Az illetményemelés is megmutatja, hogy mennyire megbecsülik a katonákat – emelte ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Németh Szilárd felidézte, a katonáknak öt év alatt 50 százalékos illetményfejlesztést tűztek ki célul. Az utolsó 5 százalék helyett viszont – a munkaerőpiaci pótlék kivezetésével – átlagosan 7,4 százalékos emelést adnak.

Németh Szilárd: az illetményemelés is mutatja a katonák megbecsülését

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Derzsi Elekes Andor

Az eddigi közalkalmazottak – akik januártól honvédelmi alkalmazottak – januártól 20 százalékos, összesen 35 százalékos illetményfejlesztésben részesülnek.

Az államtitkár kiemelte: a honvédelem nem csak katonákon, hanem polgári alkalmazottakon is múlik. Ahhoz, hogy erős legyen a magyarok biztonságát, a haza védelmét szolgáló szervezet, szükség van azokra a polgári alkalmazottakra, akik többletkötelezettségeket vállalnak. Ezért cserébe többletjuttatást kell kapniuk – tette hozzá.

Németh Szilárd megjegyezte, a magyar gazdaság folyamatosan erősödik, a legfrissebb adatok szerint több mint 38 százalékkal nőtt a reálkereset Magyarországon. A Magyar Honvédségnek is biztosítania kell legalább ekkora növekményt, hogy versenyképes legyen. A katonáknak biztos munkahelyet, kiszámítható életpályát és versenyképes fizetést kell adni – hangsúlyozta az államtitkár.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez csak azt mutatja, hogy FOSTOK rizsaszarágyú !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ez csak azt mutatja, hogy FOSTOK rizsaszarágyú !!!
cikicakk55
Akkor lennének a rendőrök megbecsülés,ha a Fideszesek az élen mennének a tün5e5ők elleg. Német Sziszi,. Habzóhelikopte4es csotrogány Fonyó, Hábony fehér po4os orrú Hábony, a soha nem drogozott Deutsch Tompika lennének a golyófogók. Beraknak egy csomó becsületes család apát,akik a házuk koözepére kívánják a békés tüntet ők vegzálását. Sajnos nem teh3tnek mást,mert ez a munkájuk,bár úgy hallot5am,hogy nyár ó5a 3000 4endőr mondott fel. Szarban vagytok Fideszesek.A sülyedőhajóra csak az Orbán család fér el . Atöbbieketanép v3szi kezelésbe.
Desischado
@papa.49: ez jött le nekem is. Remélem, a katonák nem dőlnek be ennek!
papa.49
@Desischado: Akkora ,,hatalmas,, növekedés nem lesz mert ami számokat mondtak az mind bruttó, abból jön le a rengeteg levonás !!!
Inferalsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
Desischado
@papa.49: Hála az égnek, mert ha sok lenne a pénz, akkor a katonák meg a rendőrök még biztosabban védenék a ccsüngőhasút. Így meg hátha kiábrándulnak belőle!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.