Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben, hogy így jusson illegálisan mobiltelefonhoz.

A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, a férfi ellen kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztését töltő fogvatartott tavaly május 9-én szólította meg a körletfelügyelői szolgálatot teljesítő börtönőrt.

Egy motozást követően, megkérdezte a börtönőrt, hogy 100 ezer forintért behozna-e neki egy mobiltelefont. A kérést a börtönőr visszautasította, és azt kérdezte a vádlottól, hogy ezt komolyan gondolja-e.

Ezt követően a vádlottra csukta a zárkaajtót, és jelentette parancsnokának a történteket.

Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott

A börtönőr hivatalos személynek minősül, a vádlott a pénz felajánlásával pedig kötelességének megszegésére próbálta meg rábírni a körletfelügyelőt – tudatta a csoportvezető ügyész.

Cikk- és címlapkép: pixabay

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Kíváncsi vagyok, hallotta e valaki a felajánlást rajtuk kívül!? Ha nem könnyen visszanyalhat a fagyi! Ha a rabnak egy csepp esze van, úgy nyilatkozik, hogy a foglár kérte tőle a százast és ajánlotta fel, hogy beviszi a mobilt. Jelen jogrendszerünkben feltételezhető, hogy az elítéltnek adnának igazat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.