A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói egy nap alatt két fegyveres rablót fogtak el.

A BRFK közleménye szerint "egy férfi – magát pizzafutárnak kiadva – 2018. december 10-én a kora esti órákban az V. kerületben egy Vadász utcai óra szaküzlet ajtaján bekopogott. Amikor az eladó az ajtót kinyitotta, a férfi megütötte és megrúgta, majd kezében egy fegyverrel vagy annak utánzatával az órák átadását követelte. Az egyik eladó a rablóval dulakodni kezdett, aki ennek hatására értékszerzés nélkül elmenekült a helyszínről.

Egy napon kaptak el két fegyveres rablót is a fővárosi zsaruk

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

2019. január 6-án 17 óra 50 perc körül egy férfi ment be egy XXIII., Grassalkovich úti dohányboltba, ahol vásárlást színlelt, majd az eladót a nála lévő fegyverrel, vagy annak utánzatával megfenyegette, és a bevétel átadására szólította fel. A fenyegetés hatására az alkalmazott nem tanúsított ellenállást és átadta a kassza tartalmát. Az elkövető a megszerzett pénzzel együtt elmenekült" – áll a közleményben.

A nyomozati munka során kiderült, hogy az órás szaküzletet a 48 éves szigethalmi V. János próbálta meg kirabolni. Őt a nyomozók felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége látogatta meg a lakásán, és január 8-án 18:30-kor el is fogtak.

A másik elkövetőhöz még a TEK sem kellett, F. Richárd 52 éves budapesti lakost ugyanis a soroksári járőrök fogták el, akik 2018. január 8-án az esti órákban egy Vadőr utcai háznál intézkedtek és felismerték benne a dohánybolti rablót. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának nyomozói V. Jánost fegyveresen elkövetett rablás kísérlet miatt, F. Richárdot fegyveresen elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.​​

(Címlapi kép: giphy.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Azanyját ezek se migrik voltak !!!
Legfeljebb ómigrik !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.