Üzleti titok, mennyi pénzt von le a Henkelnél dolgozóktól a munkaerőkölcsönző cég. A Henkelnek tulajdonképpen nem is kell tudnia arról, mennyiért dolgoznak náluk a kölcsönzött munkások, az ügylet ugyanis technikailag úgy történik, hogy a Get Work Trend kifizeti a munkavállalók minden, a munkaszerződésben rögzített juttatását (alapbér, műszakpótlék, egyéb bérpótlékok, túlóra, bónuszok, jutalmak, cafeteria juttatások), majd ezt követően fizet a Henkel a közvetítőnek szolgáltatási díjat. Ebben vannak a bérjellegű és az egyéb költségek.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Mekkora szemétség ez a munkaerő kölcsönző cég működése! Lenyúlják a dolgozók pénzét?
Jó lenne ha nem lennének, miért nincs a gyáraknál munkafelvétel?
Olyan ez is mint az alapítványok léte, nem átlátható, nem a valódi munkások kapnak pénzt.
creativehun
Ez a munkáltatónak sem rossz üzlet..mert a munkaerő bérlés..az egy költség és nem bér jellegű kifizetés és mint ilyen költségként levonható...azonban munkabérként kifzetve még pluszban rakódnak rá közterhek..arról nem is beszélve,hogy egy munkarőkölcsönzős dolgozót sokkal könnyebb kirúgni..egyszerűen a a cég nem tart igényt a munkájára..és ennyi..a többi a közvetítő dolga. Az már persze más kérdés,hogy ebben mi az üzlet a közvetítőnek..és ha van benne neki üzlet..akkor az miért nem üzlet a cégnek..aki magasabb bért tudna fizetni a munkavállalónak ha nem iktat közbe még egy plusz közvetítő cég a foglalkozatási láncba!
1magyar
@creativehun: Ha a munkaerő közvetítő cégek megélnek belőle akkor csak van hasznuk.
Ezért a gyár, munkaadó a hülye (főleg nagyobb cégek) hogy nem ők teszik.
Fel lehet venni munkásokat határozott időre is, hogy ne legyen gond a kirúgás sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.