Körülbelül a másfélszeresére nőttek a banki szolgáltatások díjai 2013 óta, s jelentősen emelkedett a készpénz mennyisége is: mintegy 6 ezer milliárd forintnyi fizetőeszköz van forgalomban – mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu hitelszakértője csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Másfélszeresére drágultak a banki szolgáltatások 2013 óta
Fotó: Pixabay

A Magyarországon forgalomban lévő készpénz mennyisége európai összehasonlításban is soknak tekinthető.

Ennek hátterében – egyebek mellett – a banki tranzakciós illeték, és a 150 ezer forintig ingyenes pénzfelvétel lehetősége állhat Trencsán Erika szerint.

Ugyanakkor az alacsony kamatok miatt jelenleg többe kerül bankban tartani a pénzt, mint otthon, ami szintén a forgalomban lévő készpénz mennyiségét növeli – tette hozzá.

A jelentős mennyiségű forgalomban lévő készpénznek komoly költségei vannak, így a tranzakciós illetéken remélt mintegy 200 millió forint állami bevétel nagy része elfolyik – vélte a szakértő.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Itt még sokan elhitték, hogy a bankadó nem lesz valamilyen formában áthárítva? Istenem ilyen még létezik. Az emberek nem hülyék. Persze hogy kiveszik a lóvét, mert ha benntartja akkor azért is számlavezetési díjat fizet hogyha nem is nyúl a pénzéért. Na meg ha kiveszi akkor azt is fizeti, azt a pénzt amit már a állambácsinak leadózott. Felveszi -> fizet,
vesz valamit bankkártyával -> fizet, felveszi a fizetést -> fizet érte. Azt abból a pénzből amiért már 2x fizetett (adó + felvételi pénz) ismét adózik a ÁFA miatt. Ha kp-ban kapja a lóvét akkor legalább a felvételi pénzlevonást megússza az illető
Sok családnál ezért hasonló a módszer: https://a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2F...
https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/im...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ludas Matyi
@kokopelli: en Nemetorszagrol beszeltem, de valoszinü akkor arrol sincs fogalmad, hogy az MNB, Vatikan & Vatikan Bank a Rotschild & Rockefeller Clan tulajdonaban van. Ha Magyarorszagon a bankok nem allami tulajdonban vannak, akkor ne csodalkozz, hogy meszaros utan az OTP tulajdonosa a leggazdagabb ember az orszagotokban. Miert is, mert az ügyfelek penze nem az ügyfeleke, hanem a bank tulajdonosae. Ha minden OTP ügyfel a penzet kivenne a tulajdonos mar nem szerepelne a gazdagok listajan, eltekintve azon ingatlanok erteketöl amit ö az ügyfelek penzeböl maganak es csaladjanak mar megvasarolt.
1magyar
Amikor a cégek nem kifizetőhelyek a dolgozó kénytelen még a megdolgozott kis pénzét pénzért felvenni.
kokopelli
@Ludas Matyi: én is Németországról írtam ,hogy ott nem állami kézben vannak
a bankok,a nyugdíjintézetek,és a betegbiztosítók!Azért nincsen egy fillérem se,magyar
intézményekben,a magyar nyugdíjamon kívűl,amit minden hónapban átutalnak "külföldi-
ába"!
Ludas Matyi
@kokopelli: sajnalom koko, de nem fogok veled napokig ezen vitatkozni vagy agyalni, ha nem veszed a faradsagot es magad informalod! (Kopp Verlag). Az AOK , IKK es sok mas betegbiztosito (gesetzlich versichert) , a nyugdij intezet, GEZ a Staatliche Unterabteilungen sind. Ha barhol itt akarcsak 10 Euroval tartozol is, maris küldik a nyakadra a Gerichtsvollziehert. Azert jo lesz, ha vigyazol, mert a Magyar nyugdij utan is be kell fizetned a betegbiztositasi es mas jarulekokat. Addig jo mig nem tud rola a betegbiztositod. Ha csak 50 Eurot is kapnal a a Magyar allamkincstartol abbol is 9,X EUR-t le kell tenned az asztalra havonta. Vagy akar, azt csinalsz amit akarsz!
kokopelli
@Ludas Matyi: nincs is min vitatkozni ,mert elég rég óta tudom azt,hogy Berlin és a
"Váci úti hivatal" állandó összeköttetésben vannak! Ők elintézték egymás között,anno!
Soha nem kellett félnem a "Kuckuck"-tól! Ende der Durchsage!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.