Nem sokkal délután két óra után indult a Hősök teréről a Kossuth térre a Munka törvénykönyvének módosítása és a kormány politikája ellen tiltakozó többezres tömeg a Magyar Szakszervezeti Szövetség Tiltakozunk a rabszolgatörvény ellen! feliratú molinója mögött.

Nagyszabású tüntetést szerveztek Budapestre szombatra a szakszervezetek, a diákok, civil szervezetek és az ellenzéki pártok a Munka Törvénykönyvének módosítása ellen. A rendezvény

a Hősök terén kezdődött, onnan sétáltak át a résztvevők a budapesti belvároson keresztül a parlament elé.

De nem csak a fővárosban vonulnak az utcára az emberek, hanem több vidéki településen is.

Videó: ezrek vonultak ki a Kossuth térre

A tömeg eleje megérkezett a Kossuth térre, ahol rengetegen várják a menetet. A szervezők hangsúlyozták, hogy békés tüntetésre gyűltek össze.

„Ezek a napok egységbe kovácsoltak minket. (…) Kemények vagyunk és kitartunk mindvégig” – mondta Kordás László, aMASZSZ elnöke, aki megköszönte mindenkinek, aki aktívan küzdött azért, hogy a dolgozóknak visszajöjjön a becsülete.

„Ezt nem mi kértük, nem leszünk rabszolgák” – mondta Kordás, aki hozzátette azt is, hogy a kormány a saját népe helyett az „ordaslelkű profitvadászokat” választotta.

Kordás felolvasta a szakszervezetek követeléseit is, többek között azt követelik, hogy „ne a munkapad mellől menjünk a temetőbe.”

Kedden személyesen is átadják Orbán Viktornak a követeléseiket és ultimátumot adnak: a miniszterelnöknek ezt követően öt napja lesz arra, hogy felállítsa a kormány tárgyalóbizottságát. Ha ez nem teljesül, akkor jön az országos figyelmeztető sztrájk.

„Munkahelyeket, utakat, hidakat fogunk lezárni, megbénul az ország és mindezért a felelősség Orbán Viktort fogja terhelni!” – jelentette ki Kordás és arra biztatta a jelenlévőket, hogy szerveződjenek, lépjenek be a szakszervezetekbe.

Kordás bejelentette: január 19-én országos demonstráció lesz.

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

(24.hu, Magyar Hang)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Ha minden hétvégén ezt fogják csinálni, akkor hogy jön majd össze a 400 túlóra, ami ellen tüntetnek?
Vagy a melót másra bízzák, amíg folyik a majális?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zzszalai
__-_Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
Ancrilinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
Rockxy
Ha minden hétvégén ezt fogják csinálni, akkor hogy jön majd össze a 400 túlóra, ami ellen tüntetnek?
Vagy a melót másra bízzák, amíg folyik a majális?
Csizmás Kond
Ebben a helyzetben a kormány egy határozatot kéne hozzon, hogy minden munkáltató köteles a nyugati bérszinvonal szerint fizessen...aki marad az marad aki nem az szedi a sátorfát...és akkor ismételten megkérdezni a vonulgató emberektől, hogy ki akar túlórázni a megmaradt munkahelyeken ?
Lepényleső
Esetleg a vasat üssék,ha a vas fogadta volna el a törvényt,de így csak bottal annak
nyomát,aki reánk tette rabok igáját?
Csizmás Kond
...amúgy a zunió minden országában legalább heti harminckét órát lehet túlórázni...csak nálunk kezdett büdös lenni a munka...
esperanza
@Csizmás Kond: Hollandiaban nem fizetik ki a tulorat. (evi 419 ora ). Ferjem 3 es fel honappal hamarabb mehetett el nyugdijba, mert olyan sok osszejott.
Csizmás Kond
@esperanza: ..mongyuk erre pontos adatot nem tudok de unió szinten mindenhol vagy kifizetik vagy szabadnapba kiadják, ki hogy kéri...és sehol nem tekintik rabszolgaságnak csak itt...
esperanza
@Csizmás Kond: Sajnos itt szabadnapba adjak ki es a legtobb helyen at sem lehet vinni a kov. evre. Ebben ferjemnek szerencseje volt. Gyerekeimnek mar kevesbe . Nekik a fonok mondja meg, hogy mikor KELL kivenniuk a napokat. (olykor heteket)
Csizmás Kond
@esperanza: ...mongyuk azt azért nem hiszem, hogy ne adnák ki, vagy elveszne a munkanap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.