A Magyar Idők kérte meg Kiszelly Zoltánt és Deák Dánielt, hogy pontozzák a kormányzat munkáját, a maximális pontszámot csak ketten kaptak.

Két politológus segítségével értékelte a kormányzat éves munkáját a Magyar Idők. A kormánypárti lapnak nyilatkozó Kiszelly Zoltán és Deák Dániel azonban igen szigorúan ítélték meg a kabinet teljesítményét: a miniszterek közül csak Szijjártó Péter külügy- és Benkő Tibor honvédelmi miniszter kapták meg a maximálisan elérhető 10 pontot a politológusoktól, Orbán Viktor munkáját viszont csak 9 pontra értékelték.

Micsoda bátorság: nem értékelte tökéletesre Orbán Viktor munkáját a kormányközeli elemző

Fotó: kormány.hu

A miniszterelnök Deáktól ugyan 10 pontot kapott, mivel szerinte "Magyarország 2014 óta a megnövekedett mozgástérnek köszönhetően egy új korszakba léphetett", Kiszelly viszont csak 8 pontot adott a kormányfőnek, amit nem indokolt, csak annyit írt Orbán teljesítményével kapcsolatban: Magyarország jó irányban fejlődik, egyre több a szövetségesünk.

Szijjártó Péter mindkét politológustól megkapta a maximális pontszámot, azért, mert a politikus jól képviseli a kormányzati politikát. Deák szerint Szijjártó

példa nélküli módon képviseli hazánkat, és a legdurvább nemzetközi támadásokkal is szembeszállt, tekintélyt szerzett Magyarországnak, s mára még a CNN legkeményebb riportere sem talál fogást a tárcavezetőn.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter munkájával is elégedettek voltak az elemzők, szerintük a tárcavezetőnek köszönhető, hogy megindult a várva várt haderőfejlesztés, emellett Benkő "körmöket ad a kormány politikájának, amelyet hatékonyan képes megvalósítani".

5-ösnél rosszabb pontszámot egyik miniszer sem kapott, bár szinte minden tárcavezető esetében KIszelly értékelt szigorúbban: 5 pontot adott Süli János paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszternek, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek és Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek is.

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter 6 illetve 7 pontot kapott, Kiszelly ugyanakkor szóvá tette, hogy a – tárcavezető hatáskörébe tartozó – szükséges átalakítások kitolódnak, Deák szerint viszont mivel jövőre ezek a területek

"fókuszban lesznek, lesz lehetőség további eredmények felmutatására".

Lázár János utódja, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter munkáját 9 és 7 pontra értékelték az elemzők. Deák szerint Gulyás hatalmas sikereket ért el, de Kiszelly szerint még bele kell rázódnia új szerepébe.

(HVG)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Fő-fő tányérnyalási kormánybiztosok lesznek hamarosan
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Eladott Ország: mit pontoznak? A "munkájuk' értékelhetetlen!
papa.49
Jan. 2. felvehetik a seggnyalás jutalmát kp. ben !!!
tudode
Téboly DÁ'
.
Maffia keresztapu YER
.
Így kegyeb ÖTÖSÖM, mint a BAGDADi, nem tolvajnak:
.

---- Orbán nevetve: Nincs is kormány
.
index.indavideo.hu/video/Orban_nevetve_Nincs_is_kormany
.
És mit ád a SORS:
.
Aki másnak VERMET ÁS bodicsekkel magának ássa, hiszen
.
---- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország.
444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hogy-ez-egy-orszag
.
Játszadozhatnának EZEK azzal,,, ennyi baromkodás után,.. AMI EGYIDŐS VELÜK!
.
Csak úgy mondom/írom legalább már ki tudja HÁNY-szor!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.