Azok a települések idén már nem kapnak kiegészítő támogatást a Belügyminisztériumtól, ahol nincsen iparűzési adó kivetve. Ezzel megint a legszegényebb települések járnak rosszul.

A Népszava cikke szerint idén már nem kapnak kiegészítő támogatást a Belügyminisztériumtól azok a települések, ahol nem vetettek ki iparűzési adót. Minderről egy zalai település jegyzője értesítette a Magyar Faluszövetség elnökét, hogy náluk nem lett kivetve iparűzési adó, mert nincs a településen semmilyen vállalkozás, amelynek ezt fizetnie kellene.

Megint a legszegényebb településeket szívatja a kormány

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A korábbi években mindig kaptak kiegészítő támogatást, idén azonban ez elmaradt. 

A lap szerint a Belügyminisztérium azt a választ adta, hogy azoknál a településeknél, ahol az iparűzési adó mértéke nem ér el egy bizonyos szintet, ott megvonják a kiegészítő támogatást. Tavaly 367 olyan település volt, ahol nem szabtak ki iparűzési adót.

Komlóska polgármestere, Köteles László a lapnak úgy vélekedett, ezzel is csak a legszegényebb kistelepüléseket szorítja meg a kormány, amelynek hosszabb távon célja az önkormányzatiság kiüresítése.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A kistelepülések ugye a fideSsre szavaztak ?
justhpeter
A kistelepülések ugye a fideSsre szavaztak ?
papa.49
Lehet kampányolni ezeknek a települések önkorijának a kontárok ELLEN !!!
Clavigo
Erős fitymasz szavazó bázisok...Szívjatok !!
magyarbakancs
Ammikor volt a népszavazás a kistelepülési önkormányzatok főleg a hátrányos helyzetűek mint Borsod,Nógrád,Heves megye mind vállalta hogy 50 % felett lesz a részvétel.
Annak fejében ,hogy kapnak apanázst.
Nessy
Mire ősszel önkormányzati választás lesz, úgy tönkreteszik a kistelepüléseket, hogy nem igazán érdekli őket kire szavaznak!
Megmondta O.V., "a költségvetésnek minden fillérre szüksége van"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.