Tompánál bukott le a szerb kábítószercsempész.

Kábítószer birtoklása miatt indított büntetőeljárást az NNI azzal a 36 éves szerb férfivel szemben, aki több mint 20 kilogramm marihuánát akart az országba behozni – olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 2018. december 28-án délben a Tompa közúti határátkelőhelyen egy furgonnal belépésre jelentkező szerb állampolgárt ellenőriztek. A gépkocsi átvizsgálása során az üzemanyagtartályból 41 vákuumfóliázott csomag került elő, melynek jellegzetes marihuána szaga volt. A csomagokban összesen több mint húsz kilogramm növényi anyagot találtak, aminek THC-tartalma meghaladhatja a különösen jelentős mennyiséget.

Több mint 20 kiló marihuána lapult az autó tankjában

Több mint 20 kiló marihuána lapult az autó tankjában

Fotók: ORFK

A pénzügyőrök a több mint 35 millió forint feketepiaci értékű kábítószert lefoglalták, majd azt a sofőrrel együtt átadták a rendőrségnek.

A 36 éves férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.