Az ellenzék nagy része nem csupán intellektuálisan szerény képességű, hanem a demokrácia alapértékeit sem tiszteli és végtelenül antidemokratikus – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV-nek adott nyilatkozatában.

Gulyás: az ellenzék nagy része antidemokratikus
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gulyás Gergely kifejtette, a demokratikus döntéshozatalban az országgyűlési többség fogad el törvényeket, ennek az ellehetetlenítése a képviseleti demokrácia működése elleni támadás. A tárcavezető szerint ez történt a parlament utolsó idei ülésén, az ellenzéki képviselők köztévénél tartott fellépése pedig jogellenes volt.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, amennyiben a köztévé követett el hibát, akkor legfeljebb annyit, hogy egyáltalán beengedte épületébe a tiltakozó ellenzéki képviselőket.

A képviselők jogállásáról szóló törvény ugyanis tiltja a közintézmény működésének megzavarását, az ott megjelent képviselők azonban bevallottan a televízió rendes működésnek megzavarását, egy petíció beolvasását szerették volna elérni

- mondta.

A Miniszterelnökség vezetője az év végi tiltakozásokról szólva úgy fogalmazott, egy tízmilliós országban nem teljesítmény azt elérni, hogy néhány ezer ember radikalizálódjon és szívből utálja a kormányt. Szerinte az ellenzék a "kemény magnak politizál", ami kizárja a többségi támogatást. Gulyás Gergely egyaránt lehetségesnek nevezte, hogy a tüntetések januárban, februárban, vagy a májusi EP-választás után érnek véget, de szerinte azok tömegtámogatásra aligha fognak szert tenni.

A tárcavezető hozzátette még,

a tiltakozók állításával ellentétben nincs "rabszolgatörvény", tehát nem is kell semmit módosítani. A túlóra-szabályozás önkéntességen alapul, ezért a "rabszolgaság" nettó butaság, a törvény csak ürügy volt a tiltakozásokhoz

- fejtette ki.

Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy "Nagy Imrével semmi baj nincs", az őt ábrázoló szobrot azért szállították el a Kossuth tér mellől, mert az Országgyűlés célja, hogy helyreállítsa a kommunista diktatúra és a náci megszállás előtti szép műalkotásokat. Kijelentette, nem új szobrot állítanak, hanem az eredeti állapotot rekonstruálják, a terület ugyanis kifejezetten a vörös terror áldozatainak emlékére kapta a Vértanúk tere nevet.

"A Horthy-korszakot kár mániákusan felemlegetni", mert akkor egész más volt a helyzet

- fogalmazott a kormányfő Budai Várba költözésére vonatkozó kérdésekre. Ezzel összefüggésben megjegyezte, miniszterként a tárca Kossuth téri épületében marad, mivel több száz kollégájának nem lett volna helye a karmelita kolostorban.

A Miniszterelnökség vezetője közölte, elégedettséggel töltené el, ha a jövő évi EP-választás után továbbra is a Fidesz lenne a legerősebb tagpártja az Európai Néppártnak. Megjegyezte, az egész Európában arányos választási rendszerben az Európai Néppárt közel ötven tagszervezetéből senki nem kapott olyan választói támogatást – 56, illetve 52 százalékot – mint a Fidesz a legutóbbi két EP-választáson.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Az ellenzék szerény intellektuális képességű, és antidemokratikus. Mondja ezt ez az oligofrén protozoon,ez az antidemokratikus, szervilis lakájgúnyába bújt lótifuti genetikai hulladék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Madácsi Pali
Te pubi! A törvényalkotási törvény betartása mióta nem része a demokráciának? Vagy mióta
lehet a 2/3-os törvényeket feles salátával módosítani? Igaz az utóbbira most nincs szükségetek. Minden demokrácia része az obstrukció amivel az ellenzék élhet, de kínos esetben előszeretettel akadályozzátok vele a parlament, vagy bizottságai működését többségéből. Most csak a fagyi vissza nyakát, és kiderült a világ számára, hogy a fideSS törvények felett állónak képzeli magát.
RonaGyuri
@Commenter: Akasztott ember házában a kötelet

A derék Gergől kölök már megint irdatlanuk nagyot mondott

Mottó:

„Senki sem tud önmaga intellektuális határai fölé ugrani,
a redukcióra több a remény.” -Popper Péter

Az atv.hu tanúsítása szerint ez a pót suttyó Jankó azt találta mondani, hogy „Az ellenzék nagy része nem csupán intellektuálisan szerény képességű, hanem a demokrácia alapértékeit sem tiszteli és végtelenül antidemokratikus ”
Túl a demokratikus-szójáték blődlijén meg kell jegyezzem egy híres francia gondolkodó igencsak jó gondolatával (szabad fordításban): „Ha azt mondják rád, hogy te egy intellektuális ember vagy, akkor az alatt azt értsd, hogy igényes szellemi életet élsz (mélyen gondolkodsz, olvasott vagy, érdeklődsz a komoly témák iránt) nemcsak az élet tárgyi, anyagi élvezeteit tartod fontosnak.”.
Ennek fényében elgondolkodtató – bár egy csöppet sem meglepő ösmervén ártunk és qurmányunk műveletlen paraszt-suttyó potentátjai mérhetetlenül szerény szellemi teljesítményét – mire gondolhatott az „intellektuálisan szerény képességű” kijelentés alatt! =))
kereső
@RonaGyuri: 07:46, nem "mire", hanem kire!- orbánra,és úgy látszik ragadós a "példa"- magára.
Commenter
@RonaGyuri: éppen tegnap írta le róla(és minisztertársairól is, a HVG egyik cikke hogy idézem: "erkölcsi hulladék." A cikk címe "Amikor OV elszalasztotta a történelmet"-itt kiszórták, pedig érdemes elolvasni.
Zeta
hát ehhez pofa kell nagy , ilyen nyilatkozatokat tenni.
Edmond Dantes
Minden terror aljas bűncselekmény,legyen az akármilyen színű,a meggyilkoltak pedig áldozatok,akármilyen is volt a színük.Most ezek a vörös terror áldozatainak a Horthy féle emlékterét állítják vissza,ezzel egy újabb átkozott konfliktus forrását teremtik meg tudatosan.Ezért aljasok,végtelenül aljasok!!Talán tanulmányozzák,hogy a véres,pusztító spanyol polgárháború köztársaságpárti és falangista áldozatai hogyan békültek meg végre egy emlékműben,mert azok a szerencsétlenek mindannyian ugyanazon nemzet részei voltak.Ennyire egyszerű,ennyire egyszerű lenne emberségesnek lenni,ennyi év után.Aztán majd jön egy idióta baloldali,aki lerombolja ezt és a Héjjas,Prónay vezette tiszti különítmény,a fehér terror áldozatainak emel szobrot??? Őrület..Legyen béke már ,legyen vége már!!!(Babits,bár ők Wass Albertet /sem/ olvassák.) És én még azt hittem erről az emberről,hogy ő legalább egy normális fideszes,mert amikor hazudott,még el tudott pirulni.Nem,ma már halott sápadtan mond aljas dolgokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.