Ma rendhagyó módon, Gulyás Gergely helyett maga a miniszterelnök tartja a csütörtöki kormányinfót.

Orbán Viktor rendkívüli kormányinfót tartott

12:50

Kampány van, ezért vannak tüntetések

Európai parlamenti (EP-) választási kampány van – reagált Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón a legutóbbi brüsszeli ellenzéki – Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő részvételével rendezett – tüntetést firtató kérdésre.

"Megkezdődött a kampány, tüntetések vannak, pontokat fogalmaznak meg (...), kampányszakaszban vagyunk, és ez egészen májusig biztosan így lesz" – mondta a kormányfő.

A kampányban az az újszerű – folytatta –, hogy nemzetközi, van egy kiemelkedő téma, a bevándorlás, amely maga köré rendezi az egész európai politikai arénát, erről fognak dönteni az európai választók.

A baloldal és a Jobbik összefogását firtató felvetésre azt a kérdést tette fel a baloldalnak a kormányfő, hogy szabad-e rövid távú pártpolitikai érdekből antiszemitizmust képviselőket legitimálni.

11:30

A kormány mindent megtesz a 4 százalékos növekedésért

A kormány mindent megtesz azért, hogy meglegyen a 4 százalékos növekedés az idén – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, az év első kormányinfóján, megjegyezve: álláspontjuk szerint ha nem hoznak az első negyedévben a gazdasági növekedést segítő lépéseket, az 4 százalék alatt lesz.

A kormányfő kifejtette: 2010-ben Magyarországon 3,7 millióan dolgoztak, ma 4,5 millióan, és ha minden jól megy, azzal kell számolni, hogy hosszabb távon is 4,5-5 millió lesz a munkát vállalni képes és akaró emberek száma, ami megközelíti a teljes foglalkoztatottságot.

Úgy vélte, ezért nem érdemes olyan gazdaságpolitikát csinálni, amely több ember munkáját igényelné, olyan növekedés kell, amely ennyi emberrel működtethető gazdaságból fakad.

Orbán Viktor szerint a munkavállalók szempontjából inkább jó a kialakult helyzet, mert ha ma valaki dolgozót akar, "lasszóval kell fogni", és "az alku urai a dolgozók", ami kikényszeríti a magasabb fizetést, a jobb képzést.

Egy az MNB elnökének lejáró mandátumára vonatkozó kérdésre a miniszterelnök közölte: az ügyben "semmilyen meglepetés nem várható".

11:20

A migráció mélységében alakítja át a teljes európai politikát

A migráció nem egyszerűen az európai parlamenti választás fő kérdése lesz, egy olyan témáról van szó ugyanis, amely mélységében alakítja át a teljes európai politikát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A pártok hagyományos jobb- és baloldali felosztása átadja a helyét a bevándorláspárti-bevándorlásellenes dimenziónak, továbbá a migrációs vita újraértelmezi a kereszténységhez való viszonyt is, a keresztény kultúra védelmét szinte politikai kötelezettséggé teszi – mondta a kormányfő.

Szerinte a bevándorlásról szóló vita újraértelmezi a szuverenitásvitát is, a bevándorláspártiak ugyanis nem tartják tiszteletben azoknak a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az eddigi egységes európai civilizáció helyett két külön civilizáció lesz: egy vegyes, amely az iszlám és a kereszténység együttélésére építi a jövőjét, és a közép-európaiak, "akik továbbra is keresztény civilizációként" képzelik el Európát.

11:10

A cél, hogy az európai intézményekben a bevándorlásellenesek kerüljenek többségbe

A miniszterelnök szerint sorsdöntő lehet a májusi európai parlamenti (EP-) választás.

Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: eddig csak Magyarországon mondhatták el az emberek a véleményüket a bevándorlásról, a többi európai országban erre nem volt mód. Ezért a májusi voksolás nagy lehetőség az európaiaknak, hogy elmondják véleményüket – mutatott rá.

Közölte: Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményben kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők, az EP-ben, utána a az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeként az Európai Tanácsban.

Az is cél, hogy az EP-választás eredményeként "mi legyünk a legsikeresebb párt" Európában és az Európai Néppártban – magyarázta a kormányfő.

10:54

1 millió 382 ezer kérdőívet küldtek vissza a családvédelmi konzultációban

A családok védelméről szóló nemzeti konzultációban 1 millió 382 ezer kérdőívet küldtek vissza – közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, az év első kormányinfóján.

Kiemelte, ez volt a harmadik legnagyobb részvételű nemzeti konzultáció, ami azt mutatja, hogy nemcsak a kormánynak, hanem az egész országnak fontos a családok helyzete, a gyermekvállalás és a demográfia kérdése.

Orbán Viktor azt mondta, reméli, hogy a február 10. körül esedékes évértékelő beszédében ismertetni tudja majd a konzultáció alapján hozott kormányzati intézkedéseket.

Az ország jövője a családokban van – hangoztatta a kormányfő.

10:50

Magyarország jobban teljesít

A bruttó hazai termék (GDP) tavalyi növekedése 4,6 százalék lehet, az államadósság a GDP 71 százalékára csökkent 2018 végére, a tavalyi hiány pedig 2 százalékon megállt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

A kormányfő elmondta: a szerdai kormányülésen meghallgatták Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolóját. Eszerint tavaly a háztartások fogyasztása 6 százalékkal nőtt, a bruttó bérek pedig átlagosan 11 százalékkal.

Orbán Viktor az adatokat úgy kommentálta, hogy a gazdaság stabil és ez várható idén is. "Magyarország jobban teljesít" – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor Facebookon korábban már üzent híveinek:

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Válasz mindenre amit Orbán úr mond!
Soros,Brüsszel,Jobban teljesítünk.
Nemzeti oldal.
telegdilaci
Ezt nem hiszem el még mindig a bevándorlást szajkózzák! nem unják még a Kereszténységet is el felejthetnék,a politikusaink kivétel nélkül áll keresztények,aki nem szajkózza folyamatosan a migrációt,az sem akarja hogy ide telepítsék a migránsokat!
Eladott Ország
Románia 2017-ben megelőzte Magyarországot a tényleges egyéni fogyasztás tekintetében - derül ki az Eurostat frissen közzétett statisztikáiból. Ez azért is fontos hír, mert a tényleges egyéni fogyasztás azt mutatja, hogy az adott ország pénznemének vásárlóerejével kiigazított értéken egy egyén átlagosan mennyi termékhez vagy szolgáltatáshoz jut hozzá.
penzcsinalok.transindex.ro/hir/20180619-romania-megelozte-magyarorszagot-az-egyik-legfontosabb-joleti-mutatoban
ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/8990152/2-19062018-BP-EN.pdf/7e1595c1-b0d3-4318-a107-fae1bda3cb5c
papa.49
Nagy eredmény a 8 év alatt 700 ezer plusz munkavállaló, persze ebbe a számban azok is benne vannak akik külföldön dolgoznak, nemes egyszerűséggel odacsapták azokhoz akik itthon húzzák az igát !!!
Akkor milyen eredmény ami most van ???
Annyi hogy míg 2010. ben nem az utolsó előtti hely volt a miek az Unióba, JELENLEG MÁR CSAK BULGÁRIA ÁLL MÖGÖTTÜNK !!!
Ezzel nem kéne ilyen nagyon HIVALKODNI, EZ IGEN GYÁSZOS EREDMÉNY CSUTIPATKÁNY !!!
tudode
Valami homok került a GÉPEZETBE, hiszen a RÉMMESE MONDÓ még ebben a hónapban ismét szőnyeg szélére kerül:
.
---Magyarországról vitázik január végén az Európai Parlament
.
24.hu/kulfold/2019/01/10/magyarorszagrol-vitazik-januar-vegen-az-europai-parlament/
.
Valójában átlátva a szitácsKÁJÁN az EU-nak üzent ezzel a MŰ önbizalmat árasztó semmit mondogatással!
Nessy
Ennél a "kormány infónál" Münchausen báró történetei szórakoztatóbbak, talán még hihetőbbek is!
nevemnick
A főkolompos merev, semmitmondó, jellegtelen ábrázattal beszél, miközben birkái kérődzve álmodoznak...
colibri
A rendkívülin is, soron kívül is csak hazudik!
Eladott Ország
@telegdilaci: ma, 10:48; Lehet, hogy úgy hiszi Orbán, nincs az az intézkedés, az az alkotmánymódosítás, ami veszélybe sodorhatja hatalmát, azonban ha így gondolja, téved. Tévedett Ceaușescu is 1989 decemberében, és eljön a nap, amikor Orbán Viktor is elszámítja magát. A nép dühös, napról-napra egyre dühösebb. Dühösek a tűzoltók és dühösek a gyári munkások. Dühösek a tanárok és dühösek a diákok. Lehet, hogy a kormány elleni szervezett fellépés még nem működik, és az is lehet, hogy az országot megbénító sztrájkok ideje sem most jött még el. Azonban az elnyomó hatalmakat soha nem szervezett tüntetésekkel és szakszervezeti sztrájkokkal kergették el, hanem az elégedetlen tömeg pusztító erejével.
Ez a tömeg pedig napról-napra gyűlik,
ToniSzalai
**_Itt találszz meztelen lányok a városodban: My.Su/Meztelen
namihami
Ez tényleg rendkivüli volt. Rendkivül nívótlan és semmitmondó.
És rendkivüli volt, mert most az eddigi átlagánál is rendkivülibb módon hülyének nézi azokat, akik nem imádattal csüngnek minden szaván és gondolkodni mernek és megpróbálnának legalább némi értelmet keresni az elmondott blődségein.
Oanissma
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> tinyurl.com/kp95cw8
magyarbakancs
@Shikari: "Csak egy kávét kérek!
Orbán tájékoztatója hiteles, komoly, megnyugtató. Magyarország fejlődik és csak akkor fog továbbra is ez történni, ha a Fidesz kormányoz!"
Miről beszélsz?
Útólsók vagyunk az EU-ban pénz meg ömlik.
Naponta milliárdok.
magyarbakancs
@Shikari: Milyen gazdaság van rendben?
Hol van itt Jogállam?
Munkahely meg nagy városokban vannak 10 km távolságról nem fizetik a bérletet a munka adók.
lusta
@Shikari: Különöosen azután, gondolom én, hogy maga O1G és a matyar qurmány is mindent elkövetnek azért, hogy a legközelebbi EP választásokon a BEVÁNDORLÁSPÁRTIAK győzzenek.
lusta
@Shikari: Ha jól értettem az Ön kijelentését, akkor minnentől kezdve Ön is bevándorláspárti lett.
lusta
@Shikari: Akkor egyetért azzal, amit mondott és kiedült a végére. O1G és qurmánya BEVÁNDORLÁSPÁRTI!
Lepényleső
Én úgy hallottam egykori barátjától,hogy o 1 g. Mit lehet akkor elhinni neki?
csak úgy....
2X hallgattam végig a kretént,remélve ,hogy mond valami okosat, ...,már nem is részletezem,hogy mitöl és mennyire hülye a sokaknak o1 géniusz!,aki nekem marad csak geci a jól tele tömött,meggazdagodott párt társaival együtt!
Amit az EU parlamenttöl és gyakorlatilag minden tagországtól elvárnák,hogy ne lehessen politikus az,aki kórosan szotyolás és a nép segge alól ,minden lehetöséget ki húz a hobbija érdekében ! A stadionok csak az olcsó fünyíró fiuknak teremtenek munkát és a tehetségtelen de lesz belölük valami ,túl fizetett,bot lábú fiúcskáknak a üres stadionok árnyékában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.