A Fidesz frakcióvezetője szerint a közös ellenzéki lista egy Soros-lista lesz.

Kocsis Máté vasárnap délután Facebook-oldalán úgy fogalmazott:

a közös ellenzéki EP-lista végre "tiszta vizet önt a pohárba. Ez egy Soros-lista lesz, melyre csak azok kerülhetnek fel, akik támogatják a bevándorlást"

- írta a fideszes politikus.

A frakcióvezető bejegyzésében az Origo portál cikkét kommentálta, amely a közös listáról írt "Bejelentették a sorosista tüntetésen: Gyurcsány-Jobbik-Momentum-LMP-MSZP közös lista lesz a májusi EP-választáson" címmel.

Szombaton a parlamenti ellenzéki pártok, szakszervezetek és civilek közös kormányellenes tüntetésén Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kijelentette, hogy létrejött az egység a Parlamentben és az utcákon, ezért egységre kell törekedni az EP- és az önkormányzati választásokon is, közös ellenzéki jelöltet kell indítani mindenhol.

Az Országgyűlés csütörtöki, rendkívüli ülésén, napirend előtt Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője felszólalása keretében frakciótársaival, valamint a DK és az MSZP jelenlévő képviselőivel együtt egy esküt olvasott fel, amelyben arra tett fogadalmat, hogy az "ellenállás" céljaihoz és a magyar emberek követelésének öt pontjához hű lesz, annak megvalósítása érdekében minden demokratikus ellenzéki erővel együtt dolgozik, minden fórumon képviselni, terjeszteni fogja a követeléseket.

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen ülés után közösen álltak ki az Országház főlépcsőjére a kormánnyal szembeni ellenállás jegyében a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd képviselői, függetlenekkel, valamint a Momentum politikusaival kiegészülve.

Ahogy előzőleg a rendkívüli ülésen, úgy itt is fogadalmat tettek az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, vállalva, hogy közösen lépnek fel a tavaly év végi tüntetéseken megfogalmazott ötpontos követeléscsomag megvalósításáért.

A parlamenti ellenzéki pártok többször tüntettek már együtt – más szervezetekkel közösen – december 12 óta, amikor az Országgyűlés kormánypárti többséggel elfogadta a munka törvénykönyvének módosítását.

A fővároson kívül vidéken is tartottak közös megmozdulásokat.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem Máté! A közös ellenzéki lista ( ha lesz!!!, de miért ne lenne??), az Magyarország listája lesz.
Meg ugye lesz a fidesz lista. Mit gondolsz bájgúnár melyikre fogunk többen szavazni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Kocsis Máté, fideszes frakcióvezető (mellékállásban bevallottan büszke nembuzeráns) vasárnap reggeli közpénzrádiós megszólalását – miszerint Soros hadrendbe állította magyarországi embereit – hagyjuk is, mert hacsak nem mindmeghalunk nemzetileg, ezeken az elmebetegséggel határos ótvar dumákon, amelyek egy háromszor kétharmados kormánypárt hivatalos kommunikációjának helyére léptek, az ükünokáink sírva fognak hahotázni. Hacsak nem köpködik le undorodva a történelemkönyvek lapjait. És semennyire nem fogják érteni, hogyan lehetett ennek a 21. századi országban lehajtott fejjel közlekedő, szabadságszeretőnek csúfolt néppel ezt megcselekedni.
Clavigo
@Shikari: Téged ki kérdezett,,,Rottyantó ??
Macskaszem
@Shikari: A határontúli bérszavazókra gondolsz, akik úgy magyarok, hogy egy huncut szót nem tudnak magyarul?
kissé felnőttem
csák máté hiányzik a listáról ? kiskirályok végnapjai cimmel majd te megirhatod a történetet csa az utókor itélkezni fog erre gondolj! a háttérben ( 500 bizony ... dalolva ) ott lesz a nép is
Macskaszem
@Shikari: A fidesz ugyan nem liberál, csak szimplán fasiszta párt, de talált, süllyedt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.