Az idősek és az alacsony iskolázottságúak körében még kicsit nőtt is a kormánypárt támogatottsága.

Negyedmillió szavazót bukott a Fidesz a kormányellenes tüntetések óta
Fotó: MTI

A  ZRI Závecz Research Intézet január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatást – írja az Index.

A felmérésből kiderül,

december óta körülbelül 250 ezer választópolgárral csökkent a Fidesz-tábor. December elején még 35 százalékon állt a kormánypárt a felnőtt népesség körében, most csak 32 százalékon.

A Jobbik javított, 9-ről 11 százalékra nőtt a tábora, az MSZP és a DemokratikusKoalíció az előző hónapok eredményeit érte el most is, az előbbinek 7, utóbbinak 5 százalékos.

A Momentum 3-ról 4 százalékra nőtt, a Kétfarkú Kutya Párt 2 százalékról 3-ra emelkedett. Az LMP-nek harmadik hónapja stabil a pozíciója, a választókorúak között 3 százalékon. A Párbeszéd és a Mi Hazánk 1-1 százalékon. A pártnélküliek aránya változatlan, ezúttal is 32 százaléknyian tartoznak ebbe a csoportba.

A biztos pártválasztók között a Fidesz 48 százalékon, a Jobbik 17, az MSZP 12, a DK 8, a Momentum 5, tehát a parlamentbe jutás küszöbét megugranák.

Az LMP 4 százalékon, küszöb alatt, ahogy a Párbeszéd (2 százalék) és a Mi Hazánk is (1 százalék).

A Fidesz-tábort elhagyók többsége szakképzett és diplomás, illetve 40 év alatti; a hűségesebb hívek az idősek és az alacsonyabb iskolázottságúak közül kerülnek ki.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Továbbra is állítom, hoyg kurva nagy baj lehet a háttérben, ha Viktor 250e szavazó kezét tudatosan elengedte. Ezt az árat fizetik valamiért... Elfogyott a lé és mivel az összes fideszes kiskirály fizetett geci, ezért ezek elvtelenűl fognak lelépni. Repedezik a szarvárad Viktor! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
...de az elbukott szavazók pénzén,tízszer annyit vett az ukrán tőzsdén?
szaboria1
Mert sajna ők csak a Mindig tv-t nézik azon meg csak 7 csatorna van ingyen.
szép új világ
Ettől még ugyan annyi szavazatot fognak a FIDESZ-nél megszámolni. Régi bölcsesség, hogy nem az számít, hogy kire szavaztál, hanem az, hogy ki számolja.
SystemError
Továbbra is állítom, hoyg kurva nagy baj lehet a háttérben, ha Viktor 250e szavazó kezét tudatosan elengedte. Ezt az árat fizetik valamiért... Elfogyott a lé és mivel az összes fideszes kiskirály fizetett geci, ezért ezek elvtelenűl fognak lelépni. Repedezik a szarvárad Viktor! :)
tudode
Akárhány százalékon állnak a VOLT FIATAL DEMOKRATÁK, akkora KÁR ÉRTE a sarjadzó demokráciát, hogy az "csak" akkor lesz felmérhető, amikor FELSZABADUL az ország ettől a KARAKTERGYÍLKOLÁSZÓ, a gyarkorlati életben nem mást, egy ÁTVERŐSHOW áldozata az ország!
.
A VILÁGHÁLÓRA a Szegény Dzsoni, és Árnika c. filmbeli szereplésétől a "falusi gyerek", és stábjáról felkerülő múltjuk felér a a BAGDADI TOLVAJ társadalmasított pandantjval, megfejelve azzal, hogy nem csak CUCCOLTAK/NAK törvényesítetten, megkönnyítették a TÁRSADALMAT szinte MINDEN NÉPCSOPORTOT a vérrel áztatott jogaiktól is.
.
Addig MANIPULÁLVA a JOG-ÁSZ diplomájukkal, ki-, be mászkálva a KISK, NAGYKAPUKON, amelyre a HONFOGLALÁS ÓTA Isten nevével, nem vetemedett egyetlen VEZÉR sem, hogy
.
----- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország
444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hogy-ez-egy-orszag
.
""" Nyolc évvel a fideszes hatalomátvétel után, idén nyárra beérett a rendszerváltás: az új „kereszténydemokrácia” lényege, hogy kimúlt a többpártrendszer, a politika a hatalmat gyakorlók magánügyévé vált, és az állam szakított az emberi méltóság egyetemességét valló értékrenddel, hiszen általános és önfeledt rasszizmus folyik az államilag fenntartott magyar sajtóban.

Urfi Péter már hónapokkal a kétharmados Fidesz-győzelmet eredményező választás előtt, januárban levezette, hogy a magyar politikában az ellenzék sem igazán pedzegeti, hogy ezt a kormányt választáson nem lehet legyőzni. Ahogy az lenni szokott a hibrid rezsimekben – amik már nem demokráciák, de még nem teljes diktatúrák –, eljátsszák a választást, aminek még tétje is lehetne, ha nem alakítanák úgy a szabályokat és az erőviszonyokat, hogy az szinte semmi esélyt sem ad az ellenzéknek.""" (...)
.
Elérték a KALÓZKODÓK AZT, hogy "csak" saját magukat buktathatják meg!
Hellcat
@durbincs: @verőce21: "a hűségesebb hívek az idősek és az alacsonyabb iskolázottságúak közül kerülnek ki." Na és ti idősek vagytok vagy hülyék? Esetleg mindkettő?
kissé felnőttem
leépülés demencia , gond egy szál sem lényeget kell szem előtt tartani,Matek: negyed millió =
250,000 igaz? igen mert + 250.000 az már 500,000 Fél millió? igaz.
mulik az idő is ?
hatványozodnak a dolgok ? és pikk pakk hol van ehhez a 2030 ? ajaj ? valakinek bilibe lóg a ... keze? felébred
division
@Hellcat: Már én is sokat kritizálom a Fideszt, de még azért nem pártoltam el tőlük, pedig én nem vagyok sem nyugdíjas, sem hülye. Többek között pont az olyanok miatt mint te is térek vissza mindig hozzájuk, mert mást sem tudtok csak másokat szapulni meg anyázni. Ez az ellenzék sajátja egyébként? Nem tagadom, változtatnék több dolgon én is, és azt sem tudnám még most biztosan megmondani kire szavaznék legközelebb, de ha a mostani pártokat nézem ugyanarra aki most van, de ha jönne egy életképes alternatíva, lehet átgondolnám a dolgot.
csipetke
Negyedmilliót?! Meg amennyivel többet!És nemcsak a tüntetés miatt,hanem nagyon sokan rájöttek a rengeteg hazugságra,sokakat dühít a külhoniaknak tolt irgalmatlan sok pénz,a sok üresen álló stadion,a strómanok megállíthatatlan gazdagodása,stb,stb,stb
Borsodi
@division: Talán a fiataloknak kéne esélyt adnunk elvégre a jövőt ők fogják élni, Momentum, vagy akik még nem voltak hatalmon a Jobbik. Különben a legrosszabb a fidesz,ha a gyermekeink jövőjére gondolunk.
www.youtube.com/watch?v=RX5l7FoiOpY
Hellcat
@division: Először is nézz rá erre a dubrincsra aki magyarul se tud aztán verőcére akitől csak egy erőtlen libsizére tellett és utána mond azt hogy normálisak...
Másodszor. Én is ismerek ám értelmes fideszest. És nagyon jól elszórakozunk. Viszont néha KIBASZOTT FÉLELMETES. Mikor mondjuk beszántotta a fidesz a lakástakarékokat...és láttad rajta, hogy nem tudja hova tenni a dolgot...hiszen a drága kormányotok mindenhonnan azt kommunikálja, hogy de kurva jól teljesítünk...közben meg megszüntetnek egy olyan dolgot amit ő maga is használ. És vergődik és nem tudja hova rakni...Az nem lehet, hogy a hőn szeretett kormánya kibasszon vele! Ugyan ez a cafeteria megadóztatása is...NEM BÍRJA FELFOGNI.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikk komment szekcióját, példaként arra, hogy nagyon szívesen veszed részt érdemi vitában is ha van rá lehetőség.
propeller.hu/itthon/3395512-fidesz-ha-ellenzeken-mulna-otthonteremtesi-program-epitoipari-bovules?all#c2350507
Shikari cimboráddal próbáltam értelmesen beszélgetni de faképnél hagyott.
És ne fogd rám azt kérlek, hogy te miattam és az "olyanok miatt mint én" szavaztál a fideszre. Vállald szépen...vállald szépen, hogy többek között hála neked lett egy buta gázszerelő Mo leggazdagabb embere. Vállald a részed az oktatás szétverésében, az EÜ szétverésében, több száz-ezer honfitársad elüldözésében...hozzájárultál a ráhelék milliárdossá válásához, felesleges és kurva drága stadionok építéséhez, a média bekebelezéséhez. Részed van a karaktergyilkosságokban és az undorító propagandában, a gyűlöletkeltésben, hála neked magyart uszítanak magyar ellen. Az "olyanok miatt mint te" épít most a viktor abszolút autokráciát. Elvégre ők folyamatosan rátok hivatkoznak...
F_Viktor
Megsúgom a hazaáruló szekértolóknak, hogy idén is 115-120 ezer új magyarországi 18 éves első szavazó lesz, akik az O1G generációt erősítik, s nem tolerálják pl. a 18 éves kiskunfélegyházi diáklány, Nagy Blanka karaktergyilkolászását (erről jut eszembe, a bayer zsóótit húzták meg gimi harmadikban! Ez a taktika szintén a fityesz propaganda szerves része).
division
@Hellcat: Sok mindenben részem van valóban, nem kevés értéket tettem le ez idáig az asztalra, szóval inkább ne fogd rám azt hogy a magyar gyűlöl mindenkit, még a sajátjait is, mert ez így van már évtizedek óta. Gyűlöl itt mindenki mindenkit anélkül is hogy éppen ki van kormányon, az emberek zöme még a szomszédját is meg tudná ölni ha neki jobban megy. Lehet, én azért nem vagyok annyira arrogáns, gyűlölködő mert attól hogy Mészáros milliárdos lett én nem élek semmivel rosszabbul (ahogyan más sem azért, csak jó ráfogni valakire), lakástakarékom sem volt, a pénzemet sem igazán itthon kamatoztatom ( ennek is már igen hosszú ideje, nem 2010 óta), gyerekeim nem állami suliba járnak (köszönhetően annak a sok sötét gyereknek akik csak azért születtek meg hogy anyukának legyen pénze műkörömre), ha betegek vagyunk vannak saját orvosaim, teszek magasról az SZTK - s kezelésekre...Tudod ez így lenne akkor is ha nem a Fidesz lenne, így volt régen is és így lesz a jövőre nézve is. A média mint olyan nem érdekel, és sorolhatnám. Van egy nagyon rossz tulajdonságom, mégpedig az hogy mindig a saját és a családom jövőjét építettem, és nem azzal foglalkoztam hogy Gyurcsány miből gazdagodott meg vagy hogy Orbán éppen mennyiért ebédel. Foglalkozhatnék persze állandóan ezekkel is, szidhatnám, anyázhatnám a kormányt ezek miatt, neki eshetnék a még Fidesz párti kommentelőknek, szerinted mennyivel lennék előrébb? Én nem vetkőzöm ki emberi mivoltomból, egy embert soha nem arról fogok megítélni melyik párthoz tartozik, kire szavaz. Tudod az a fő különbség a Fidesz és az előző kormányok között hogy a Fidesz nyíltan lop, a többi meg burkoltan tette.
division
@F_Viktor: Kit nevezel te hazaárulónak? Akik a Fideszre szavaztak és itthon adóznak, amiből eltartják a sok ingyenélőt? Vagy akik kimentek külföldre és ide semmit nem fizetnek? Szerintem nézd meg mit is jelent konkrétan az ha valaki hazaáruló, nem fogom itt leírni. Az új 18 évesek meg azon kívül hogy felnőttekké váltak még semmit nem tettek le az asztalra, először talán azt kellene, majd utána lehet kritizálni bármit is, és ez megint csak független attól ki van éppen kormányon.
division
@Borsodi: Honnan tudod melyik fiatal mire lesz majd képes? Ha a jelenlegi feltörekvő ifjúságot nézem nem sok jövőt jósolok nekik sem itt sem máshol.
Hellcat
@division: Nem mondtam, hogy miattad utálják egymást a magyarok...te csak felhatalmazást adtál az egymás ellen való uszításra. Jó lehet neked, hogy téged nem érdekel már, mennyire van szétbarmolva az EÜ vagy az oktatás mert te megteremtettél magadnak mindent. Nem vagy rászorulva semmire. Mint írtad 2010 előtt alakítottad ki ezt magadnak...akkor azért mégsem lehetett előtte annyira szar...Tudod más is törekedne ám arra, hogy a családja jövőjét építse...például én is...csak tudod a fidesznek hála ez KURVA NEHÉZ. És akkor most had ne soroljam ezeket a CSOK által felvert ingatlanárakat stb stb. És akkor így lehet ezt meg is köszönöm neked most. Köszi, hogy hatalmas önzőségedben szavazgattál a fideszre, leszarván azt mi történik, hiszen te nem viseled a következményeit, nem vagy ráutalva állami intézményre és még a pénzed sem itthon tartod. Akárcsak a külhoni magyarok...ide szavaznak de nem viselik a következményeket és most szépen te is kihúzod magad a felelősség alól. Gratulálok.
cikicakk55
Lefordítom Magyarra,mert szerintem sokan nem értik a következő mondatot:
"A Fidesz-tábort elhagyók többsége szakképzett és diplomás, illetve 40 év alatti; a hűségesebb hívek az idősek és az alacsonyabb iskolázottságúak közül kerülnek ki."
Ez azt jelenti,hogy a falvakban és a tanyákon élő idős emberek,csak Istenben hisznek,hisz ebben élték le egész életüket. Nost nekik a templomban az Atya elmondja,hogy van egy Fidesz nevű párt,akiknek köszönhetik,hogy még élnek és van egy kis háztáji és van pár házi jószág. Amennyiben nem erre a pártra szavaznak,már holnap jön a többi párt és viszi a jószágokat, a kertet,őket meg valami nyomorúságos tömegszállásra. Aki véletlen nem istenhívő,annak a Polgármester mondja el ugyan ezt. Így aztán a szavazáskor már tudják hová kell tenni az X-et,mivel minden misén gyakorolják a " Fidesz " szó leírását,ne hogy félre húzzanak. Mivel elég sok falu és tanya van az országban ez elég szép számot jelent a Fidesznek. Megy ez mind addig,még valamelyik öreg fia,vagy lánya elő nem kerül és lebassza az öregeket,hogy hülyék vagytok.Innentől már majd csúszik a vidéki szavazat is pár százalékot.
division
@Hellcat: Az élet sosem volt könnyű, 2010 előtt sem volt az, csak tudod az ember sírás helyett jobban tenné ha próbálna a saját tudásából jól megélni, ugyanis ez nem lehetetlen. Persze sokkal egyszerűbb mindent másokra fogni, most ugye a Fidesz az oka mindennek, előtte Gyurcsány, még előtte Antal József...Tényleg, bárki is felelős a saját életéért vagy olyan nem is létezik? Nekem meg ne köszöngess semmit, ha valamiről nem én tehetek az az hogy képtelen vagy az életedet irányítani.
Hellcat
@division: Azt te honnan tudod, hogy hogyan irányítgatom az életem? Mondtam bármivel is hogy szarul élek? Nem. Te viszont bizonyítottad, hogy egy önző alak vagy aki leszarja honfitársai sorsát.
"Persze sokkal egyszerűbb mindent másokra fogni"...pont te kezdted azzal hogy az olyanok miatt mint én szavaztál a fideszre, hárítva ezzel a felhatalmazás felelősségét.
Na további szép napot!
karma1
@cikicakk55: Megadtad a pontos latleletet a mai otthoni helyzetrol. Aki csak egy kicsit is tud onalloan gondolkodni, es nem a fide$$tol huzza a zsiros fizeteset - tehat anyagilag nem fugg a parttol -, az valoban revidialta a sajat korabbi donteset, es kilepett ebbol a mocsok partbol, mig teheti. Most meg nem tart ott orban meg a partja, mint hitler idejeben: akkor MUSZAJ volt mindenkinek belepni a partba es kovetni a kedves vezetot...
division
@Hellcat: Sajnálom hogy ezt a következtetést sikerült mindössze levonnod a beszélgetésünkből, de mindegy is. Egyébként te a saját és a majdani családod vagy bárki más életét tartod számon leginkább? Válaszolnod sem kell. Egyébként meg akkor lennék önző ha azt a nem kevés embert akiket lényegében eltartok minimálbérrel jutalmaznám, de erről szó nincs, éppen ellenkezőleg, még senki nem akart kimenni külföldre közülük mert nem érné meg. Fideszre szavaztam? Igen. Most is rájuk szavaznék? Igen. Következő választásokkor is? Az attól függ. Hogy mitől már leírtam. Neked is további szép estét, és a legjobb együttes továbbra is a Hammerfall:-))
Rockxy
"Negyedmillió szavazót bukott..."
Tuggyuk, szokás szerint megkérdeztek 1200 embert.
Borsodi
@division:Te döntésed kire szavazol kikben bízol. De azért az esélyt ne vegyük el tőlük,én a fiatalokban bízok jobban mint ezekben a képmutató kitanult kiöregedett tolvaj bandában.Ha én lennék a miniszter ennyi idősen átadnám önként az ország irányítását egy sokkal fiatalabbnak,és nem vén szarokat neveznék ki fontos helyekre,Most meg el üldözik a fiatalokat lehetetlen helyzetbe hozzák őket.Elfelejtették ők semmivel se voltak különbek,csak jó helyen voltak,jó időben felkarolta őket hazánk ellensége.www.youtube.com/watch?v=Xj_TQvo-D4E
propeller.hu/itthon/3395295-kulfoldi-kampanyguru-talalt-ki-hogyan-epitettek-fel-orbanek
csipetke
@Pegero: Rengeteg emberrel találkozom-beszélek naponta,és akik eddig fideszesek voltak,azok köpködik most a legjobban.Ez várható volt,kiderül a rengeteg hazugság,mint most a Sorosozás eredete,vagy az egészségügy helyzete,szemben a sok értelmetlenül épített üres stadionokkal,vagy a külhoniaknak tolt rengeteg magyar közpénz,urizálás a várban,a nemzeti töklámpás vejkó,mészáros és a többi stróman mérhetetlen gazdagodása,és lehetne sorolni sokáig,ami nem tetszik az embereknek.
csipetke
@Pegero: 00:23 Nem kell a rizsa a választásról.A kétharmadot nyomjátok ész nélkül,pedig mindannyian tudjuk,hogy hogyan is jött az össze.Ha a töredék-szavazatokat nem csapják hozzá a sajátjukhoz,a kanyarban sincs a puhos törpe.Arról már nem is beszélve,hogy a 48% az rohadtul nem kétharmad,és most ebből a 48%-ból vesztettek sokat,nincs ezen mit szépíteni
Aki Én
@Pegero: @Rockxy: @division: @verőce21: ,,Az idősek és az alacsony iskolázottságúak körében még kicsit nőtt is a kormánypárt támogatottsága."

No comment...
Aki Én
@cikicakk55: Egy generációváltás hozhat szebb Magyarországot. A fidelitaszos fajta kifogyóban.
A mai fiatalok már látták a nagyvilágot, hírekhez jutnak, informálódnak, értenek az internethez és viszonylag korán elkezdenek politizálni, mert a fidesznek hála ez elkerülhetetlen. Ma a politikusok a celebek.
Nem véletlen, hogy a fiatalok körében csak okádnak a fidesztől.
cikicakk55
@durbincs: Te szerencsétlen. Az igazság leírása nem cikornya. A te hűlye kérdőjeleid és a köztük lévő értelmetlen szavak azok a cikornyák. Hülye vagy e halfarok???IGEN! Jön a válasz minen felől.
csipetke
@Pegero: A 48% mióta kétharmad?Csak a fideszes csaló-matekkal tudták megszerezni.Akkor lehetne a fidesz pereputty büszke a kétharmadra,ha tisztán szerezték volna.De így?!Mellesleg az az akkori 48% folyamatosan csökken.
csipetke
@Pegero: Linkelhetsz te ide akármit,a gazdádnak már nincs hosszú ideje itt a nyakunkon...
Jozefina
Választáskor majd a jóságos orosz megve besegít??!!
Eladott Ország
@Pegero: Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.