Jól teljesített a magyar gazdaság 2018-ban, ezt jól mutatja, hogy tavaly az export értéke átlépte a százmilliárd eurót, ez korábban soha nem fordult elő – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az M1 Forint, fillér magazinjában.

Hozzátette: a folyó fizetési mérleg többletet mutat, a külkereskedelmi mérleg szintén.

Jól látható, hogy a magyar gazdaság egyensúlyi állapotban van, és az export továbbra is erősen teljesít – mutatott rá a miniszter.

Varga Mihály: jól teljesített a magyar gazdaság 2018-ban

Fotó, címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

Varga Mihály kiemelte: az uniós források mellett 2019-ben is számos olyan kiírással találkozhatnak majd a vállalkozások, amelyeket a kormány hazai forrásból finanszíroz.

Ennek egy része már az Ipar 4.0-hoz, a robotizációhoz, a digitalizációhoz kötődik. A másik részét olyan vállalkozásoknak biztosítják, amelyek kiszorultak az európai uniós támogatásokból a méretük vagy a foglalkoztatói létszámuk miatt. Ezek a nagyvállalati, beruházási-támogatási programban a fejlesztéseikhez, a beruházásaikhoz segítséget kapnak a magyar államtól – mondta a pénzügyminiszter.

Kiemelte: az állam 42 500 forint életkezdési támogatást nyújt minden születendő gyermeknek, amit egy letéti számlám helyeznek el a Magyar Államkincstárban.

A babakötvénybe tett megtakarításokhoz nagyon kedvező kamatozás társul, több mint öt százalék jelenleg a kamat. Ez ma Magyarországon az állampapírok és a különböző kincstárjegyek közül a legvonzóbb és legmagasabb megtakarítási hozammal rendelkező forma – emelte ki.

A pénzügyminiszter szerint a kormány legfontosabb programja a családi otthonteremtési kedvezmény (csok).

A csok 2016-os bevezetése óta az épített lakások száma megduplázódott, a kiadott építési engedélyek száma pedig megháromszorozódott – mondta Varga Mihály. Jelezte: a csok megpróbálja kezelni az ország területi különbözőségeit, ezzel azoknak az 5000 fő alatti településen élőknek is igyekeznek segíteni, akik a vidék népességmegtartó erejét jelentik.

Varga Mihály hozzátette: most készítik elő a vidéken élők otthonteremtési támogatásának eszközeit, például a falusi csokot.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Könyvelőcske az autó összeszerelő üzemek produktumát is beleszámoltátok ???
Mert ti még akkor is hazudtok ha kérdeztek !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Hála az EU támogatásoknak és a gonosz multiknak akik a kormánytól kapott rekord összegű támogatásért itt építenek gyárat. Jövőre már 6 napot is dolgozhatunk hogy még jobban teljesítsen a gazdaság.
Janelinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Janelinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
papa.49
Könyvelőcske az autó összeszerelő üzemek produktumát is beleszámoltátok ???
Mert ti még akkor is hazudtok ha kérdeztek !!!
tulipan
Hülye Miska! EZ megint csak bla-bla, amit a narancsos, HIVŐ bírkák etetésére okádtok ki!!! :((((
justhpeter
@papa.49: Hát valahogy így van. nem is érdemes kérdezni őket.
tulipan
@Janelinna: Nagyanyádat, anyádat, nővéredet, húgodat!!
Cicamama55
Hogy a saját bőrömön miért nem érzem ennek a sikertörténetnek a hatását?! :((((
tulipan
Eladott Ország
Meri-e bárki is tagadni, hogy Magyarország új neve méltán Abszurdisztán? Meri-e bárki is tagadni, hogy ezekkel a félkegyelmű, modortalan tajparasztokkal semmi más a jövőnk, mint újra a legsötétebb középkor? Csak éppen az a baj, hogy ezek a figurák tudás nélkül szereztek hatalmat, kerültek előnybe mindenkivel szemben, azokkal, akik sokkal többet tudnak náluk, minden téren. Ez persze nem zavarja őket abban, hogy gátlástanul osszák az észt. Mondjuk én óvatosabb lennék a helyükben, gondolni kellene arra is, hogy gyorsan fogy. A kevesebb meg még gyorsabban.
tudode
Ha OLYAN BAZI nagy i-GAZSÁG az ország BUK-SZÁJÁNAK felmagasztalásában azok számára, akiknek akár PIRÉZ NYELVEN is elrebeghette "volna" ezt az export, meg ki tudja mit, mint a BABAKÖTNYVÉNNYEL dicsekedett 42,500 Ft-al,
,
-- amely már 2006 január 1-jétől 40.000 rujppó volt:
.
Ime:
.

----- Babakötvény áttekintő - a lényeg, röviden

www.babakotveny.info/?oldal=attekinto
.
2006. január 1-jétől a magyar állam minden megszülető gyermek javára születésének évében az éves költségvetési törvényben meghatározott összegű támogatást biztosít. A babakötvény nevű állami támogatás a fiatal felnőttek életkezdésének megkönnyítését szolgálja. Talán sokan úgy gondolják, hogy a babakötvény egy negyvenezer forintos egyszeri állami támogatásból áll, pedig az állami támogatás ennél sokkal több is lehet (főként, ha a szülők is hozzátesznek befizetéseikkel). Nézzük is, hogy mennyi!

A babakötvény nevű állami életkezdési támogatás összege a 2016-ban érvényben lévő szabályok alapján gyermekenként a következőkből áll össze:

1) az alap támogatás (csak a születést követően, egyszeri alkalommal jár)

--- 2006-ban 40.000 Ft volt, az azt követő években született gyermekeknek pedig 42.500 Ft. A 2014-ben, illetve az azt követően megszülető gyermekek után járó alap támogatás összegét az éves költségvetési törvények határozzák majd meg. ""
.
Erről egy viccet:
.
Bemegy a cukiba Fáncsi néni:
.
Kér egy Colát. De néni kérem az nem cola, az KOLA!
.
Akkor kérek egy KITROMOT, néni kérem az nem KITROM, az CITROM!
.
A néni: Cuccolja a curva akárkit.
.
ENNYI! Gondnokság alá helyezett, NINCS MIVEL DICSEKVŐ pártkatona!!!
Sámannus
Kihúztak a szarból benneteket az utolsó percben, azért vagy ilyen büszke magadra.
karma1
Atyaisten! Hogy van kepe ezt kijelenteni 1836 milliard forintows adossag rataval a budzseben? Ne akarja mar nekem azt mondani, hogy ez a soha nem latott nagysagu allamadossag bele volt tervezve a koltsegvetesbe, es ez akkora eredmeny???
papa.49
@karma1: Így utólag már bele van tervezve, meg valósítva !!!
Caseridda
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
papa.49
Gúnármiska akkor az éves nyugdíj emelés miért is sikerült csak 3.8 % ra erről regélj tetű !!!
kissé felnőttem
Akkor egyetlen kérdésem miért kell majdnem tizmillióra nyomkövető?
nektek meg a navnak meg a magyar királyi rendőrségnek ???.Amig ti nem hozzátok nyilvánosságra ki hol nyaral, addig semmi közötök ehhez.
Kádár mindig bejelentette mikor megy szabadsságra ti meg csak rólunk gyüjtőgettek Már nyaralás sem jár ? ELÉG ám rosszabbak lettetek mint a google hazug indokkal reffesek leszünk? Hoztok ti ide olyanokat és kaptak nyomkövetőt ? hát mi sem kérünk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.