Orbánék Karácsonykor sem feledkeztek meg az erdélyi "honfitársakról". Aki meg ezt bírálni merészeli, mondván hogy ideát milliók nyomorognak, az persze ballibsi hazaáruló, de minimum nem magyar. Mintha az itteniek iránti szolidaritás nem számítana hazafias érzelemnek, csak az odaátiak iránti.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
2018 év, a határon túli szavazatok száma: 216 561 főt. 47,36 % ( hazai) ; 49.27 % összesített eredményt jelentett a fidesznek. Ezért a fidesz bűnöző bandának semmi sem drága, beleértve saját nemzetének nyomorát is. Ezért van az ész nélküli év végi és év közi milliárdok szórása a magyar nép adójából a határon túliakra, leszarva a többség véleményét.
A hatalomért semmi sem drága.
www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
2018 év, a határon túli szavazatok száma: 216 561 főt. 47,36 % ( hazai) ; 49.27 % összesített eredményt jelentett a fidesznek. Ezért a fidesz bűnöző bandának semmi sem drága, beleértve saját nemzetének nyomorát is. Ezért van az ész nélküli év végi és év közi milliárdok szórása a magyar nép adójából a határon túliakra, leszarva a többség véleményét.
A hatalomért semmi sem drága.
www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html
papa.49
@Eladott Ország: Ehhez tedd hozzá azt is EZ CSAK A LEADOTT SZAVAZATOK VOLTAK, MERT AZ ÖSSZES SZAVAZÓ SZÁMÁHOZ KÉPEST CSAK KB. 35 % LENNE EZ A SZÁM !!!
Eladott Ország
@papa.49: Bizony nagy talány ki ellenőrizte a levélszavazatokat és a sok kamupártokra "átírt" szavazatokat. Vajon visszafizették e a milliárdokat a kamupártok a költségvetésbe? Vagy csak azokat a pártokat kell kinyírni állampárti módszerekkel, akik a bűnöző fidesz bandára veszélyesek? Megannyi kérdések...
papa.49
@Eladott Ország: Ez a fütyisz ,,,2/3,, lényege csalnak töményen !!!
csipetke
@Eladott Ország: 16:22 A folyamatosan vásárolt ukrán-,és román szavazatok száma nem fog nőni,viszont ha a puhos folyamatosan tolja odaátra a lóvét,az itthoni szavazatai erősen csökkenni fognak,mert ez sok ember szemét csípi,még a fidesz fanokét is.(szerencsére)
Csizmás Kond
" sokkal inkább a rideg hatalmi számítás és ez eddig működött is hibátlanul."
Ez akár igaz is lehet, viszont Orbánék csak azt használták ki amit az egyesek által imádott Ferenc oly hangzatosan elutasított...és láss csodát Orbán nyert, ami most nagyon fáj a ferencféléknek.
namihami
@Csizmás Kond: Az "" egyesek által imádott Ferenc"" annak adott hangot, hogy azok ne ide szsvazzanak, akik nem ide termelik azt a pénzt, amit egyre nsgyobb értékben költenek rájuk.
Igen, legyenek erkölcsi (ERKÖLCSI) magyarok. Kapjanak egy szép oklevelet erről. De a rájuk elszórt pénz már csak annak a saját hatalmát védő Orbánnak éri meg, aki egyrészt tudatában van hatalma elvesztése esetén bekövetkező felelősségrevonásnak. Másrészt ezt a pénzt a mi adónkból adja a potyaleső erdélyi, ukrajnai, szerbiai, szlovéniai és szlovákiai voksolóinak. Akiknek semmi nem drága, hiszen KAPJÁK.
Vajon miért nem esik egyetlen szó se pl. a sógorék magyarjairól? Mert amennyit a Füsti oda ad, az nekik pénz a koldusnak a templom előtt?
Csizmás Kond
@namihami: Te tudsz bizonyitékot hogy pénzt kapnak a szavazatért ???...Én bár többet megkérdeztem senki sem mondta, hogy kapott volna, tehát ha nem tudod bizonyítani hazugságnak veszem.
A pénzt mindenki oda termeli ahol dolgozik, a magyar is...
nevemnick
@Csizmás Kond: tegyük fel, hogy városodban egy működő jéghoki egyesület van, ahova a kiskorú gyermeked, unokád kétnaponta jár ,,edzeni".
Egy másik ,,szuverén" országtól, akitől mellesleg származásod miatt állampolgárságot kaptál, és büntetlenül beleszólhatsz a választási eredményekbe, nos, ez az ország a saját adózóiktól beszedett pénzből kitömi az amúgy pénzhiánnyal működő hoki egyesületet. Mivel a te államod csak a felnőtt hokicsapatot csekély anyagiakkal támogatja, így esélyes, hogy a ,,szuverén" állam vezetőinek újraválasztásakor a ,,szerzett" jogod alapján szavazhatsz, akkor egyértelmű, hogy kire szavazol, függetlenül, hogy az ott élők többsége mit szeretne.

Ilyenformán ez az, amikor az egyén áttételesen de pénzt kap a szavazatáért. (biztos rájöttél, hogy melyik erdélyi városra gondoltam...)
lusta
@Csizmás Kond: Éppen ezért vannak a skandináv országok beláthatatlan távolságban előttünk. A pénzt ők megtermelik és tudják az otthoni elkötését is ellenőrizni, míg nálunk a hazatermelt pénz ellenőrizetlenül ömlik kifelé az országból.
Csizmás Kond
@nevemnick: ...áttétel...gondolom miről beszélsz, viszont az is kiérződik belőle hogy bár foglalkoztatott a téma csak hallásból van fogalmad róla. Szóval ha komolyabban beleásnád magad a hokitörténelembe észrevennéd hogy ma Magyarország csapatainak nagy része külföldi taníttatás akik ugyan kaphattak magyar támogatást de a hasznot amit hokisként termelnek Magyarország kapja.Tehát ha egy államnak megéri, hogy segítsen egy olyan sportegyesületet amelyeknek a játékosai nagyobb valószínűséggel a saját utánpótlását fogja gyarapítani, akkor szerintem nem is olyan rossz az az üzlet
Csizmás Kond
@lusta: ...bizonyos vagyok hogy a a beláthatatlan távolság neked az orrod előtt van...azért érted annyira a csíziót..
nevemnick
@Csizmás Kond: olyan 30 éve kb. negyed/félévente, jobbára nem magánemberként járok Erdélyben, legutóbb pl.novemberben voltam ott. (de ezenkívül a déli két szomszédos országban is megfordulok). Most magyarországi magyar összesen hat fő volt köztük, akik utánpótlás céljaként tartózkodtak ott, de nem csak ezért kaptak/kapnak pénzt, de leírhattam volna a másik, kb 150 km-re délre fekvő várost is, amely nemrég (tavaly háromszor) a ,,véghajrában" a focicsapata kapott 2.1 milliárd forintocskát, előtte a városi közintézmények (nem oktatási!) közel a dupláját, miközben a mi országunk belügyeibe ide ugatnak.
Hidd el, van fogalmam róla, hogy miként, és miért kerül oda némi pénz...
namihami
@Csizmás Kond: Mit kéne nekem bizonyítani?
Maga a Fidesz jelenti be naponta, hogy éppen aznap mennyi csurrant a közpénzből a határontúli magánzsebekbe. Ott nincs közpénz, közpénz csak a határonbelüli ADÓZÓK pénze lehet. Amit oda szór a Füstös az kizárólag az ő további hatalombantartásához szükséges potyások magánpénze.
Csizmás Kond
@namihami: ..van aki szerewti de én nem amikor propagandaszerűen vitatkozunk...neked a beléd oltott fideszellenességed a mindened...ez engem nem érdekel.
...itt vannak a haverok egymás között köpködjetek..
csak úgy....
@Csizmás Kond: te román cickány? ti már nem is egerésztek magatoktól, mert a fidesz löki belétek a whiskast és fölháborodsz,ha a Magyar templom egere szóvá teszi!?
van neked ször a pofádon?
csak úgy....
@Shikari: reggeltöl-estig,itt lököd a baromságaidat,tibim! te szorgalmas idióta, elárulnád,hogy mikor melóztál utoljára? te nem engedheted meg magadnak,hogy bárkit kritizálj vagy a szemére vess valamit, te csak egy éhenkórász troll vagy és a baromságaidból tengeted a nyomorúlt életed!
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...szotyog le rólad a műveltség mint lapátról a gané.
tulipan
@Csizmás Kond: Nem jobban, mint Rólad, Te, pofátlan, narancsos úszító, O1G seggnyaló!..
tulipan
@Shikari: Magadból indulsz ki, UGYIBÁR??? Te narancsos seggnyaló SENKIHÁZI???
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmos ,ugyan úgy teszekek a véleményedre,mint reád...
Csizmás Kond
@tulipan: ...csordában támadtok kis ribi ?...amúgy magasról teszek az ilyen falfírkákon nevelődött kis taknyokra ...húzz már a búsba ne várd hogy taszigáljalak...
Csizmás Kond
@csak úgy...: csinálj amit akarsz ki a lószart érdekel, mit mind piszkálódsz folyton ha nem érdekel ?...nyugtatózd magad vazze ha nem tudsz uralkodni az idegeiden...
Csizmás Kond
@Shikari: Ezek folyton csak a szart piszkálják...szélütött libák...
csak úgy....
@Csizmás Kond: én nyugodt vagyok cicikém! hozzánk nem jön az olaf...
solidedge
Szeretnék a romániai választásokon én is részt venni. Csak indul ott is egy fasiszta érzelmű, népére rárontó, soviniszta politikus akire szívesen adnám a voksom.
csak úgy....
@Shikari: te + az értelem? ... :))))) ne nevetess tibim!
csak úgy....
@Csizmás Kond: & @Shikari: a gondolkodás nélkül nyalók és szopók ,szellemileg visszamaradottak betéti társasága ! :)
emerencia
@solidedge: Furcsa ez. Nagyanyámnak két gyerekkel kellett menekülnie Magyarországra onnan trianonkor a románok elöl. (Lelövéssel fenyegették meg őket.) Az egyik gyerek meghalt mert megfázott. Romániában élve már nyugdíjas lehetnék de itthon dolgoznom kell a mások jólétéért. De én már ide születtem és nem érzem szükségét, hogy beleszóljak az életükbe pedig csúnyán elbántak a felmenőimmel. Annak viszont hatványozottan szükségét érzem, hogy a határon kívül élők ne akarjanak a mi munka melletti gondjainkból anyagi hasznot húzni és beleszólni a belügyeinkbe. Mi sem szólunk bele az övékbe.
Csizmás Kond
@emerencia: ...na ez egy tanulságos eset...:)
...vagyis te mint menekült, akinek ugye lehetőséget kellett az állam biztosítson hogy megéljen, ellenzed, hogy ezt másokkal is megtegye ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Sántít a hasonlatod, Emerencia menekülésről írt, te pedig azt hasonlítod olyan emberekhez, akik részben a mi pénzünkből is jobban élnek, mint az itt élők, és békében élnek. Ráadásul, az életünk alakulását is ők befolyásolják.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...ki hogy akarja úgy érti.
emerencia
@Csizmás Kond: Nem vagyok menekült, én már itt születtem sok-sok évtized múlva. A nagyszüleimről van szó. Nagyapám már itt dolgozott és így jött össze a család. Az állam semmit nem segített. Egy zsidó család fogadta be őket szolidaritásból de ez régen volt. Ami a jelent illeti @CsipkeRózsa: tökéletesen leírta neked a helyes választ.
Csizmás Kond
@emerencia: ...nem akarok ebbe belebonyolódni...:)
anima
Van cirka 1,2 millió magyar Romániában, és a számuk folyamatosan csökken, a fideszes nagy-magyarkodás ellenére is.
Lehet továbbgondolni az összes szegmensét ennek az adatnak.

Orbánék jobban terrorizálják a magyarokat itt, mint a Románok ott!
csak úgy....
@Csizmás Kond: nálad ,egy gombolyag fonal is bonyodalmat okozhat,cirmos...
tudode
Hogy hova vezet az úgy a BENNSZÜLŐTTEK, mint a KÜLHONIAK körében az, hogy ÉN ATOM EZT, TE ADOD AZT, kéz kezet mos RENDSZERTELENSÉG, átláthatatlanság, amelynek TANÚi vagyunk, az ANNYIT is ÉR!
.
Akkor, amikor MINDEN REGNÁLÓ KORMÁNY feladatkörébe tartozott a KÜLHONIAKRA való odafigyelés, kapcsolattartás, de a MOSTANIHOZ hasonló módon nem volt példa, beetetés VOKSSZERZÉS céljából úgy, hogy már a LÁTSZATRA sem adva:
.
------ Több mint 378 ezer határon túli regisztrált a választásra
24.hu/kozelet/2018/03/25/hataron-tuli-szavazok-valasztas/
.
Választási turizmus
.
Nagyjából 1 620 000 találat (0,47 másodperc)
.
www.google.com/search?q=V%C3%A1laszt%C3%A1si+turizmus&oq=V%C3%A1laszt%C3%A1si+turizmus&aqs=chrome..69i57.6157j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
----------------------------------
.
Hasonlóan a nyuggerekhez, a választásokkor NŐ MEG a JELENTŐSÉGÜK, különben SIC, SIC!!!
tulipan
@Csizmás Kond: ..bizonyos vagyok hogy a a beláthatatlan távolság neked az orrod előtt van...azért érted annyira a naancsos csalás csíziót.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.