A valaszonline.hu-nak adott közös interjút Lovasi András zenész és Lackfi János költő.

Lovasi: "A nem fideszesekbe folyamatosan sulykolják, hogy eltévelyedett korcsok"
Fotó: Wikipédia

A két művész eltérő politikai oldalon áll, de képesek kulturáltan megfogalmazni ellenvéleményüket, ha szükséges.

Én nem éltem meg tragédiának 2010-et. Úgy voltam vele, jó, nézzük meg akkor ezt. Voltak azért bennem kérdőjelek a kétharmad láttán. Kérdezgettem is egy fontos, beágyazott fideszes ismerősömet, hogy nem lesz-e ezzel gond. ’Vagyunk olyan okosak, hogy ne éljünk vissza vele.’ Ez volt a válasz. Pedig nem, nem olyan okosak

- mondta Lovasi.

A Kispál és a Borz egykori frontembere elfogadja, hogy a magyar "legnagyobb kisebbsége" megszavazta ezt a kormányt, de az, hogy mindenhol beléjük és az általuk felállított játékszabályokba ütközik, már visszatetsző. 

Mi az a pedellusi düh, amellyel abba a nagyjából hárommillió emberbe, aki nem Fidesz-szavazó, folyamatosan sulykolják, hogy eltévelyedett korcs?

- kérdezi Lovasi, hozzátéve, már a kemény fideszesek sem állítják, hogy létezik objektív közszolgálat, vagy független bíróságok.

Lackfi János a kormányoldal védelmében azt hozta fel, hogy nem hiszi, hogy az Antikrisztus uralma alatt élnénk, hogy vége lenne a demokráciának.

Lehet, hogy minden úgy történik, hogy fölébred reggel az ördög és azt mondja, most jól megnyomom ezt a gombot, lerombolom ezt vagy azt. Mégsem hiszem, hogy így megy ez. Sokkal inkább úgy, hogy adott egy szakma, ahol mindenki szeretne ismertebb lenni a másiknál, mindenki szeretne széles nyilvánosságot, országos, sőt nemzetközi hírnevet, mindenki tele van sértettséggel, indulatoktól fűtve háborog. Ezeket a fortyogásokat valaki kihangosítja, és máris indulhat a listázós kulturális lobbiharc, a kiszorítósdi, az iszapbirkózás

- magyarázta Lackfi.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Most nem azert, de hol elt Lovasi 98-02 kozott?
A fideSS/orban mar akkor megmutatta mi az a korrupciom es a hatalommal valo visszaeles. Pedig az akkori es a mostani fideSS kozott fenyevnyi tavolsag van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hát akinek lehet!!! =))
Korcsok??? Láttad már Rezsi Sziszit??? Nem is beszélve a dagadt retardált törpéről! =))
Yoda69
Most nem azert, de hol elt Lovasi 98-02 kozott?
A fideSS/orban mar akkor megmutatta mi az a korrupciom es a hatalommal valo visszaeles. Pedig az akkori es a mostani fideSS kozott fenyevnyi tavolsag van.
Csizmás Kond
" Sokkal inkább úgy, hogy adott egy szakma, ahol mindenki szeretne ismertebb lenni a másiknál, mindenki szeretne széles nyilvánosságot, országos, sőt nemzetközi hírnevet, "
...értelmeséknek ez lenne a jövőkép ?
csipetke
Meg lehet nézni,hogy a fidesz kikkel nyerte a választást.Az úgynevezett 1 bitesekkel,akiket be tudtak etetni az elmebeteg Sorosozással,migráncsozással,gyűlöletkeltéssel.Akkor most kik is a valódi korcsok?Másrészt elég,ha az ember végignéz a fidesz vezérkaron.Hááát,igen siralmas.
Peller Anikó
"abba a nagyjából hárommillió emberbe, aki nem Fidesz-szavazó"

Ez a fideszgeci tényleg ennyire hülye? Ez a faszfej azt hiszi, hogy Magyarországon 6-7 millió ember fidesz szavazó?
verőce21
Nem érthető ez a magyarázat, hogy "adott egy szakma, ahol mindenki szeretne ismertebb lenni a másiknál, mindenki szeretne széles nyilvánosságot, országos, sőt nemzetközi hírnevet, mindenki tele van sértettséggel, indulatoktól fűtve háborog." - fura értékrend Lovasi-Lackfi szerint.

Ha valaki nem "országos, vagy nemzetközi", akkor értéktelen?
human
" Úgy voltam vele, jó, nézzük meg akkor ezt. "
2010-ben pont ezt mondtam én is, mint baloldali szavazó. Akkor mutassák meg, hogy ők jobban tudják ezt csinálni. Nem estem kétségbe a fidesz győzelmétől. A 2/3 jelentőségével és hogy azzal így vissza fognak élni, na azzal viszont én sem számoltam. Az alkotmánybíróság felhígítása fideszesekkel volt az első jele számomra, hogy itt valami aljas terv van kibontakozóban és valami elkezdődött, valami amiről azt hittük 89-ben, hogy nem történhet meg többé.
human
@Peller Anikó: Félreértetted. Olvasd el még párszor a mondatot.
1. Ő azokról beszélt akik el is mentek szavazni. (Aki nem ment el szavazni arról nem tudjuk hova húz.)
2. Pont hogy azt mondja, hogy a fideszesek próbálják eltévejedet korcsoknak beállítani a nem fidesz szavazókat.
Janelinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Peller Anikó
@human: Nem gondolom, hogy félreértettem volna,

ha valaki azt állítja, hogy 10 millió emberből 3 millió NEM fidesz szavazó, akkor az egyértelműen jelenti azt, hogy 7 millió márpedig fidesz szavazó. Egy valódi fidesz logika.

Szó nincs választójogról vagy választójogú lakosságról. 10 - 3 = 7

Azt sugallja a büdösgeci fideszes görény, hogy 7 millió fidesz szavazó van Magyarországon.
csipetke
@Peller Anikó: Lovasi nem fideszes,valamit benéztél.A cikkben a beszélgető partnere fideszes.
Peller Anikó
@csipetke: "Én nem éltem meg tragédiának 2010-et. Úgy voltam vele, jó, nézzük meg akkor ezt." mondta Lovasi.

Mindezt azután, hogy egy ciklust már végigcsináltak végighazudtak végigloptak (kicsiben, nem úgy mint most) és sütött róluk, hogy mit terveznek. Már a Gyurcsányozás is hazugság volt amivel hatalomra kerültek 2010-ben.

Ezt megtehette az első ciklusnál, mert akkor még meg lehetett nézni, megnézték. És 2010-ben megint meg akarta nézni mert fideszes.

Akinek az jön fel a gondolataiban, hogy 3 millió nem fideszes van Magyarországon az igenis vérbeli fideszes. Lehet lassan csalódik ebben abban, de fideszes. Rosszul olvasod mit mondott.
human
@Peller Anikó: Szerintem felhúztad magad és teljesen rosszul értelmezed ami a cikkben le van írva. Mondom, olvasd át párszor és ÉRTELMEZD!
Tedd már fel magadnak a kérdést! Ki a fidesz-szavazó? Az aki a fideszre szavaz. A nem fidesz szavazó pedig az aki nem a fideszre szavaz. DE ehhez SZAVAZNI kell!!!. Te meg valamiért ide kavarod azokat akik nem mentek el szavazni. Ez teljes logikai bukfenc.
Elad0tt 0rszág
@Peller Anikó: Nem véletlen egy nő fejét tetted fel avatarnak, az eszed is kb. annyi.
JAJMÁR
Hát, igen! Lovasival teljes mértékben egyetértek. Engem is leginkább ez a zagyva zavaros "korcsos" sulykolás zavar - a zavaros fogalmazást direkt a gyengébbek összezavarására szántam -, akik azonnal beemelték sekélyes szótárukba, és nyomatják, ész nélkül.

Hát, igen! és óhatatlanul elgondolkodik az ember, hogy akkor kik és hol is állnak és mitől is korcsok, a korcsok? Szóval a legnagyobb bűne ennek a rendszernek az elkorcsosulás!
Peller Anikó
@human: Fel.
"Mi az a pedellusi düh, amellyel abba a nagyjából hárommillió emberbe, aki nem Fidesz-szavazó.."

Színtiszta fideszes beállítottságú agymosás része. Egyértelműen amennyiben 3 millió ember nem fidesz szavazó akkor a többi az. Ezt sugallja és pont ez benne a hazugság.

De nézzük a választási adatokat, 2018-ban a választásra jogosultak száma 8 312 000.

Ha ebből 3 millió nem, mondom NEM fidesz szavazó, akkor a többi 5 millió 300 ezer lenne a fidesz szavazó. Hangsúlyozom, hogy a Lovasi megfogalmazása szerint.

Miközben 5 és fél millióan nem szavaztak a fideszre, ez benne a tódítás.

Tévedsz, mert a nem fidesz szavazó az a választópolgár aki nem szavazott a fideszre.

Akik nem mentek el szavazni azok nem szavaztak a fideszre.
balos
@Elad0tt 0rszág: Akkor téged a gólya hozott,nemzeti zászlóba csavarva?
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: Te vagy a fidesz halhatatlan lénye vagy a legfelsőbb lény megtestesülése inkarnációja. m.blog.hu/sz/szeka/image/lufi.jpg
Elad0tt 0rszág
@balos: Nekem köszönheti a gólya a létezését:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.