Többen is jelezték pénteken, hogy nem kapták meg reggel bankszámlájukra a nyugdíjukat. Az OTP-nél úgy tudják, hogy csak hétfőn lesz nyugdíj. A Magyar Államkincstár azonban délelőtt háromnegyed tizenegykor közleményt adott ki. Ebben azt írták, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél, és azt ígérik, még ma megérkezik a pénz a bankszámlákra. A postai kifizetések hétfőn indulnak.

Mi történt? Késnek a nyugdíjak

Fotó: Pixabay cco

Az Index, a HVG és a 444 is azt írta péntek reggel:

több olvasójuk panaszkodott arra, hogy nem érkezett meg időben a nyugdíja.

A nyugdíj folyósításának napja ugyan minden hónap 12-e, de ha ez hétvégére esik, az azt megelőző péntek hajnalban szokott megérkezni a pénz a nyugdíjasok bankszámlájára. Ez viszont most elmaradt.

Az Index egy olvasója szerint az államkincstár azt mondta, ők elutalták a nyugdíjakat, a bankok viszont azt állítják, hozzájuk nem érkezett meg a pénz, GIRO problémára hivatkoznak.

Egy másik olvasójuk a lapnak azt írta:

Eddig sohasem fordult elő, hogy reggel 8-kor ne legyen a folyószámlámon a nyugdíj – ez ma megtörtént

A HVG egyik munkatársa péntek reggel egy takarékpénztárban járt. Ott hazaküldték az ott várakozó nyugdíjasokat azzal a magyarázattal, hogy a GIRO nem utalt eddig.

A lap azt írja:

Amikor utalnak, az onnan legalább négy órába telik, hogy átmenjen a rendszeren, vagyis ha reggel nyolckor átmegy az utalás, akkor is délutánig kell várni. 

A lap hozzáteszi: a

takaréknál azt mondták, nem csak náluk van probléma, más pénzintézeteknél is ugyanez a helyzet.

A Népszava írta meg, hogy

az OTP szerint várhatóan csak hétfőn történik meg az utalás.

Az OTP Bank a honlapján, az online bankolási rendszerében később közölte, hogy

Az OTP Bank tájékoztatja ügyfeleit, hogy a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik. Megértésüket köszönjük.

A CIB Bank pedig azt írta:

a mai napra (2019.01.11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani 

Az Index friss cikke szerint "más állami juttatások kifizetésével is gondok lehetnek". Egy fórumban (ITT) például arról is írnak, hogy ápolási díj és rokkantsági járadék sem érkezett meg.

Friss: az Államkincstár közleményt adott ki

A Magyar Államkincstár délelőtt háromnegyed 11-kor közleményt adott ki, a következő szöveggel:

Nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél

A Magyar Államkincstár felhívja a figyelmet, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében. A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg.

A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el.

Forrás: HVG, Index, 444.hu24.hu, Népszava

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
@Shikari: Tudod van akinek tényleg tragédia. Ugyan is van egy hétvége,mikor a nyugdíjra nagyobb szükség van mint hét közben. Ilyenkor van az,hogy a kifőzdék nincsenek nyitva,így a nyersanyagokhoz képest olcsó ebédet nem tudják a nyugdíjasok megrendelni. Van akinek a nyugdíj előtt már hitelből kell vásárolnia és a boltosok is úgy tudják,hogy pénteken megadják az emberek a tartozást. Én is így vagyok ezzel.tegnap már hitelre vettem kenyeret és vajat,de hétvégére ma szerettem volna bevásárolni valami két napra elég ebédre valót. Sajnos csak a kis bolt ad hitelt,ahol viszont nem lehet olyan dolgot kapni amiből ebédet lehet csinálni. Legalább is nincs minden hozzá való. Neked biztos könnyű.,mert van tartalékod,de rengetegen vagyunk,akik két idős ember 125.000 ft-ból kell,hogy megéljen. Rezsi és a gyógyszerek kiváltása már a hónap közepére megvékonyítja a pénztartalékot és ilyenkor minden nap számít.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@Pegero: Napról napra nő azon fazonok száma, kik beállhatnak a képzeletbeli sor végére, és ha rájuk kerül ... hát kinyalhatják a seggem!
kereső
@RonaGyuri: tegnap 20:03, megjegyzésem csak annyi: "banális",hogy elinditják az átutalásokat(megbizásokat)- fedezet nélkül? Meg a drága jó édes nagynénjük, aki Sanghajban táncosnő-szijjártóval együtt, aki most éppen ott keresi a lopás utánpótlás lehetősgét.
herczeg0210
Lehet csókolgatni a Diktor kezét! Magyarország jobban...
Pegero
@magyarbakancs: Megkaptad a nyugdíjadat köcsögény?
Mehetsz a kocsmába támasztani a pultot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.