy sem én, sem a családom szerencsére nem érintett, csak az emberség mondatja velem ezeket.
tulipan
@Csizmás Kond: NAGY Tévedésben vagy ! Szokásotok szernit, ami nem jól sűlt el, azt a narancsos seggeid egyszerűen LETAGADJÁK! A DEVIZAHITELT még bőven, a narancsosok vezették be, még 2001-ben!!!

m.privatbankar.hu/cikk/111-kinos-tenyezo-a-devizahitelekkel-kapcsolatban-260735?honnan=Nemzeti_Hirhalo
tulipan
@durbincs: Te, pofátlan, SZEMÉT NARANCSOS seggynaldosó, félfaroknyi Sügér! Hahaha! Hát, te ténylege agyatlan barom vagy! Máűr azt sem tudod, kinek válaszolsz ittt??? Csak firkálod a hülyeségeidet! :)))))))))
MI van, má nem bírsz el a 102 éves Shikariddal, te 5milis ,pedig az,ott a feltámasztás ezer türkjét ismered már? azt a rá rá hajrá már megvolt ? Neked ugyan minek is kéne 2 angolbillentyüzettel honod alá? @durbincs: faltad, turtad már a szip 102 éves Sikarit, a bányalóvzeletpáleszes beöntéssel ?
kereső
@wpym: ebben csak!!! az volt a gazemberség, hogy a végtörlesztésnél 180Ft-os árfolyamon számolták a visszafizetendő összeget.A forintositásnál meg 256Ft-on. A 180 Ft, az megközelitőleg a felvételkori árfolyamnak felelt meg. Nem mond nekem,hogy nem maguk felé hajlott a képviselők??? keze, amikor a gombot megnyomták.
wpym
@kereső: Igazad lenne, ha a ketto egyidoben tortent volna.
kereső
@wpym: neked meg igazad lenne, ha mindkettő az aktuális piaci !!! árfolyamon történt volna.
Mert 2011-es végtörlesztés 180.- Ft-os chf árfolyamon történt , amikor is 236 Ft föltt volt a piaci árfolyam.
A 2014-es forintositás meg az aktuális!!4 piaci árfolyamon történt -mégpedig a 2014.07.29.-i árfolyamon 256,44 Ft.
Mindkét jogszabályt ugyanaz a parlament fogadta el, szavazta meg.A végtörlesztéssel meg azok tudtak élni, akiknek lehet,hogy csak nyerészkedés miatt volt "szüksége" ,az amúgy felvételkor igen kedvező kamatozású chf hitelre.
A végtörlesztésen állitólag buktak a bankok 260 milliárdot.
Ezt aztán visszakapták busásan a forintositással, és még az mnb is nyert rajta 450-480 milliárdot árfolyamnyereségként, amely összeg el is veszitette közpénz jellegét, hiszen ebből lettek az mnb alapitványok.

Eggyszóval a foritositottak fizették ki a 180 Ft-os "kedvezményes" végtörlesztést, mmeg az mnb alapitványokba kijátszott összegeket, a bankok meg pénzüknél maradtak.
tulipan
@Csizmás Kond: Ah, Te szerencsétlen vízfej! Szánalmas hülye!!!
wpym
@kereső: A lenyeg igy is ugyanaz... lol

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.