Januártól havi 40 ezer forintra emelkedik a kétgyermekesek családi adókedvezménye – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva.

Januártól havi 40 ezer forint lesz a kétgyermekesek családi adókedvezménye
Fotó: Pixabay

Novák Katalin hozzátette: az adókedvezményt már azok is igénybe vehetik, ahol érkezik a második gyerek, a várandóság 91. napjától.

Az államtitkár felidézte:

a második Orbán-kormány első intézkedései sorában 2011-ben vezették be a családi típusú adózást. Ez arról szól, hogy a dolgozó szülők minél több megtakarítást tudjanak családjukra fordítani, minél több pénzt vihessenek haza. Erről szól a családi adókedvezmény

- fejtette ki.

A kormány 2016 óta négy lépésben minden évben megemelte a kétgyermekesek adókedvezményét. Ez a jövő évben eléri a 2015-ös, 20 ezer forintos összeg kétszeresét.

Novák Katalin elmondta: csak a családi adókedvezménynek köszönhetően – a jövő évi költségvetést is számítva -

már 2250 milliárd forintot takaríthatnak meg a magyar családok.

A folytatás nagyban függ a napokban lezárult, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményétől – fogalmazott az államtitkár, kiemelve: több mint 1,3 millióan töltötték ki a konzultációs ívet. E visszajelzések alapján születnek meg – akár már a jövő év első negyedében – a családok támogatásáról szóló további döntések – fűzte hozzá.

Novák Katalin kiemelte: folytatódik a családbarát kormányzás Magyarországon.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Aki csak pár forinttal keres többett mint 40 ezer annak mi jár a SZÁJA MAX. ???
verőce21
Annyira erőltetik a gyerekszülést, hogy már visszataszító. Szerintem éppen ellenkezést vált ki a párokból a második, vagy további gyermekvállaláshoz. Ez olyan dolog, amit nem lehet erőltetni. Minden erőfeszítés - könnyen lehet - hiábavaló, talán meg kellene próbálni a...
Lehet, hogy a végén csak Novák Katalinnak jön meg a kedve hozzá?
namihami
És ezt a pénzt azokkal fizettetik meg, akiknek a gyerekei vagy nagyobbak már, egy gyerekük van vagy valamilyen családi, sgészségügyi okból nem lehet/lehetetett gyereke. A véleményem az, hogy gyereket szülni nem a többi adózó terhére kellene szülni vagy születni. A normális szülő gondolkodik azon, hogy hány gyereket tud NORMÁLIS körülmények között eltartani.
És még annyi: aki havi 40.000 forintot tud adókedvezményben érvényesíteni, az annyit keres, hogy nincs erre rászorulva.
Janelinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.