Új irodát kapott Orbán Viktor a budai Várban, a karmelita kolostorban. Vízkereszt napján, vagyis vasárnap egy karmelita szerzetes  szentelte fel a miniszterelnöki irodát.

A szertartás része, hogy az ajtó fölé krétával írják az évszámot, a napkeleti bölcsek neveinek kezdőbetűjével, vagyis ez így néz ki ebben az esetben:

20+G+M+B+19.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán osztott meg egy videót az eseményről.

Forrás: Origo, 24.hu

Címlapi kép: MTI/Soós Lajos

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Szóval az elzabrált karmelita kolostorból kilakított miniszterelnöki stuszszimbólumot egy karmelita szerzetessel szenteltették fel.

Hogy is volt az, amikor a zsidókkal ásatták ki a saját sírgödrüket?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tavryni őrnagy
Àtpaliztàk, ahogy lehet. Bevesz minden hülye maszlagot.
RonaGyuri
Uram atyám! Tiszta szodoma és gonorchea 4 napig felszentelés nélkül dolgozott - na jó ez túlzás - lébecolt az irodájában??? =))
SystemError
Egyetértek, legyen szent hely, ahonnan Orbánt kirángatja a nép, mielőtt családjával együtt megy a csillag bőrtönbe.
Foxley
Tömlöc van? Ahova ki lehet kötözni meg korbàcs. Csak kérdem.
GeoCravker
Szóval az elzabrált karmelita kolostorból kilakított miniszterelnöki stuszszimbólumot egy karmelita szerzetessel szenteltették fel.

Hogy is volt az, amikor a zsidókkal ásatták ki a saját sírgödrüket?...
3dwhite
@Tavryni őrnagy: Agyilag zokni. Totàl zakkant.
tudode
Ezek zusammen a Krisztusból is bohócot képeSSek csinálni azzal, akinek még a TÍZPARANCSOLAT sem mond semmit, de ennyi Hoffi még gombot is varrna
.
-----Kaptak az egyházak 118 milliárdot, titok, hogy mire
.
index.hu/gazdasag/2017/05/09/kaptak_az_egyhazak_118_milliardot_titok_hogy_mire/
.
Novivi vobiscus echtum piritus
.
Ámen
Nessy
Ezen már tényleg nem tudja az ember, sírjon, vagy nevessen.
A "térdre csuhások" - tól a farizeus álszentségig.
Ez aztán a "damaszkuszi út", ellenzéki szereptől a miniszterelnökségig!
Sofitalista
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a -> tinyurl.com/kp95cw8
yazo64
Sokunk véleményét kellett volna odafirkantani:)

20+O+1+G+19
SystemError
Ez lesz a hely, ahová végleg elmenekülhet a valóság elől. Amikor a nép már az épületben lesz, mert megbukott minden gaztettével, még akkor is azt fogja itt üvöltözni, hogy "nein, nein, nein" mielőtt végleg megőrül, mert meg fog...! :)
mackoka46
Le kell szedni róla a keresztvizet. Szenteléskor nem potyogtak a falakról az ördögök ?
Foxley
Ezeknek mennyit fizettek, hogy àtkot tegyenek rà? Úgy értem, a " màsik oldal".
Mary
Rádőlhetne a mennyezet, új király a várban, gondolom a koronát rárakatja a fejére
human
Külön vicces, hogy a fidesz arra hivatkozik hogy ez a hatalmi ágak szétválasztásának egy fontos lépése :D Persze. Rohadtul szét lesz ettől választva. Orbán cezaromániájáról van itt szó nem másról.
Levendula
Én eddig egyszer láttam érdekes szentelést. Egy autószalont szentelt fel az a pap, aki a gyerekeimet tanította valamikor hittanra... Számomra furcsa volt.
Nessy
@Mary: Nem várja meg. Saját maga rakja a fejére. Gondolom, azt is utána viszik a parlamentből!
bencemacska
@Nessy: ma, 21:12
És az ateizmustól a turulban született eljutott a protestáns keresztségen (felnőtt korban keresztelték!) keresztül a karmelita szerzetes áldásáig.
Nem hisz és hitt ő SOHA saját magán kívül semmiben!!!
Qqberci
A karmelita szerzetes megáldotta a szétb@szott karmelita kolostort... Van még lejjebb?...
Nessy
@Qqberci: Isten szolgája megtagadva az Urat, Orbán szolgája lett némi júdáspénzért!
papa.49
Cigányosan felszentelte, magyarul KÖRBEHUGYOZTA ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
mackoka46
@papa.49: Majd megy rühelke a szaros pelenkákkal.
balos
Sok volt a mise bor a "szerzet-eretneknek!
Yoda69
Közben már több mint otvenen leltek fagyhalalt orbannak koszonhetoen
Gauntlet
Jézus nevére se vagytok méltók, nemhogy szentelni! Üssön rátok ezért a Jézus kétszer akkorát! Hitfertözők! Sátánra mosolygók!!
justhpeter
Látjátok Feleim ! Így lehet a hitből és az egyházból bohócot és bolondot csinálni egy hitetlen bolond által. Azt gondolom, ez már nem Orbán szégyene - van neki elég ezen kívül is -, hanem az egyházak szégyene, akik mára már csak a pénz istenét ismerik. és a pénzért összeálltak ezzel a szégyenkereszténnyel
solidedge
A felszentelés egyik célja az egyház szerint, hogy oda ártó lélek be ne tegye a lábát. Így gyakorlatilag Orbánt kizárták az irodájából.
verőce21
A magyar nép presztízsének érdekében, Orbán végre beköltözött a Budai Vár területén lévő volt Karmelita kolostor 21 milliárdért felújított épületébe. Az egyszerűen bútorozott palotába nem a saját kényelme miatt rendezkedett be, hanem - mint közelállói vállat vonva mondják -, az állam méltóságát jelzi ezzel a gesztussal.
Jozefina
A O1G-t is odaírhatták volna ennyi erőből??!!!
nevemnick
A második szomszédom egy ,,igazhitű", de kíváncsi leszek, hogy a gazdit utánozva miként irattatja majd fel fehér krétával a fehér műanyag bejárati ajtajára?
Nessy
@nevemnick: Tegye. Ha vallásos. De ne csináljon bohózatot a hitből!
papa.49
@mackoka46: A teraszról fogja dobálni ,,szőnyegbombázást,, gyakorolni ))))))))))))))))))))))
Nessy
Még annyit, hogy régen nem a ház egyetlen szobáját áldották meg és szórták be szentelt vízzel, hanem az épület bejáratát! És a bejárat főlé került a G+M+B , valamint az évszám.
Csizmás Kond
...nagyon beindultatok...A házszentelés keresztény hagyomány szokás, nincs abba semmi kivetnivaló. Van ahol az alapkövet teszik le vallási ceremóniával van ahol kaput szentelnek ugyanúgy...ez csak néhányotoknak új dolog..
Eriksson
Mielőtt leírom a véleményem, előre bocsánatot kérek a Fideszes gondolkodásért.
A Karmelita kolostor felújítása nagyon szép gesztus a kormány részéről, már nagyon ráfért, s műemlékvédelem szempontjából is igen figyelemre méltó.
Mivel az épületet megépülése óta sokféle célra használták, de leginkább színházként működött, így semmilyen ellentmondás, vagy szentségtörés nem merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnökség oda költözzön.
Igenis, méltó helyen lesz a hivatal a következő évtizedekben, ha lesz rá igény. Méltó az ide látogató külföldi delegációk fogadására a csodálatos kilátással, csodálatos fővárosunkra.
nevemnick
@Nessy: ,,Tegye. Ha vallásos." Nu ez az. KISZ és IG tag, a gengszterváltásig a közelben lévő állami gazdaság párttitkára volt, templomot csak kívülről látott, majd az MDF és a Kisgazdipárt 2004-ig, pár éves pauza után 2009-ben narancsos lett.
Ezt nevezem vallásosságnak.
Csizmás Kond
...és karmelitakolostor...ott az egész vár, azt miért nem követelitek vissza a jogos tulajdonosának ?...sőt Szent István örökében miért próbál ma egy gendertápozott akárki tetszelegni ?
human
@Eriksson: Csakhogy ez nem egy épület felújításról szól. Ez Orbán vágyálmának megvalósításáról szól. Ahogy a felcsúti kisvasút vagy a stadion. A várba akart költözni, mert még jobban a nép fölé kívánja helyezni magát.
Eriksson
@human: Te meg aztán tudod.
De egyébkét is... Soha rosszabb vágyálma ne legyen, mint az ilyen, amely minden magyarnak büszkeségévé válhat.
S lehet bármit mondani, a kisvasút és a stadionok is a köznek épültek.
És nem csak Orbán költözött a várban, hanem a miniszterelnökség dolgozói, irodái.
nevemnick
@Eriksson: nem az a probléma, hogy a várban amit anyagilag lehet azt fel kell újítani, (még jobb lenne, ha eredeti állapotban, sőt azt is fel kellene róni az elmúlt időszak kormányainak, hogy miért nem tették ezt) de azt talán nem kellene ,,birtokba" venni. A nem létező ,,köztársaság" elnöke legyen ott, mivel a legnagyobb tisztséget viselő valaki. De! nemcsak Budapest van Magyarországon.
Kisvasút... nos egy kihasználatlan gyermekkori álom, aminek sem gazdasági, sem turisztikai értéke nincs, csak a pénzt viszi...
Stadionok... írhatnám az előző mondatot is, viszont egy olyan sportot támogat száz milliárdokkal, amely a többi (úszás, vizipoló, evezés, kosár- és kézilabda valamint a küzdősportok) mellett elenyésző sikereket ér el. Megéri a sok ,,akadémia" ha csak pár ezer ember kíváncsi a huszonkettő falábú labdakergetőre?
Nem beszélve, hogy milliárdokkal támogat olyan magyar és külföldi magántulajdonú foci- és a hököm tudja milyen sportegyesületeket, ahonnan és akik csak azért nyalnak, hogy minél több, a magyar adózók által befizetett pénzt oda szórja el?
A kisíbolt támogatásokból, és a stadionok árából mennyi bérlakást lehetne/lehetett volna felépíteni, vagy a gazdaságot fejleszteni?
Sok lehetőség lett volna, ami az ország fejlődését hozta volna el, és nem csak a hazug sallangot hangoztatni, hogy ,,Magyarország jól teljesít!".
Nem!
Ezekről ez a véleményem.
verőce21
A nem oly rég még fogoly népek, a láncolatos ötéves tervek gályarabjai, az utópisztikus társadalmi rendszer elkábítottjai, ezzel a kis palotával szemközt, életnagyságúan láthatják, hogy szabad országunk miniszterelnök Őnagyméltósága népakaratnak engedve irodát cserélt.
Szitál a köd, menjünk tovább.
Eriksson
@nevemnick: Úgy gondolom, hogy a látványos dolgok véghezvitele tekintélyt ad az ország megítélésében. Ezek a létesítmények elsősorban a jövőnek készülnek, és ott az állam feladata, hogy az országunkat jó színben tüntesse fel.
S azt sem szabad elfelejteni, hogy ezen projektek kivitelezése és további fenntartása munkahelyeket teremtettek, ezer meg ezer család megélhetését biztosítják.

Minden csak nézőpont kérdése.
nevemnick
@Eriksson: lózungot én is tudnék még írni.
Elég sok példa mutatja, hogy nehezen kivitelezhető egy-egy stadion fenntartása.
Szerinted, a kisvasút hány főt alkalmaz? Talán tíz főt minyimálbérért, vagy közmunkában.
Látványos dolgokkal, pláne, ha még sincs is kihasználva, nos, ezzel kapcsolatban csak a kutya vacsorájára tudok asszociálni.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 09:28
Nekem pl új, mert nem ismerem a katolikus egyházi rendeket és rendeltetésüket.
Azt viszont már kétlem, hogy érvényes-e egy állítólagos református ME-re egy katolikus egyházi rend dolgozószoba szentelése.
Meg kellene nézni Luther Márton 94 tézisét - tudod, amelyiket a wittenbergi vártemplom kapuján "publikált" -, hogyan rendelkezik a szerzetes rendekről. Ezt hitvallásként O1G-nek el kellett fogadnia , mikor harminc egynéhány éves korában megkeresztelték!!!
Te tudod, II. József (a kalapos király!) miért oszlatta fel a karmelitákat?
Eriksson
@nevemnick: Lózung? Nem gondolom.
Az a lózung, hogy bérlakás, lélegeztetőgép... Egy-egy közhely állandó ismétlése.
Miért kellene földhözragadtnak lenni?
Évszázadokkal ezelőtt is épültek monumentális dolgok világszerte, melyekre a mai napig büszkék vagyunk. Ha nem így lett volna, az emberiség ma is barlangokban élne és úgy élvezné a felkelő nap csodálatos látványát.
bencemacska
@Shikari: ma, 09:29
Felszentelte valaki a honvédség nevén levő, O1G által használt repülőgépet?
Nem olvastam róla.
Pedig vigyázni kellene rá, nehogy egyszer a levegőben maradjon!
bencemacska
@human: ma, 10:04
Igazad van!
Először a Sándor palotát szemelte ki magának, csak közbeszólt a NÉP, és kiderült, hogy a Magyar Köztársaságot a Köztársasági Elnök képviseli a diplomáciában.
De jött 2010 és megszűnt a MK, az Alkotmány, stb. , de miután ő nevezte ki a jelenlegi B.SZ-t, nem akarta kitenni!
De lehet, hogy más - titkos - szempontot vett figyelembe!
nevemnick
@Eriksson: pajtikám, akkor épültek ,,közhasznú" épületek, hidak, kórházak, iskolák, egyetemek stb. amikor az ország megengedhette magának, és a nagyjaink nem csak a saját és haveri körének zsebét tömték ki. Most, a magyar nép szociális helyzetének javítására, ami ugye összefüggésben lehet a gazdaság felemelkedésével is, nem sokat foglalkozik a kormány.
Abban az időben is épültek bérlakások, és úgy nevezték őket, hogy ,,cselédlakások", tisztviselő telepek. Manapság még nagyon sok helyen ilyenekben laknak.
Védheted a mundérotok becsületét, de semmit sem ér.
Eriksson
@nevemnick: 1990-ben mindenki rendszerváltozást akart, szabadulni az állam gondoskodásától, az egyéni boldogulás felé. Hogy lehessen Bécsben cukrászdája, és ne szóljanak bele ha vállalkozó akar lenni, és úgy éljen, ahogy neki tetszik.
Az államnak valójában csak a külsőségeket kellene biztosítania, mégis miért van az, hogy mindenki (jó, nem mindenki) az államtól várja élete jobbra fordulását, saját sorsának, igényeinek kiszolgálását?
Pont úgy, mint a kádári időkben.
nezelodo
Remélem az irodabutorjait jó erős harckocsipancelbol csináltak, nehogy az intarzia valljon forgaccsa. Elég egyszer is megépíteni az adófizetők pénzén, nem lenne jó többször ott is ismételni.
kereső
Több baj is van ezzel. Az első számú, hogy még a minősíthetetlenül összetákolt Alaptörvény is kimondja, hogy „Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek” [VII. cikk (3)], s az agyongányolt 2011. évi CCVI. törvény a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról… is „az állam és a vallási közösségek különvált működését” hangsúlyozza, s deklarálja „az állam világnézeti semlegességét”. /Gábor György/
papa.49
@Nessy: a 09.22.re Ők már átalakították ezt is a maguk képére mint mindent amit kisajátítanak maguknak !!!
Itt most csak az iroda bejáratát ,,áldták,, meg később a kaját is amit a spórolás jegyében a Gundelból szállítanak oda, meg a tányérokat, az eccajgot !!!
Nessy
@Eriksson: Talán, mert már minden államosítva lesz lassan!
Megszünt a nyugdíj és tb számla. adóként funkcionál, amit a kormány arra használ, amire úri kedve tarja. Azt vesz el, nyúl le, amire kedve támad.
Eriksson
@Nessy: Én nem tudom, mert vidéki vagyok. De biztos úgy van.
A nyugdíjat kapom, a tb. ingyenes, a nyulak is meg vannak még a szomszédban... :))) Az én kedvemet más, pl hogy hol a főnök irodája, nem bántja. :)))
Nessy
@Eriksson: Akkor neked szerencséd van, hogy a 2,7% emelés fedezi a valós inflációt. Az "ingyenes egészségügyet" meg ezek szerint még nem nagyon kell igénybe venned. Egy háztáji pár darab nyúl nem igazán érdekes számukra. Egy sertéstelep az egészségügyi nyugdíjas anyukának már inkább. Legyen továbbra is szerencséd! :-)))
Eriksson
@Nessy: Köszönöm a jókívánságot, rám fér. Főleg egészségügyileg.
A többit meg túlélem. :)))
Nessy
@Eriksson: Azt szoktam én is mondani: nem szeretem annyira embertársaimat, hogy feldobjam a talpam!
human
@Eriksson: "a kisvasút és a stadionok is a köznek épültek" :D :D :D Komolytalan
nezelodo
Nem kell azon fennakadni, hogy felszentelnek Isten emberei ezt azt, háborúba induló fegyvereseket, szerencsétlenek alatt meggyujtando magját, a húsvéti sonkát, hogy aztán nagypénteken a parókian felzabaljak. Szenteltek nyilas zászlókat, ilyen olyan demokratikus jelképeket, miközben beálltak bekepapnak. Ha kérte volna a Viktor, meg a baltás gyilkost is baszenteltek volna a hozzátartozó Euromillios bankszámlával együtt. Szóval nincs ott semmi látnivaló, ami nem a lényegük.
Midmirinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> tinyurl.com/kp95cw8
Lepényleső
A szentelésen volt koktél is a várban,az a fajta ami Ribbentrop társa egy paktumban?
Clavigo
@Shikari: Esetleg le is szophattad volna,,,a felszentelés alkalmából...
relatív
Ahogy én ismerem a történelmet ez a ' felszentelés ' az 1945 előtti Magyarországon volt divat - a frontra menő ' ágyútöltelékeket ' ( bocs a besorozottaktól utólag IS ) hasonlóan a fegyverekhez ilyen módon küldték a Don-hoz, ahol aztán... - így a majmolás bizonyítékaként IS felfogható ! Meg IS érdemli !
kissé felnőttem
majd rászakad egyszer az ég,.Isten nem ver bottal
Szamóca professzort nem hívta meg? milyen barátok
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 08:27
Köszönöm!
Sokat okosodtam, én gyenge vagyok történelemből egyébként is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.