A bérek emelkedése hosszan tartó folyamat lehet, a munkaadók 2019-re szóló ajánlata ugyanakkor jelentősen elmarad a munkaerőpiac igényeitől – mondta a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Nem elégedettek a béremelési ajánlattal a munkavállalói érdekképviseletek
Fotó: Pixabay

Palkovics Imre kifejtette, hogy a munkavállalói érdekképviseletek az 5 százalék körüli béremelési ajánlatnak legalább a dupláját tartják elfogadhatónak. Üdvözölte, hogy a jövedelmi különbségek országszerte csökkennek, de hozzátette, hogy a munkaerőhiány minden ágazatot elért.

A jelenség – mint mondta – csak ott nem érzékelhető, ahol a piaci elvárásoknak megfelelő fizetést kapnak az alkalmazottak.

Palkovics Imre a Munka törvénykönyve módosítására utalva megjegyezte, hogy az egyéni megállapodás lehetősége kiszolgáltatottá teheti a dolgozókat.

A munkavállalói érdekképviseletek ezért sérelmezik, hogy a túlórákról a szakszervezetek megkerülésével is lehet egyezkedni a munkahelyeken – tette hozzá.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Vazzzze.. .Azéééé' már megy a " zeggyeztetés "... A birka munkavállaló meg majd ráhajol ,plusz 400 órára,,, és a nekik belógatott " nemzethhyy ,narancs színű faszra "... A szakszi vezérek közben " sérelmeznek,,,egyeztetnek,,," ,,,oszt a végén egy laza kézcsók a csúzliszájú Vajdának...Oszt jó napot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kokopelli
...nem vezetik be a nyugati éhbért M.o.-on? Jan.1-től 9,19€/óra lenne? Igaz,hogy
nem sok,de a nyugati tetvek nem akarnak többet adni melósaiknak!Hajrá magyarok!
Clavigo
Vazzzze.. .Azéééé' már megy a " zeggyeztetés "... A birka munkavállaló meg majd ráhajol ,plusz 400 órára,,, és a nekik belógatott " nemzethhyy ,narancs színű faszra "... A szakszi vezérek közben " sérelmeznek,,,egyeztetnek,,," ,,,oszt a végén egy laza kézcsók a csúzliszájú Vajdának...Oszt jó napot.
desiro
NEM MEGALKUDNI KELL, HANEM SZTRÁJKOLNI, MERT CSAK ABBÓL ÉRTENEK!!!
NE SZOPJÁTOK VIKTORKÁT!!!
MÁR ELEGÜNK VAN BELŐLETEK IS!!!
Yoda69
A magyar munkavallalokat mar total rabszolganak nezi mindenki.
De legfokebb orbanek.
papa.49
A melósoknak szűken 5 % a képviselőknek 30-35 %, és az is évente, mert már ebben az évben is emeltek ennyit, meg jövőre is be van már harangozva !!!
Eladott Ország
Az érdekképviselet szerint a jövő évi költségvetés tervezete még a visegrádi országok bérszintjéhez való felzárkóztatás feltételeit sem teremti meg, mert ehhez jövőre is a jövedelmek 10 százalékot meghaladó emelésére lenne szükség. Az a baj , hogy hiába a béremelés, ha a cég nem tudja a kötelező befizetendőt kitermelni +ban. Ehhez az kellene, hogy a béremeléssel párhuzamosan csökkentsék a béreket terhelő óriási járulékokat.
uploads.disquscdn.com/images/678ee101e683d5fc60e88996252d1b6a875b6870977437b8714f83406858e05d.jpg?w=600&h=457
uploads.disquscdn.com/images/710af2de12004309aa0860031c958f4943f379aa40631c023d398e4b9fb2f659.png?w=600&h=249
Gyere haza fiatal! Ezeknek senki nem mondta, hogy előzzük Európát? Folyamatosan nő a lemaradásunk a szlovákokhoz, csehekhez képest. Hajrá Fidesz, Hajrá Magyarok, Hajrá Magyarország!
szalai48
--Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
szalai48
--Ittt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
Janelinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tulipan
@Eladott Ország: Emlékszel még a rejlámra? Lemarad, ha kimarad! Ez a céljuk!
Desischado
Engem is érdekelne, hogy mikor lesz NEKÜNK IS nyugati bérünk?4 A léhűtő, ingyenélő kormánynak bezzeg már régen az van! Sztrájk!!! Ezek csak az erőből értenek!
Yoda69
@Desischado: Amig orbanek vannak hatalmon, addig NEM! Ugyanis nem erdekuk.
Gondolj bele, orbanek mar mindent kozpontositottak, a haszon hozzajuk kerul. Igy nekik rabszolgakra van szukseguk, hogy maximalizaljak a profitot.
kokopelli
@Elad0tt 0rszág: Olvass getzikém!Jan.1-től a min.órabér ~9,19€ nyugatabbra (NSzK),
a mostani 8,84 € helyett?Kérdezz,ha hülye vagy!...nem tehetsz róla!
Elad0tt 0rszág
@kokopelli: Ilyen órabérért még a kezem sem emelném föl paraszthuszár.
kamazuka
Azt hiszem erre iszom egy kupica páleszt!
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: tegnap 20:57; Akkor téged a csúti cigány jól megfizet a seggnyalásért. Ez már nem csak a meleg szarig, hanem csontig hatoló nyalás wazze! Igaz te vagy a legnagyobb birkája a nemzeti akol illiberális világának.
kokopelli
@Elad0tt 0rszág: ...de olvasni megtanulhatnál! min.=minimál!... segédmelósoknak is,
a betanítottnak is!! A fideszkommentelők mind milliomosok,de Forintban! Ismerem!
Írtam,hogy kérdezz,különben hülyén halhatsz meg!
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Nincs főnököm, már bocsi. Nem is értem miért gondoltad azt hogy engem egy cigány fizet, sosem voltál a főnököm te ganajtúró:-)
Elad0tt 0rszág
@kokopelli: Értem én amit írtál, csak ritkán ásom bele magam mélyen a hozzád hasonló sötét emberek irományainak az értelmezésébe. Nem ér annyit.
anima
Aztat mondták ezek, hogy három éven keresztül 10%. Ez a harmadik év, szóval...
Ja, és akkor még úgy volt, hogy nincs eközben infláció. Az infláció miatt a 10% a minimum, elv... nertársak !!!
kokopelli
@Elad0tt 0rszág: az IQ-dról itélve többször nekifuthattál az ált.iskola abszolválásának!
Ismertem olyan "teféle" kopott bárókat! Nagy pofa,de semmi mögötte! Olyan Durbincsfélék!
"Ende der Durchsage "narancsszínű Nachttopf!"
Elad0tt 0rszág
@kokopelli: Ezért jó hogy a neten senkiről nem tudni kicsoda. Egy értelmiségi is írhat direkt provokatív stílusban pont mint egy valódi paraszt:-)
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: Örülök neki, hogy az illiberális NER-ben a tehetségesek érvényesülni tudnak, mert én másról hallottam, de ezt hagyjuk, mert úgy sem érted. Azt eddig is tudtuk, hogy magyar az, aki fideszes, miniszterelnök meg az, akit dugdosni kell. Ha újra kezdhetném az életet én is gázszerelő vagy kötélbarát vagy a nemzet vejkója lennék.
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Szerintem meg olyan munkát kellene végezned ha újra fiatal lennél ami jól jövedelmez, mindezt tisztességesen. Ma is ez az ami nem megy sokaknak csak jajgatnak hogy itt minden milyen szar.
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: Pontosan írod. Minden szar! Eltelt harminc év és már csak Bulgária van mögöttünk. Ezt b@zdmeg nem lehet fényes sikerként előadni, holott a csatlakozáskor Csehország mögött álltunk! Továbbá a fidesz kiépítette a diktatúrát, telibeszarta a demokráciát, jogállamot stb.
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Akinek itt nem jó menjen külföldre, csak ha valakinek nincs senkije, nincs nyelvtudása max. mosogathat. Nagy életcél.
simmering73
Több olyan ismerősöm is van, akik nyelvtudás nélkül, mosogatással kezdték az életüket külföldön. Öt-hat év alatt mindnek egzisztenicája lett. Na ilyen Mária országában nem fordulhat elő. Értelemszerűen egyik se kívánkozik visszajönni. Vajon miért?
gulyasgyula
@simmering73: ...Én is ismerek ilyen fiatalokat még családba is van belőlük ...5-6 -év után főmosogatói , vagy kutyasétáltatói egzisztenciájuk van , HA NEM KÉPEZIK MAGUKAT ...Tény hogy sokkal jobban keresnek de aki leragad egy magyar csapatban annak esélye sincs sehol a világba ...Az ilyen örökös mosogató marad ...Akik nem vélnek váltani azok találnak maguknak jobb állásokat ...
mackoka46
Ilyen gyenge béreket ebben az erős országban ? Úgy néz ki a csatornából kell munkába járni, mert a lakhatásra nincs fedezet.
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: Akik elmentek azok nem is jönnek vissza. Csak emlékeztetlek a szarház fidesz bűnbandának hány ilyen akciója lett sikertelen. A rabszolgatörvény bevezetésével a kivándorlás tovább fog nőni. Egyben bízhatunk, hogy ezzel a ganajbanda a halálos ítéletét is aláírta. Így is az ország elbaszott 30 évet!
Eladott Ország
@gulyasgyula: Gulyás Gyula nem csak mosogatók mennek ki és ez a legnagyobb bűne ennek rohadt bűnöző kormánynak. A kivándoroltak száma mér elérte a versenyszférában dolgozók számát. De úgy látszik még mosogatni is érdemesebb kint, mint az itthoni Döbrögiket kiszolgálni
és szarér-hugyér csicskás lenni a magyar ugaron, megaláztatva, a fidesz seggét nyalni.
Grafix69
@Elad0tt 0rszág: Nem úgy van , semmit nem tudsz az egészről és baromságokkal riogatsz másokat . 1 Nem kell minden munkához nyelvtudás , egyrészt azért mert rengeteg az olyan munka amik gyártó soron vannak és betanításhoz sem kell nyelvismeret , ha nem vagy teljesen hülye . Megjegyzem itt még a hülyéket sem küldik haza , megpróbálják mosogatásra , takarításra alkalmazni őket , ha nem ért semmihez . Na ezekkel a munkákkal megkeresnek tisztán 340-430 euró közt HETENTE nem havonta. 2 Azok akik úgy gondolják ,hogy mindenki mosogat és alja munkát végez aki ide jön az teljesen marha , már csak azért is mert a többsége pár év alatt megtanul nagyjából kommunikálni . Akik régóta élnek itt azok előrébb léptek , Csak a beszari , gyáva tudatlan emberek mondják azt milyen szar kint dolgozni , főleg mert egy percet sem dolgoztak kint . 3. Magyarországon egy vidéki üzemben a többszörösét kell dolgozni szarért hugyért .
kokopelli
@Eladott Ország: Annyira lerí róluk tájékozatlanság,hogy csak a mosogatás jut eszükbe!
Évtizedek óta,még a falusi vendéglőkbe se vesznek fel mosogatókat,mivel már az otthoni konyhabútort is automata mosagatóval vásárolják a helyiek!!Én 1980-ban láttam az elsőt!
Egy biztos,hogy akár a betanított szalagmunkára is azokat veszik fel elsőként,akik egy kis-
sé már beszélik a nyelvet!Igaz az is,hogy a kül. dialektusok még azoknak is problémát okoz-
nak akik már jobban beszélik a nyelvet!Sokszor az egymástól pár km.-re fekvő települések is
más dialektust beszélnek!Tulképpen nem könnyű igazi jó melót elkapni,de a puddig próbája..!!
Ha nem vág bele az ember gyereke,akkor élete végéig filózhat rajta,és a magasan lógó szőlő
esete forog fenn nálal!Engem a haverok,a rokonok,az évfolyamtársak,még mindíg meglepnek
nek az általuk elővezetett tuti ismeretekkel!Honnan a francból veszik a bátorságot,nem tudom!
gulyasgyula
@Eladott Ország: ...Azzal kezdem nem vagyok fideszes csak látom hogy az elmúlt 28-évben visszafogott szakmunkásképzés hiányát most fizettetjük meg ...Nem minden szakmát lehet OKJ megtanulni ..Egy jó karbantartó műszerész , villanyszerelő , géplakatos , hegesztő , CNC esztergályos annyit keres vállalkozóként amenyit akar ...Mát itthon is nem kell kimenni nyugatra ...Nem hogy ""szarér--húgyér "" lassan aranyért se győzzük ...Nekem mindegy ki volt--ki van kormányon ...
Elad0tt 0rszág
@Grafix69: @kokopelli: Akinek itthon teljesen rendben van az élete, keresete minek menjen ki külföldre a bizonytalanba?
Nem ér annyit az egész.
Grafix69
@Elad0tt 0rszág: Igen ez pontosan így van , ezen nem is érdemes vitáznunk , de ne gondold azt ,hogy aki otthon nem tudott megélni , mert egy sima melós volt egy üzembe és nem Pestországban , hanem vidéken , tudod ott ahol 140 ezret fizetnek egy hónapra , szóval nem tudott élni csak vegetálni , az kint nyugaton csak a szart kapja , mert nem . Sajnos az a helyzet ,hogy nem lehet mindenki banki alkalmazott , irodai dolgozó, önkormányzati munkás , vezető , pártkatona stb és a termelő szférában a magyar melóst otthon kizsákmányolják , nem nyugaton , hanem otthon . Mert milyen élet az ahol van mit enned , meg ha szerencsés vagy lakni is tudsz anyádnál , vagy éppen 1 évben egyszer elmehet egy moziba . Na erről van szó. A múltkor a kormány előadta ,hogy Magyarország az egyetlen ahol a közterhek az 50 százalék alá mentek Európában , mert mindenhol 50 százalék feletti. Igen csodálatos , de azt elfelejtette közölni ,hogy ez az elvonás pl a franciáknál évi 50 ezer euróból van míg a magyaroknál a KSH átlag 10 ezer euróból . Szóval van itt valóság hajlítás rendesen , persze akiknek ez jó áldásom rá , de ne feledd nemsokára azok nyakán is szorul a hurok akik élvezték az előnyeit a fasiszta rendszernek , Orbánnak és társainak semmi nem lesz elég . Az emberek elköltöznek , és a végén már senki nem termel semmit stb stb . Nemsokára be is következik . Amíg a kisembereket akarják kisemmizni addig egy rendszer sem marad életképes, ritka vállalkozás az ahol a vezérigazgató tartja el a melósokat , jelenleg a Orbán Viktor ezt csinálja a hűbéreseivel , de elfogy a manna és a hiénák megtámadják a falkavezért .
kokopelli
@Elad0tt 0rszág: Próbáld ki,és utána osztogasd az észt!
Eladott Ország
@gulyasgyula: tegnap 16:50, Akkor még van mit fejlődni, mert már nem csak a V4-ektől szakadtunk le, hanem Romániától is. A tények makacs dolgok. Lehet ezt fényezni és kidumálni, de felesleges. A rabszolgatörvény után még többen hagyják el ezt a fidesz szarral övezett földi paradicsomot.
Elad0tt 0rszág
@kokopelli: Eszemben sincs kipróbálni amikor itthon is annyit keresek hogy el sem tudom költeni. Mi a fenének mennék akkor ki? Mondjuk mint sokan kalandvágyból, de bennem az sincsen meg.
magyarbakancs
Milyen szakszervezeti a vezetők azok kik külön ,külön állapodnak meg a munka adókkal,kormánnyal?
Gyerekek könyörgöm.!
Van az a pénz amiért széthúzzák a farpofájukat ,hogy jó seggebe dugják őket.
Ez nem szakszervezet szar szervezet.
kokopelli
@Elad0tt 0rszág: ..addig ne is tarts kiselőadást róla! Eccerű! Inkább kérdezz!
Elad0tt 0rszág
@kokopelli: Attól aki itthon képtelen volt boldogulni? Ugyan mit lehetne attól kérdezni?
kokopelli
@Elad0tt 0rszág: Attól,aki kiismeri magát abban,amit te nem is sejthetsz,és csak a
kontrollálhatatlan meséidre hivatkozva játszod a "kopott-bárót"! Ende der Durchsage!
Eladott Ország
@magyarbakancs: Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke, közölte, szervezete nem írta alá a minimálbér emeléséről szóló ajánlatot – ellentétben a tárgyalásokon jelenlévő másik két tömörüléssel, a Ligával, valamint a Munkástanácsokkal – habár utóbbi elnöke, Palkovics Imre korábban minimum két számjegyű emelést tartott elfogadhatónak.
szakszervezetek.hu/dokumentumok/mibol-elunk/16634-tiz-szazalek-alatti-a-minimalber-emelese-jovore-a-maszsz-nem-irta-ala-a-megallapodast
Elad0tt 0rszág
@kokopelli: Nem a kérdésre válaszoltál. Ezek szerint te sem voltál képes itthon semmire és valószínűleg kint mosogatsz. Nem szégyen az, csak ne akarj akkor másokat kioktatni.
kokopelli
@Elad0tt 0rszág: nem akarok senkit kioktatni,csak válaszolni kérdésekre,hogy ne halj meg
hülyénMint azt már írtam,hogy odaát már sok-sok éve senki sem mosogat! Olvass vissza,mert neked,mint munkanélkülinek biztos van időd a segélyre várva böngészgetni!Ha csak egy fóru-
mozó avatárjához hozzáragasztott "0" a frappáns neked,akkor a te szinted a bányászbéka
schegge alatt van!! Milliomos? (;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
,
Elad0tt 0rszág
@kokopelli: Kiérdemelte hogy felhasználjam a nick - jét és kísérletet tegyek a lejáratására, csak te erről és az előzményekről semmit sem tudsz. Munkanélküli én? Szerencsétlen hülye.
csak úgy....
@kokopelli: Ne nyugtalankodj miatta! :) ö hülyén akar és fog is,meghóni...
kokopelli
@csak úgy...: A szerencsétlen tudná,hogy hány évet húztam le a "rothadó nyugaton",már
akkor kezdve,amikor a DM a világ legstabilabb fizetési eszköze volt,és a magyar diplomát
azonnal elfogadták (ottani hivatalos fordítással) három hónap próbaidővel! Abból segítettem
a rokonságomat az óhazában,és utaztak velem akár az óceánon túlra is!Az az idő soha nem jön már vissza! Én és a nyugtalankodás?Az utolsó 5-6 év elvitte Pesten a bratyóimat,a sógor-
nőimet,és csak az "veri nálam ki a hordó fenekétt"!! ...(egy népi szokás megmaradt otthon, és
az a "gyávák" irígysége!)...BUÉK!...
( nemsokára jön a front,nagy dübörgéssel! Az "Umarex" PHITON 380K-mat idén hagyom pihenni! (;-))
Grafix69
@Elad0tt 0rszág: A kiérdemelte a nick-et , próbálkozásra a lejáratásához : Lejáratás: Valakinek a személyiségét , véleményét , életvitelét , társadalmi értékeit , olyan színben tüntetni fel ( hazudni ) ami rá nézve negatív ember benyomását tünteti fel a társadalom felé . Azért ez bűn , nem ?
Elad0tt 0rszág
@csak úgy...: @kokopelli: Két hülye egy pár.
Elad0tt 0rszág
@Grafix69: Bennem meg ő keltette olyan negatív ember benyomását hogy meg tudtam volna ölni, de mivel nem vagyok gyilkos ez jutott eszembe. Attól hogy valaki liberális meg paraszt még nem lehet neki mindent. Onnantól már közbeszóltak a többiek és nem volt megállás. Kussba kellett volna maradni az állandó hangadóknak a baloldalról, és akkor elcsitulhattak volna kettőnk között a kedélyek előbb-utóbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.