További tiltakozásokra, új rendszerváltásra és új köztársaság építésére szólítottak föl az ellenzéki pártok, a szakszervezetek pedig újabb demonstrációkat jelentettek be a szombati kormányellenes tüntetésen Budapesten.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke országos demonstrációt hirdetett január 19-re. Kordás László közölte, hogy kedden átadják Orbán Viktornak a követeléseik listáját és 5 napot adnak, hogy a kormány tárgyalóbizottságot állítson föl. Ha ez nem teljesül, országos figyelmeztető sztrájk kezdődik, utakat és hidakat zárnak le a tiltakozók – tette hozzá.

Ultimátumot kapott Orbán Viktor

A szakszervezetek szerint

felkészültek a harcos időszakra, folytatják a tiltakozást a céljaik eléréséig, mivel a kormány alkut kötött a tőkével és az ordas lelkű profitvadászokat választotta.

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke cselekvésre szólított föl. Szerinte a sztrájkelhívástól

nem kell félni, mert enélkül nem lehet eredményre jutni, az összefogás meghátrálásra készteti a munkavállalókat kiszolgáltatottá tevő hatalmat.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kijelentette, hogy létrejött az egység a Parlamentben és az utcákon, ezért egységre kell törekedni az EP- és az önkormányzati választásokon is, közös ellenzéki jelöltet kell indítani mindenhol.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője bejelentette, hogy petíciót indítanak

a rabszolgatörvény ellen, egyúttal feltette a kérdést, milyen nemzeti egységet akar az, aki az ország több mint felét gyilkos csőcseléknek nevezi.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke azt hangsúlyozta: ha Orbán Viktor meghátrál és visszavonja a munka törvénykönyvének módosítását, akkor sem hátrálnak meg, mert nem egyes törvények, hanem az egész rendszer ellen lázadnak.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője szerint

négymillió munkavállalót érint a rabszolgatörvény, ezért annak visszavonását és azt nevezte fő feladatnak, hogy a munka törvénykönyvét is gondolják újra. Ehhez egyeztetésre hívta a szakszervezeteket és az ellenzéki pártokat január 9-re.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke kijelentette: a kormány nem tudja alkalmazni a diktatúrák eszközét, az oszd meg és uralkodj elvét a tüntetőkkel szemben.

Szél Bernadett független parlamenti képviselő úgy fogalmazott:

a világ nem lehet a populistáké és Magyarország nem lehet Orbán Viktoré.

Ultimátumot kapott Orbán Viktor

Hadházy Ákos, aki szintén független képviselő, egyebek mellett azt emelte ki, hogy ha a december 16-i tüntetésen kihirdetett öt pontban megfogalmazott követelések nem teljesülnek, akkor nem beszélhetnek választásról, csak színjátékról.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője, független országgyűlési képviselő hangsúlyozta: újra kell építeni a jogállamot és a demokráciát.

Ultimátumot kapott Orbán Viktor

Donáth Anna, a Momentum alelnöke azt mondta: a magyarok nem rabszolgák. A tüntetés a Hősük teréről indult, több helyszínen csatlakoztak demonstrálók. Amikor a menet eleje a Kossuth térre ért, a vége az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkánál tartott.

A tüntetés befejezése után a demonstrálók kisebb csoportja a Margit hídhoz vonult, ahol elfoglalta a Nyugati tér felé vezető oldal sávjait, akadályozva az autó- és a villamosforgalmat. A rendőrök mintegy tíz perc múlva leterelték őket a járdára.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ilyen választási törvénnyel, ilyen nyílt csalással, levelezőtagozatosok segítségével elérni, hogy a 49% = 2/3 nem túl nagy dicsőség. Ezzel dicsekedni???
Lopni, csalni meg a legbutább ember is tud, ha lehetőséget kap rá, mint pártunk és kormányunk!
Azért ennyi "okos ember" már kitalálhatna valami újabbat, hihetőbbet, mint a "Soros bérenc" szlogen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Horizont: Ezt azért látod így, mert egyoldalúan csak az ellenzéki propagandát veszed figyelembe, én viszont mindkettőre odafigyelek. Az éremnek két oldala van.
Hogy vannak tüntetések vidéki nagyvárosokban? Persze, hogy vannak. Elégedetlen emberek mindig voltak és lesznek is.
És nem kell személyeskedni, mert csak szemlélődő vagyok, semmi közöm a politikához.
Eriksson
@Horizont: Abból gondolom, hogy egyféleképpen értelmezel mindent, s ha nem úgy lenne, akkor árnyaltabban fogalmaznál.
Az biztos, hogy nem egy oldalon állunk, legalábbis sokszor nem. De az ország gondját baját nemcsak OV. okozza, ezt beláthatja bárki, aki racionálisan gondolkodik.
qxy
Mi lenne az első lépés? A jog és törvény embereinek felhívni a figyelmét hogy nem arra esküdtek fel hogy az Orbán rezsimet védjék hanem az ország népének érdekeit. De kellene egy meg győző ember aki ezt el is tudja mondani meg is tudja velük értetni a lényeget.Ha ez meg van, nem is kellene tüntetni mert semmi értelme. Lehetne sorba el vinni őket és egy nem mostani jog és törvény előtt felelni a tetteikért. Ha nem ez a sor rend baszhatják az egészet. Hisz attól kell engedélyt kérni a tüntetésre akik ellen akartok tüntetni vagyis , " Szart sem ér" He ez meg lenne , esélye sem lenne Orbánnak védekezni mert nem lenne jög és törvény ami védje. Így bármit csináltok is a jog és törvény Orbán mellett van és neki van igaza " JOGILAG ÉS TÖRVÉNYILEG"
Itt jön a képbe az ellenzék. Semmit sem ér ha ugyan azt akarják folytatni mint Orbán és a mellékelt ábrák tettek azt bizonyítják hogy az ellenzéknek is csak az a lényeg hogy ők is meg gazdagodjanak. Vagyis, egy becsületes normális ellenzéki képviselő sincs az országban aki a nép érdekében állna ki és cselekedne. Magyarul, .- Bele lehet szarni az egészbe.Nincs az a jog az a törvény ami elítélné Orbánt
Jozefina
Még mindig nem tanultuk meg, hogy kár minden próbálkozás (tárgyalás, ultimátum, stb.) Egyszerűen el kell kezdeni az általános sztrájkot és az útlezárásokat. A tárgyalásokat orbánnak kell kezdeményezni, vagy elszökik a népharag elől!!??
karma1
@Jozefina: Pontosan ez a velemenyem. Kizarolag olyan munkahelyeken kellene elore egyeztetni a sztrajkrol, ahol embereletek kozvetlen veszelyeztetese eshet meg. Mindenhol mashol (gyarakban, kozertekben, utakon, kisvallalkozasokban, nyomdakban, iskolaban, KOZLEKEDESBEN (MAV, Volan, varosi transfer)-azonnal elkezdeni a sztrajkot, es nem figyelmeztetot, hanem egynaposat. Senki nem akarja megerteni, hogy orban semmi masbol nem ert, cseak ebbol.
Van egy pont, ahol mar csak a sztrajk marad az egyetlen eszkoze a munkasoknak.
orban rohog a markaba, hogy mekkorat rugott eppen bele az osszmagyarsagba, es majd masfel het mulva talan egypar gyarban leallnak ket orara. o meg kozben felkoltozott a Varba, alairatta a bajszos szarral a csalassal es csak a fidesz altal megszavazott mocskos torvenyhalmazt - MIRE VARNAK MEG A MAGYAROK?
verőce21
A videó 4:36-tól 8:35-ig jól mutatja be Orbán hatalmának megtörését. "Van egy biztos pont..."
www.youtube.com/watch?v=-x-8-g3gGQw

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.