A főigazgató feladata lesz, hogy a mintegy 100 fősre tervezett intézetet menedzselje, amihez 800 millió forintos működési keretet szavazott meg a kormány.

Horváth-Lugossy Gábor Józsefet bízta meg a Magyarságkutató Intézet főigazgatói tisztségével január 1-jétől Kásler Miklós az általa létrehozott bírálóbizottság véleményét mérlegelve – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken.

Kásler Miklós kinevezte a Magyarságkutató Intézet főigazgatóját – az intézet 800 milliós költségvetést kap

Kásler Miklós. Fotó: MTI/Soós Lajos

A közleményben azt írták, a tisztségre 2018. november 16-án írtak ki pályázatot, amelynek leadási határideje december 17. volt.

Az érvényes pályázatokat benyújtókat a tárcavezető által felkért Bíráló Bizottság hallgatta meg, Kásler Miklós a testület véleményét mérlegelve nevezte ki a főigazgatót.

A Magyar Idők azt írja: "Dr. Horváth-Lugossy Gábor több pozícióban is dolgozott az államigazgatásban, de volt miniszteri kabinetfőnök is".

A főigazgatói tisztséggel kapcsolatban Kásler Miklós a PestiSrácok.hu portálnak november 30-án azt mondta: „nem a legavatottabb tudóst keressük erre a feladatra, hanem egy kiváló szervezőt, aki megteremti a nyugodt, eredményes munka alapjait.”

Az intézet január 1-jén jött létre, miután az Emberi Erőforrások Minisztere, Kásler Miklós előterjesztésére a kormány november 10-én elfogadta a létrehozásáról és az azzal összefüggő jogszabályok módosításáról szóló kormányrendeletet

- tudatták.

A közlemény szerint az intézet feladatai közé tartozik többek között a honfoglalás előtti magyar történelem, a magyarság őstörténetének, a honfoglalásnak és a magyar középkornak a kutatása, a turizmus fejlesztése, folyóirat kiadása, valamint oktatás és képzés.

Az intézet kutatni fogja a magyar nyelv belső szerkezetének, sajátosságainak, működésének a magyar kultúra egészével való összefüggéseit is

- írták.

A szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amikre eddig a tudományos belterjesség ellenállása miatt nem volt lehetőség.

Az intézetben 101 fővel indul a munka, egyelőre 880 millió forint áll rendelkezésre

- írja a Magyar Idők.

Forrás: MTI, Magyar Idők, 24.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
"A szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amikre eddig a tudományos belterjesség ellenállása miatt nem volt lehetőség."
Ez világosan mutatja, hogy ezután - a magyarságkutató intézeten keresztül - O1G mondja meg a tutit.
Azt mégsem mondhatják ki nyíltan, hogy az ő családfájának kutatását kell elvégezniük, úgy hogy Mihály arkangyalig vissza lehessen vezetni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Naponta egy ú intézet, bizottság, akármi, stb. Sok a pénz nélküli fidesz-kedvenc?
bencemacska
"A szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amikre eddig a tudományos belterjesség ellenállása miatt nem volt lehetőség."
Ez világosan mutatja, hogy ezután - a magyarságkutató intézeten keresztül - O1G mondja meg a tutit.
Azt mégsem mondhatják ki nyíltan, hogy az ő családfájának kutatását kell elvégezniük, úgy hogy Mihály arkangyalig vissza lehessen vezetni!!!
desiro
Mit kutatnak? A piros pöttyök megjelenési helyét?
Esetleg meg keresik Petrovics Sándort???
Meg a tolvaj qurva anyátokat, gecik!!!
Nessy
Miután ugyebár a Szíriuszról származunk, és Mu szigeten éltünk eredetileg, lehet utazgatni, nyaralni! Csak mit fog csinálni ott 100 ember? Volt annyi ősmagyar törzs?
sokanvagyunk
A 800 milliónak az eredetét vizsgálhatnák, a herdálás szó fogalmát az értelmező szótárban viszont simán megtalálhatná.
Dr plágium
Mennyi mindent fognak ezek átírni :( persze csak unalmukban. Nagyon igyekeznek majd hogy bizonyítsák a felsőbbrendűségüket.
kokopelli
Hány igazolhatóan "magyar" ember található az orbántömörülésben, és mivel igazolják
az estleges állításukat? Mi az óra "0" amitől számít!? Honfoglalás,Etelköz,Ny.Pakisztán...?
Inferalsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
Keletiszel
Nagyon helyes, magyar emberek milliói élnek teljes létbixonytalanságban a származást illetôen. Ugyanilyen égetôen fontos lenne még egy antigravitációt kutató intézet felállítása is, amelynek kutatását a tudományos belterjesség ellenállása idáig úgyszintén megakadályozott!
Sámannus
@Keletiszel: Ez egy pénzégetően fontos ügy.
ssczibor
==---_--Itt találsz meztelen_lányok a városodban : My.Su/Lanyok
qxy
@Nessy: Amúgy sokan csodálkoznának ha mégis fel oldanák a titkosítást azok bizonyítékokra amik el vannak dugva a MTA raktáraiban Csak egy a sok közül. dokumentum film arról hogy egy csoport el ment Körössy Csoma útján és mit talált.Kiket talált és mit tudtak és mit mondtak el.7 részből álló dokumentum film és husss,,,, és nemvansincsen.Nem is volt. Nem kellene pénz a kutatásra Le kellene menni a pincébe és elő hozni a dobozokat ,amik persze nincsenek is ott mert pince sincs. Ezek olyan dolgok mint pld a Gomba Dunántúlon.Ki tudja mi az? és hol volt? Egy szabadidő központról van szó,a tényleg kurva nagy emberek számára.
Nessy
@Keletiszel: Igazgató Széles Gábor!
Havanagi
Ah ! Fajtiszta magyarság felé teszünk egy lépést ?Vagy mi a szar van ebben az országban ?
csipetke
Magyarságot kutatni?!Azt már kutatták épp elegen,és eleget,mit gondol kásler,hogy találnak még olyan területet,ami még felderítetlen?
KEDVES KÁSLER! A MAGYAROKAT GYÓGYÍTANI KELL,EGY JÓL MŰKÖDŐ EGÉSZSÉGÜGYBEN,BELÁTHATÓ IDŐN BELÜL! Az emberek miattatok halnak meg a kórházakban!
Commenter
@bencemacska: Ennek nincs köze az angyalhoz, annál inkább van köze ahhoz, hogy különlegesek, egyediek vagyunk hogy nincs még egy ilyen nép, mindez csak arra jó, hogy még tovább szigeteljen el bennünket az elméleteivel, és előkészítsen egy Huxit-ot arra az esetre ha a Fideszt kidobnák a Néppártból, az EU meg elkezdene tényleg szankcionálni.
csipetke
@bencemacska: 14:04 Az a családfa tán egészen a cigányvajdáig is elér.Mihály arkangyal?Maraggggyámá :)
csipetke
@kokopelli: 16:03 Szerintem Afganisztán,Pakisztán,Hátaztán,Nahátaztán...Ezek minden sz@rral foglalkoznak az EÜ rendbetétele helyett...
bencemacska
@Commenter: ma, 20:16
Ez a Honfoglalás előtti tovuhabohu csak álca. Ez a hivatalosan meghirdetett elv, de ott egyes elméletek és egyes személyek múltjának mosása a cél. Mi az a "tudományos belterjesség"?
Történészek és nyelvészek vitatkozása az általuk vélt "igazságokról". Nem volt ott egyikünk sem, csak következtetni lehet!
Miért lett a főigazgató jogász? Mert teljesült O1G akarata. A történészek helyett én döntök, aztán majd "megvédenek a jogászok, oszt jó napot!"
Megette a fene azt a kutatást, ahol előre megmondják az "eredményt". A kutató feladata, hogy EZT bizonyítsa be!!!
bencemacska
@csipetke: ma, 20:17
Van költői túlzás is. -:)))) A vajdáig elér, de neki több kell!
Még mindig nem tettem túl magam a Karmelita kolostorra helyezett szobor értelmezésén!
Commenter
@bencemacska: Talán genetikusok mondták hogy fel kellene már hagyni a hagyományos temetkezésekkel és az embereknek a DNS-ét kellene eltemetni, hogy hagyjanak is valamit az utókorra ami csalhatatlan. Ez adhatta nekik a lökést ehhez az egészhez amikor kimutatták hogy az Árpád ház DNS-e nem finnugor eredetű. Tedd túl magad az angyalon, fog oda még kerülni puttó angyalka is :) Az angyalt nem érti senki ahogy nem értelmezhető a hullámzó lépcső sem, meg az egész Vár-projekt,
Grafix69
Remélem baszki megint megtaláljátok Petőfi Sándor földi maradványait egy női csontváz képében . Mennyi kurva felesleges pénz van ebben az országban , hogy simán találtok 100 léhűtőt akikkel 800 millió picsára verésével fáradoztok. A magyarság kutatás, na bassza meg . Megoldom nektek ezt itt ingyen . Magyarország népének globális keveredése más nemzetekkel , gyengébbeknek : A HUNOK MÁR NEM A HUNOK , MÉG VOKTOR SEM . Frank birodalom , Török birodalom, Habsburg birodalom , Fasiszta Németország csatlós állama , Szovjetunió csatlós állama , Amerikaiak beengedése ( Taszár , szép néger gyerekek sorba sorba ) Európai Unió . Na bassza meg a nagy tudálékos anyádat akkor keresd meg a kurva nagy magyarságot . Komolyan mint mikor a nácik milliókat költöttek arra a baromságra , hogy a német fajta ( nem faj ) Tibetből származik , még ilyen áltudományos faszokat is kiküldtek colstokkal ,hogy igazolják a Nepáliak , Tibetiek eredetileg németek. Az agyam eldobom .
Grafix69
@durbincs: Te bányavizelet :)))))))))))))
Grafix69
@durbincs: Amikor a saját szellemi képességeidnek a csapdájába esel , még nem nekem kell szégyenkeznem , bár néha olyan .
Commenter
@durbincs: mikrony vagy macrony. szakértse maga sárga mellényeseket, a kozmoszt hogy mikrony e vagy makrony ott muuu szigetén.Tuti jpbb hely,marha párizsis shift mint Ploesti bár az is ákcentusos,
namihami
No, akkor a sóellátásunk is kétséges lesz.
Megalakult a Hivatal. És mint a Fidesz által alapított szervezetek eddig is fényesen bizonyították, hogyha a fiúk valamihez hozzányúlnak, akkor még az arany is...
Ezzel a hivatallal a agyarságunk is fenti sorsra jut.
balos
Hurrá!Még egy kifizető hely a csicskáknak!Így kell felemelni a nemzetet a szarból a fosba!
rdos
A genetika az természet tudomány. Több mint tíz éve tudjuk (ha mernénk értelmezni az eredményeket), hogy nem jöttünk mi sehonnan sem (Árpád magyarjaira ez nem igaz, ők valóban keletről jöttek, de ők kevesen voltak)!

www.matud.iif.hu/08okt/05.html
RonaGyuri
Nem csak átvitt értelemben fontos:

Ne adjunk lovat Őfenesége alá!!!

youtu.be/d7vbLIMWiss
RonaGyuri
Ez a mai magyar valóság

Nem árt, ha összefüggéseiben nézzük a dolgokat

Egyfelől; „Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vezetője javaslatával január 1.-ével 100 fővel és 800 millió forintos működési kerettel létrehozta a Magyarságkutató Intézetet”!
Mindeközben; Néhány hónapja Palkovics László innovációs miniszter bejelentette, hogy „az MTA kutatóintézetei hálózata egy jelentős részét megszünteti, egy másik részét pedig máshová irányítja”, ezek indokául a hatékonyság hiányát nevezte meg! =))
solidedge
Már borítékolható a kutatás eredménye. Ádám és Éva magyar volt.
laszlobihari
Szabó Dezső ezt a bohózatot már megírta! "Feltámadás Makucskán". Az ottani szereplők nagyon hasonlítanak a mostani résztvevőkre, legfeljebb az IQ-uk a különbség, most Kásler a könyvben Klebelsberg Kúnó, most magyarság kutató intézet a könyvben Feltámadás Kutató Intézet! Nem lehetne a kutatókat békén hagyni? és a járandóságukat közvetlen nekik adni? mindenféle himi-humi "elosztó-szervező"(pl. nemzeti szemét stb) nélkül!
csipetke
@bencemacska: 20:42 A szobor-üggyel kapcsolatban nem vagy egyedül.
desiro
@durbincs: te nem csak farkatlan vagy hanem agyatlan.
A cikkről mi a véleményed,??? A qrva anyádat pocskondiázd, ne az itt normálisa írogató magyarokat, embereket. Menny vissza ploesti bunkeredbe te disznó ürülék.
desiro
Már csak a kupakos, tuszi-fuszi-huszi törzseinek a felkutatását is megkezdjék.
kereső
Orbán egyenesági leszármazottja Árpád -nak?,joggal tarthat igényt Szt.István koronájára?
anima
Orbán beteg/világa...

Identitás zavar - Steel

Mint pályáról lesiklott vonatszerelvény,
sodródik a maga útjáról elveszett,
önmegvalósitása csupa meredély.
Ő nem érzi kezén a Krisztus-szegeket,
mit sajátja ütlegel haragsebbé.
Vállán cipelget tévképzet-terheket,
minden kis sarkon mások értékrendjét
zsebeli, meg nem él tiszta perceket.

Kiben valamit lát, attól oroz is,
lényét igy épitgeti "valakivé".
Szemét kiszúrja a tükörfoncsor is,
vagyis szúrná, ha tetteit figyelné...
Hitében ő más személy, hisz jellemét
már leindigózta, fals fénymásológép.
Valóságtudata matekos ezrelék,
közben becsületet öl, gyaláz, ha lép,

tipor azon is, ki tenyeret nyújt felé,
világtalansága túlnő emberségén...
Szive lassan puszta tél, sok talmi eszmény
hamusitja közönybe melegségét.
Modora felületi-sima, majd szinte
közönséges stilusban ordit, hogyha
csöndpillanatába ébred az Isten,
s lelkét világosságába fogja.
dr. prédikátor
@solidedge: ma 7.47 reSőt ha igaz akkor Isten és Jézus is ősmagyar volt.Valamint Mózes is és Noé is.
kokopelli
@csipetke: ...ez volt a volt-öcsémnek a kedvenc rendőrvicce a "vizsgázó közegről"!
..."Üzbegisztán,Pakisztán... Naésasztán, Hátasztán! (;-))
Desischado
@kereső: Te még az is lehet, hogy eltaláltad a tutit! A puhos egyenesen Árpádtól, vagy Szent Lászlótól akarja magát eredeztetni, ezért kell a "nagy kutatás", közpénzen. De curva jól állunk, hogy itt már minden fosra van pénz, csak arra nem, amire kéne! Meddig tűrjük még ezt a bandát, csak azt kérdem!
"Meddig tűrjük a sorsunk?"
Lepényleső
Újabb sóhivatal a sorban,kifizetőhely a pártban?
Ancrilinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
rdos
"A közlemény szerint az intézet feladatai közé tartozik többek között a honfoglalás előtti magyar történelem, a magyarság őstörténetének, a honfoglalásnak és a magyar középkornak a kutatása, a turizmus fejlesztése, folyóirat kiadása, valamint oktatás és képzés."

Hosszú lesz.

Először is, a magyarság nem a hont visszafoglaló Árpád magyarjait jelenti, hanem az itt élő őslakosokat, akik a neolitikum óta itt éltek (korábban itt már linkeltem a Magyar Tudomány mára több mint tíz éves számát).

Árpád "magyarjairól" amit tudunk (vezér nevek alapján) az inkább valamilyen törökös nép lehetett, de mindegy is hogy kik voltak ők, mik voltak ők és főleg mindegy hogy milyen nyelven beszéltek ők, ugyanis kerekítési különbözetek voltak ők a meghódított néphez képest. Szükségszerűen megtanulták alattvalóik nyelvét ha nem akartak lemenni a térképről (akkor még nem volt navigáló dzsípíesz, maradt a kérdés: hé paraszt! Melyik út megyen Budára?)

A hódítást a névtelen szépen le is írja.

mek.oszk.hu/02200/02245/02245.htm#36

Tudjuk Árpád magyarjairól hogy húszezren voltak a harcosaik. A névtelentől azt is tudjuk, hogy itt élő harcos - elnyomó népeket - törzseket vertek le, vagy hódoltatták őket leverés nélkül. Azt is tudjuk, hogy a Pozsonyi csatában már negyven ezer magyar harcos verte el a nyugatiakat. Ebben a negyven ezerben tehát a korábbi elnyomók is már benne voltak.

Nemes uraimékat ki etette? Negyvenezer harcos etetéséhez tízszer, de inkább hússzor ennyi adózó nép kellett. A névtelen meg is említi őket, idézem:

"Háborúikat és egyes hőstetteiket, ha e lap írott betűinek nem akarjátok elhinni, higgyétek el a regösök csacsogó énekeinek meg a parasztok hamis meséinek, akik a magyarok vitézi tetteit és háborúit mindmáig nem hagyják feledésbe menni."

A szittya magyar szítja szentháromságot el kellene felejteni. Meg azt is hogy nomádok lettünk volna.

www.epa.oszk.hu/00400/00414/00001/pdf/takacskaroly.pdf...
rdos
Látom a rövidebb linket levágta a "propi propellere".

www.origo.hu/kornyezet/20130528-ontozes-mezogazdasag-arpad-kori-csatornarendszer-halasto-legelo-ret-kozepkor.html

Nem a királyaink tudták hogy mit kell kezdeni az árvízzel, hanem a lenézett, semmibe vett parasztság. :-) Tanulhatnánk eleinktől ma is. A mai vízügy Beszédes Józseffel kezdődően a fejlett nyugati vízgazdálkodást valósította meg a reformkortól kezdve. Ja? Csak a fejlett nyugatnak állandó csapadék többlete van, ezért vezetik ki a vizet a lejtős csatornáikkal. Nálunk hol sok a víz (ekkor sok a belvíz), hol kevés (ekkor lennének jók az Árpád-kori víztárolók - halastavak). Linkemben a mai Tóközben 1 tő sincs, az Árpád-korban 16 db volt.

Még magamat ajánlom.

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/73.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.