Egyértelműség hiányában nem hitelesítette a rendkívüli munka elrendeléséről és a munkaidőkeret legfeljebb 12 hónapos tartamáról szóló népszavazási kezdeményezéseket pénteken a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Lesöpörte az  NVB a túlmunkáról és a munkaidőkeretről szóló népszavazási kezdeményezéseket
Fotó: Mónus Márton/MTI

Hajnal Miklós, a Momentum politikusa magánszemélyként három kérdést nyújtott be hitelesítésre. Az első azt célozta, hogy

kollektív szerződés esetén ne lehessen naptári évenként háromszáz óránál több rendkívüli munkaidőt elrendelni.

Rádi Péter, az NVB elnöke a vitában felhívta a figyelmet arra, nem egyértelmű, hogy a kérdés érinti-e az önkéntes vállalás alapján végzett túlórát, mivel azt még a munka törvénykönyvére vonatkozó javaslat benyújtásakor fogalmazta meg, azonban a jogalkotás során bekerült a törvénybe az önkéntes vállalás fogalma. A bizottság többsége ezek alapján nem hitelesítette a kérdést.

A második kérdés célja az volt, hogy

a munkaidőkeret tartama kollektív szerződés esetén legfeljebb tizenkét hónap legyen.

Rádi Péter felhívta a figyelmet arra, a jelenlegi szabályozás szerint a kollektív szerződés a munkaadó és munkavállaló érdekében is eltérhet, a kérdésre válaszolók azonban vélhetik azt, hogy a népszavazással egy át nem léphető határt határoz meg a törvényalkotó, ráadásul a kérdés elhagyja a munkaidő-keret meghatározásának előfeltételeit és ezzel szerinte jogi bizonytalanságot okoz. Az NVB többsége ezért nem hitelesítette a kérdést.

A harmadik kérdés arra irányult, hogy

a teljes napi munkaidő esetén ne lehessen naptári évenként kétszázötven óránál több rendkívüli munkaidőt elrendelni.

Az NVB többsége a kérdés megismétli a hatályos rendelkezést, ez pedig kizárja a kérdés hitelesítését, továbbá a kérdés nem rendelkezik az önkéntesen vállalható túlmunkáról.

Pintér Tamás (Jobbik) országgyűlési képviselő magánszemélyként két kérdést adott be hitelesítésre. Az első szerint a munkavégzésre irányuló jogviszonyban a kollektív szerződés rendelkezése alapján legfeljebb évi háromszáz óra rendkívüli munkaidő lenne elrendelhető. Második kérdésének célja az volt, hogy a munkaidőkeret tartama legfeljebb tizenkét hónap lehessen. A két kérdést ugyanazzal az indokkal utasították el, mint Hajnal Tamás azonos témájú kérdéseit.

A vitában a hitelesítés mellett érvelt és szavazott Fábián Adrián választott tag, Avarkeszi Dezső DK-delegált, Borbély Andrea Jobbik-delegált, Fazekas Tamás PM-delegált és Litresits András MSZP-delegált.

Az NVB határozatai nem jogerősek, ellenük 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriánál.

Az NVB ülésén már részt vehetett Szalay Tamás, akit az Országgyűlés decemberben választott meg az NVB tagjává, miután a 2013 szeptemberében választott póttagok vagy lemondtak tisztségükről, vagy már korábban – lemondás, illetve haláleset miatt – a testület tagjai lettek, és így a december elején lemondó Boda Pál helyére már nem tudtak póttagot behívni.

(MTI)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ssczibor
_-_-Itt találsz meztelen_lányok a városodban : My.Su/Lanyok
justhpeter
Semmi nem fog változni. Marad az egypárti önkény és a diktatúra. Ez egy észak-koreai offshore terület lesz közvetlenül a gazdasági összeomlás előtt.
tudode
Mászkányi, mászkányi, NEM LEHET itt kérem mászkányi!
.
Örüljenek, hogy még levegőt vehetnek!

Közzététel: 2017. dec. 19.
.
---- Beleszédültünk, amikor végignéztük, hányszor váltott irányt Orbán
.
www.youtube.com/watch?v=RVOvGyGYc-Y
.
"""A miniszterelnök olyan éles kanyarokat vett be a pályája során, hogy attól még Szegedi Csanád is kitérne a hitéből."""
.
Félő, hogy vele együtt KÉT BÁRSONY SZÉK között elsüllyedünk a semmibe! Még mindig nem tanulta meg, hogy nem lehet cicózni és ÉRINTETLENNEK maradni!
.
Keresi a helyét, de nem találja még a VACKOLÁS UTÁN sem!
.
A .. V I LÁ G H Á L Ó... fidel! Nem vette még észre, hogy egy ORSZÁGOT, nem disznóólat IGAZGAT! De nyima készség!
Nessy
Ezeknél is a "lé" határozza meg a tudatot! Volt egyáltalán olyan ellenzéki javaslat, amit elfogadtak? Én nem emlékszem egyre sem!
Érdekes, hogy a fidesz milyen jól tudta, hogy milyen jogai és lehetőségei vannak az ellenzéknek, és ki is használta anno. Most viszont mindent blokkol! Ennyire félti a hatalmát, meg a kasszakulcsot!
Hiszen már az EP képviselői számát is Unión kívűli voksok vásárlásával kívánja biztosítani!
papa.49
Nem is volt más várható MEG KELL SZOLGÁLNI A PÉNZÜKET !!!
Ganajtúró banda !!!
Eladott Ország
@Pegero: Te meg ki a f@szom vagy, te idióta, segghülye fideszes tahó! Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele.Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén…
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/746773789fc6679fc635cd2c6938a02d58eb701c70441ad401cb7a5c1325e768.jpg?w=600&h=402
Csak emlékeztetőül: Pállfy Ilonka néni beszél a néphez. Még mindig 2500 ember áll sorban a Bocskai úton úgy, hogy 7000 ember szavazott ma egész nap (!!!) Márpedig ameddig az utcán állnak emberek, nem lesznek eredmények. Vérlázító, Ilonka néni, vérlázító és tragédia! Önnek takarodnia kellene, nagyon sürgősen, és nem azért mert összefüggéstelenül beszél, hanem mert ilyen a világon nincs. Hogy úgy tesz, mintha életében először szembesülne azzal, hogy kurva sok ember akar szavazni. Azért nincs exit poll, azért omlott össze az informatikai rendszer, szert húzzák az időt, hogy több lehetőségük legyen az eredmények manipulálására.
Az eredmény mar megvan, csak várják az urnazárást.
magyarbakancs
@Pegero:" A rabszolgaság a világ minden országában megszűnt!
Mi az a "rabszolgatörvény"?
Megfogalmaznád nekem te cseléd?!"
Egy egyszer kérdésem lenne ónhoz!
Ez az alpári stílus a Fideszben kötelező?
Vagy genetikailag hordozzák tetű ,idióta,barom magatartást?
Desischado
Így legyen ötösöm! Persze, hogy elkaszálták! Meg kell szolgálni a zsozsót! Mocsok banda!!!
advocat
A kétharmad akarata! Érvényesül. Jó ez így nekünk! Az okosok megmondják helyettünk, hogy kuss!
Lepényleső
...s mindezt tették túlórában,a bán kegyei birtokában? Részük van a nép tiprásában?
Csak gratulálni lehet azoknak akik részt vesznek ebben a munkában? Hiszen köpés,
vagy tükör nélkül borotválkozni nagy kihívás,hogy embernek nézzenek ki a világban?
Ancrilinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
namihami
Victor locusta, finita causa!
Hiszen ez volt a parancs. Mégis, mit tehetett volna? Bárki arra számított, hogy saját maguk fogják a sámlit kirúgni a lábuk alól? Feladni a bőséges áldás lehetőségét? Még akkor is, ha ez a "" munka"" ilyen istrángszaggató, testet-lelket megnyomorító erőfeszítéssel jár?
Eladott Ország
@Pegero: www.youtube.com/watch?v=E-_D_-3iCfA&feature=youtu.be
Nem az a baj, hogy ezek régebben kommunisták és KISZ esek voltak nem, a fenét érdekelné. Azt látom bajnak hogy ezek a selejtje/legalja, a régiek sem voltak okosa, de ezek mindent alulmúlnak csak a rablási ösztönük, az a régi !
magyarbakancs
@Pegero: Jó könyv lehet kezdheted a Fidesszel a leszarást.
Nem?
magyarbakancs
@Pegero: nagyom frappáns a Klipp ajánlóm anyukádnak.
Te édesanyád nem járt az erdőben ráült egy tuskóra aztán meg eset, abbol lettél te egy nagy tüslűkó.
Üdvözlöm a szülő egységedet te @etves Fideszes
Eladott Ország
@Pegero: Kövér, a pszichopata kommunista gennygóc. Mégiscsak igaza volt Kövér Lászlónak, amikor azt mondta, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Erre legjobb példa ő maga. Kövér egy civilizált országban nem léphetné át az elmeosztály küszöbét. Bármelyik szakember megmondja, hogy Kövér egy pszichopata szociopata, aki közveszélyes orvosi eset, pszichológiai alkalmassági vizsgán megbukna, egy daru kezelésére is alkalmatlan lenne. Ez az elmebeteg rászabadult az Országgyűlésre, katonaságot alapított a törvény házába, bünteti az ellenzéki megnyilvánulásokat. Ha van gennyes seb ennek az országnak a testén, azt Kövér Lászlónak hívják. nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html
magyarbakancs
@Pegero: Baromanyú vagyok az olyan tahókkal mint te.
Őszinte részvétem.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:52; Kövér, a pszichopata kommunista gennygóc. Mégiscsak igaza volt Kövér Lászlónak, amikor azt mondta, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Erre legjobb példa ő maga. Kövér egy civilizált országban nem léphetné át az elmeosztály küszöbét. Bármelyik szakember megmondja, hogy Kövér egy pszichopata szociopata, aki közveszélyes orvosi eset, pszichológiai alkalmassági vizsgán megbukna, egy daru kezelésére is alkalmatlan lenne. Ez az elmebeteg rászabadult az Országgyűlésre, katonaságot alapított a törvény házába, bünteti az ellenzéki megnyilvánulásokat. Ha van gennyes seb ennek az országnak a testén, azt Kövér Lászlónak hívják.
nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html
magyarbakancs
@Pegero: Látom tahólandon születtél.
Te büdös paraszt
Eladott Ország
@Pegero: Kövér, a pszichopata kommunista gennygóc. Mégiscsak igaza volt Kövér Lászlónak, amikor azt mondta, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Erre legjobb példa ő maga. Kövér egy civilizált országban nem léphetné át az elmeosztály küszöbét. Bármelyik szakember megmondja, hogy Kövér egy pszichopata szociopata, aki közveszélyes orvosi eset, pszichológiai alkalmassági vizsgán megbukna, egy daru kezelésére is alkalmatlan lenne. Ez az elmebeteg rászabadult az Országgyűlésre, katonaságot alapított a törvény házába, bünteti az ellenzéki megnyilvánulásokat. Ha van gennyes seb ennek az országnak a testén, azt Kövér Lászlónak hívják
nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html
Eladott Ország
@Pegero: Kövér, a pszichopata kommunista gennygóc. Mégiscsak igaza volt Kövér Lászlónak, amikor azt mondta, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Erre legjobb példa ő maga. Kövér egy civilizált országban nem léphetné át az elmeosztály küszöbét. Bármelyik szakember megmondja, hogy Kövér egy pszichopata szociopata, aki közveszélyes orvosi eset, pszichológiai alkalmassági vizsgán megbukna, egy daru kezelésére is alkalmatlan lenne. Ez az elmebeteg rászabadult az Országgyűlésre, katonaságot alapított a törvény házába, bünteti az ellenzéki megnyilvánulásokat. Ha van gennyes seb ennek az országnak a testén, azt Kövér Lászlónak hívják.
nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html
Eladott Ország
@Pegero: Kövér, a pszichopata kommunista gennygóc. Mégiscsak igaza volt Kövér Lászlónak, amikor azt mondta, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Erre legjobb példa ő maga. Kövér egy civilizált országban nem léphetné át az elmeosztály küszöbét. Bármelyik szakember megmondja, hogy Kövér egy pszichopata szociopata, aki közveszélyes orvosi eset, pszichológiai alkalmassági vizsgán megbukna, egy daru kezelésére is alkalmatlan lenne. Ez az elmebeteg rászabadult az Országgyűlésre, katonaságot alapított a törvény házába, bünteti az ellenzéki megnyilvánulásokat. Ha van gennyes seb ennek az országnak a testén, azt Kövér Lászlónak hívják.
nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html
Eladott Ország
@Pegero: Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele.Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén.
Eladott Ország
@Pegero: "A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali." /Márai Sándor/
Eladott Ország
@Pegero: Sok minden nem lennék, ezek közül is első helyen szerepel Kövér László, aki biztosan nem lennék. Pocsék érzés lenne abban a tudatban erkölcsi csúcsdíszt alakítani, hogy a testvérem – Kövér Szilárd – a kezdetektől aktívan segédkezett a fidesz zűrös anyagi ügyleteiben (Schlecht Csaba, Kaya Ibrahim, Josip Toth, nevén landoltak Kövér Szilárd cégei és az egyik tulajdonosa volt Quality Invest Rt.-nek, ami az első Orbán-bánya megszerzésében játszott szerepet), ráadásul mindent csődbe vitt, amihez hozzáért. Lássuk be, nem túl tehetséges családról beszélünk. Érthető a portás keserűsége. A hataloméhség a Fidesz vezérmotívuma akár csoportosan, akár egyenként nézzük a fiúkat. Ebben a kategóriában listavezető Kövér László a büdösbunkó stílusával, az ellenzéki képviselőkkel és az újságírókkal szemben tanúsított arrogáns pofátlanságával, a saját kis magánhadseregével, a megfellebezhetetlen parancsolgatási kényszerével és az artikulálatlan hörgésével, amint valaki ellent mer mondani őfelségének. Összefoglalom. Van egy Kövér László nevű ember, aki soha nem tudott és soha nem is fog tudni kivergődni a lánctalpas tahóság öröklött sötétségéből, de úgy kellene tennie, mintha államférfi lenne. Ez annyira megy neki, mint elefántnak a piruett. Ezért – vagy másért – végtelenül megkeseredett és gyűlölködő, ráadásul egy velejéig korrupt és teljesen szélsőjobboldali pártot kell képviselnie úgy, hogy lényegében nincs mentség a kormány viselkedésére, egyedül a mutogatás marad a másikra, hogy az is lopott. Ez azért nem igazán szilárd erkölcsi alap semmire.
Eladott Ország
@Pegero: Most nekünk kell dönteni... "Joga van a népnek elkergetni a kormányt" - Orbán Viktor
youtu.be/kQld6YVgmDs
Eladott Ország
@Pegero: Kövér ráadásul mindent annak a kommunista rendszernek és a kommunista őseinek köszönhet, akiket most mocskos szájjal gyaláz. Abban a rendszerben tanulhatott ingyen, kapott nála tehetségesebb embereknél jobb előmenetelt. Abban a rendszerben ilyen hangnemben senki nem beszélhetett. Ilyen gyűlölködő patkányokat, mint ő, nem tűrtek meg a hatalomban, mert méltatlan volt egy állami vezetőhöz. Azok a kommunisták, akiket ő mocskol, polgárok és úriemberek voltak hozzá képest. Annak a rendszernek voltak üldözöttei, de az nem Kövér László volt. Annak a rendszernek az üldözöttei nem az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetében voltak üldözöttek, hanem vidéki iskolákba, fizikai állásokba, levéltárakba voltak száműzve a hivatalos szellemi életből. Rájuk nézve sértő, hogy ez a Kövér gyalázza a kommunistákat, aki ráadásul még őket is kommunistázza, ha valamelyik polgári demokratikus pártnak a szimpatizánsai, és nem a kódoltan náci, nyíltan fasiszta párttá vált Fidesz támogatói.
nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html
Eladott Ország
A nép le lesz cserélve. Csak nem Soros által. Működik az Orbánvédelmi Hivatal (OVH). A nép ellen "természetesen"". A hatalom érdekei fontosabbak, nehogy már népszavazás döntsön bármiről is Orbán helyett. Majd Én eldöntöm, hogy miről lesz itt népszavazás -a csúti bűnöző cigány.
p.coldline.hu/2017/06/13/2564907-20170613-qUV7Vr.jpg
volvós
@Eladott Ország: Január 5 09:31
Hogy kijaf@szom ??? Hát a hőn szeretett agyaggyáros, Lexus és pedagógusfeleség
gyárigazgató, fideszcsicska és orbánimádó ENTERO ( idősebbek emlékeznek rá...)
Volt ez a troll még vadabb is, aztán 2-3 azóta törölt tag megfenyegette, hogy meglátogatja Orosházán...azóta kuss neki...
Eladott Ország
@Pegero: Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
i2.wp.com/balramagyar.hu/wp-content/uploads/2017/09/21687488_715745548624051_7805232243783610093_n.jpg?w=960
"...És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt, sunyi parasztok...”
Márai Sándor.
Eladott Ország
@Pegero: Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
Eladott Ország
@Pegero: Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén… i.pinimg.com/originals/df/c4/29/dfc42939428351d4043ad53e16990da7.jpg
Eladott Ország
@Pegero: Kövér beszél elszámoltatásról, amikor az orrunk előtt lopják el még azt is, ami le van betonozva. Idióta haverja a saját kertjébe épít közpénzen futballstadiont. Ezért a kommunista Kínában nyilvánosan felakasztanák. Észak-Koreában nem élné meg a reggelt. Mikor mert volna bármelyik kommunista vezér ilyet megtenni? Rosszabbak, mint a kommunisták. Ezek beszélnek a kommunisták koncepciós pereiről, amikor a fél szocialista párt a vádlottak padján ül az ő bűncselekményeikhez képest nevetséges vádakkal, amelyeket a Fidesz pártkatonája, Polt Péter képvisel? A kommunistázás semmi más célt nem szolgál, minthogy ideológiát adjanak a fasiszta diktatúrának: azért nem lehet őket leváltani, nehogy visszajöjjenek a kommunisták. De hol vannak itt rajta kívül kommunisták? A kommunisták a nyolcvanas években ezerszer különbek, tisztességesebb és felvilágosultabbak voltak náluk. Érthetetlen, hogy Kövért hogyan engedhették 1986-ban maguk közé. A negyven évet azért emlegeti, mert már negyven évig akarnak uralkodni és leválthatatlanok lenni. A kommunisták azért akartak uralkodni, nehogy visszajöjjenek a fasiszták, a fasiszták azért akarnak idők végezetéig uralkodni, nehogy visszajöjjenek a kommunisták. Ideje lenne, ha a demokraták mindkét diktatúrát elkergetnék örökre.
olkt.hu/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc/
Eladott Ország
@Pegero: Kétség nem férhet hozzá, hogy Kövér László politikai pályafutása, a lassan klasszikussá váló idézeteivel a kötéltől a genetikázásáson át a totalitárius liberalizmusig, pontosan úgy néz ki, mint egy beteg kórlapja valamelyik elmeosztályról. Ezen kívül kevés kommunista van a közéletben, aki közvetlenül az MSZMP KB egyik intézetéből érkezett, de olyan csak egy, aki semmit nem változtatott a kommunista mentalitásán, és azt Kövér Lászlónak hívják. Bizonyítja ezt a parlamenti működése, ahogy az üléseket vezeti, s az ellenzéket fegyelmezi, az újságírókat kitiltja, és hivatásuk gyakorlását megakadályozza. A parlamenti őrségtől az egész belső “rendig” minden egy elmebeteg kommunista ámokfutása. Mindez csupán azért érdekes, mert Kövér a mértéktartó és mértékadó Bayer Zsolt showműsorában azt mondta, hogy “az Európai Parlamentben gyakorló elmebetegek és kommunisták ülnek”. Valóban, a Fideszt megvédő szélsőjobbos képviselők zártosztály kezeltjei lehetnének, de akkora kommunista, aki még gyakorló elmebeteg is, mint amilyen Kövér, egy sincs közöttük.
nepszava.us/kover-gyakorlo-elmebeteg-es-kommunista/
Eladott Ország
@Pegero: A hortobágyi templomban 2013. június 22-én elhangzott beszéde igen érdekes gondolatokat ébresztettek bennem. Ön akkor úgy fogalmazott, hogy „mi magyarok saját bőrünkön tanulhattuk meg, hogy a magyarságnak még a kommunistákból is a legalja jutott, akik nemzetárulásban, hazaárulásban és nemzettársaik megnyomorításában mindig élen jártak Kun Bélától Rákosi Mátyáson át Kádár Jánosig”. Elképzelhető, hogy kommunistákból valóban a legalja jutott nekünk, hiszen annak idején sajnos Ön is, valamint testvérei és kedves édesapja, sőt nagyapja is az MSZMP tagjai voltak. Méghozzá nem is akármilyen tagjai. Nagypapája megkapta Szocialista Hazáért Érdemrendet, Ön pedig, mélyen tisztelt Kövér úr, az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének Ifjúságkutató csoportjának volt a munkatársa. Emlékszik már?
frontoldal.wordpress.com/2013/07/07/egy-hithu-kommunista-oszinte-levele-kover-laszlohoz/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.