A Jobbikkal szimpatizálók egyharmadát és a baloldali szavazók egyötödét elvesztené közös európai parlamenti listaállítás esetén az ellenzék – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásaiból, amely eredményeit pénteken közölték az MTI-vel.

Nézőpont Intézet: rosszul járna az ellenzék egy közös listával – továbbra is Gyurcsány a legnépszerűtlenebb magyar politikus

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, valamint a Momentum politikusai, független országgyűlési képviselőkkel kiegészülve közösen álltak ki az Országház főlépcsőjére a kormánnyal szembeni ellenállás jegyében 2019. január 3-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kutatásban az áll,

a Fidesz-KDNP 54, a Jobbik 14, a baloldali pártok pedig összességében 26 százalékot szereznének abban az esetben, ha mindenki külön listát indítana. Közös listaállítás esetén azonban változna a helyzet: a Fidesz-KNDP 60, a szivárványkoalíció pedig 33 százalékot érne el.

A jobbikosok 33 százaléka, a baloldali pártok szimpatizánsainak pedig 20 százaléka nem szavazna egy teljes körű ellenzéki összefogásra.

Nézőpont Intézet: rosszul járna az ellenzék egy közös listával – továbbra is Gyurcsány a legnépszerűtlenebb magyar politikus

Forrás: nezopontintezet.hu

A lemorzsolódás egyik fő indoka – a Nézőpont Intézet szerint – valószínűleg, hogy Gyurcsány Ferenc elutasítottsága a magyarok körében továbbra is kiemelkedően magas, 73 százalékos. Ezzel továbbra is ő a legnépszerűtlenebb magyar politikus.

Mint írták, a Fidesz-KDNP 13 helyett 14, az ellenzéki pártok – a Demokratikus Koalíciótól a Jobbikig – 8 helyett 7 mandátumot szereznének egy most vasárnap esedékes EP-választáson abban az esetben, ha a közös listaállítás mellett dönt az ellenzéki oldal.

Forrás: MTI, Nézőpont Intézet

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Camera man: Mráz egy szervilis nyalonc a rosszabbik fajtából. Mi az, amit ő ne tudna előre???Láttam pár beszélgetést, ahol csak hebegni és hazudozni tudott a felkészült partnerrel szemben.
Az M1 állandó vendége, ,,szakértője". Ennyi elég, hogy tudjuk ki ő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
imádom a derék Mráz elvtársat, ahogy aggódik az ellenzékért! =))
Camera man
Kedves Gyuri!

Tetszik még emlékezni, hogy mit mondott Mráz "elvtárs" tavaly áprilisban a választás előtt?
Na...Az lett, amit mondott!
Aki Én
@Camera man: Mráz egy szervilis nyalonc a rosszabbik fajtából. Mi az, amit ő ne tudna előre???Láttam pár beszélgetést, ahol csak hebegni és hazudozni tudott a felkészült partnerrel szemben.
Az M1 állandó vendége, ,,szakértője". Ennyi elég, hogy tudjuk ki ő.
bencemacska
Egész biztos, hogy még az ellenkezője sem igaz, ha a "nézőpont" mondja!
Vajon milyen céllal mondja, itt kell keresni a miértet!
verőce21
Persze van egy harmadik lehetőség: a legjobb az lenne, ha a Fidesz-KDNP 16 EP mandátumot szerezne, mert a többieknek a maradék is sok ahhoz, hogy elárulják vele a nemzetet.
papa.49
A benézőpont és az ő véleménye )))))))))))))))))))))))))))))
Ezen csak röhögni lehet ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ja és hová nézett be a FŐ BENÉZŐ hát a csutipatkány valagába, és amit ott talált abból erre a következtetésre jutott ))))))))))))))))))))))))))))
Ezek a ,,nézelődők,, még mindig kurvára félnek a Gyurcsánytól !!!
Camera man
@Aki Én: Én csak azt akartam mondani, hogy hebegve hazudva, azt mondta,az áprilisi választás előtt, hogy nem lesz sem Szél sem Vona kormány, hanem a Fidesz fog nyerni..
Nehogy megint igaza legyen...
Hiába köpködjük, ha Neki volt igaza, mármint a választási eredmény jóslatát illetően
Foxley
Akkor sorsoljàk ki kivel, v dobjanak fel. pénzt.
Jozefina
Hazudik és félrevezeti a választókat a szvég. Mindenesete cél a zavarkeltés. Mára az emberek többségének világos, hogy a fidesz-kdnp szétlopta az országot, szembeköpte a választóit és az EU szétverésére törekszik putyis segítségével.
Hajrá ellenzék, Hajrá Magyarok!!!
karma1
@Camera man: Azt mar latom, hogy egy uj fidesz trollhoz van szerencsenk, de talan megse jojjon erre az oldalra iget hirdetni, jo? Ha tudni akarja, tobb, mint 260 000 szavazattal tobben szavaztak orban ELLEN, mint mellette. Semmi masnak nem koszonheti a "gyozelmet" a puhos, kizarolag annak, hogy o alkotta meg a vilag legmocskosabb valasztasi torvenyet, amikor egy ellenszavazatot egyszeruen kisajatit maganak. Ilyen csak a meseben meg orbanisztanban tortenhet meg. Tehat az, hogy a nepszavazas 72 %-os reszvetel mellett a szavazatok 47 %-aval o kitalalta maganak a 2/3-os tobbseget, - ez egyszeruen lehetetlen lenne mashol.
Ugyhogy ne nagyon buszkelkedjen itt se mrazzal, se a 2/3-dal, mert itt- a nehany hazi trollunkat leszamitva - mindenki kirohogi magat... (Nem on-ozom, mert azt ki kell erdemelni elobb)
bencemacska
Lehet, hogy a méréseik nem hazudnak (csak jóindulatú feltételezés!), a következtetések igen!
Mráz teljesen elfelejtette, hogy itt nem a pártra kell szavazni, hanem a listára. Nagyon sok függ a listára felkerülő személyektől és azok ismertségétől és elismertségétől.
Az az egy biztos, hogy nem lehet selejt- listát összeállítani! Az előző lista minden pártnál ilyent mutatott!
Lehet a közös listát egyetlen párt tagjaiból is összeállítani, még olyanból is, aki a hazai választásokon egyetlen szavazatot sem kapott! De lehet egy népszerű listát is összeállítani. olyanokból, akik verik a Trócsányi vezette, tompika által fémjelzett listát is!!!
advocat
Az uniós szavazás listás. X számú szavazat 1 képviselő. Itt minek összefogás? Majd a ha polgármesterre és a képviselőkre szavaznak, ősszel az önkormányzatin.
kereső
A nézőponttal ellentétben azt szeretném, ha az EP választásra lenne egy listája Magyarországnak, és lenne egy listája a fidesznek=orbánnak( már van!).
Egyébként sem értem az egészet a fidesz részéről.Valami perverzitása van a dolognak. Miért akarnak beülni az EP parlamentjébe, amikor az utóbbi négy évben Brüsszeleznek,az EB-t szerintük senki meg nem választotta, az EP nem kérheti számon a jogállamiságot,a demokráciát,akkor minek mennek oda? Nem ezél orbánnak Magyarország? Menjen akkor a nagy orosz szteppére,hadakozzon putyinnal,meg lukasenkóval.Vagy menjen Erdogan barátjához.Minket meg hagyjon Európában és az únióban.
Camera man
@Horizont: Tudok nem finom is lenni.
Nem ismersz pajtikám, de egyből Nekem jössz :-)
Rossz pont számodra égalja vagy mi :-)))
Camera man
@bencemacska: @karma1: Kiváncsi lennék, mit fog majd mondani a választási rendszerre, ha majd a jobbik vagy a dk fog győzni?
Macskaszem
Most ez a feladat. Azt kell sulykolni, hogy a közös lista rossz, és amit sokszor hallanak az emberek, végül el is hiszik.
Frejianna
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
bencemacska
@Camera man: ma, 19:11
Az a lista győzzön, ahol értelmesebb, ismertebb emberek neve szerepel.
Én Jávor Benedeket értékelem legtöbbre, pedig mikor EU képviselő lett, még LMP-s volt, akiket sohasem csíptem!
Egyáltalán nem értékelem Deutsch, Szanyi, Schöpflin, Morvai /és még néhány/ tevékenységét!
csipetke
Úgy tűnik,a Nézőpont azt kommunikálja,ami nem tetszene a kormánynak,illetve amitől tartanak,rusztikusabban:-amitől be vannak [email protected] ha az ellenzék összefogna,úgy Istenigazából,(nem úgy,mint áprilisban),és az emberek azt látják,hogy van értelme,beállnának mögéjük.
De ez az 54% a fidesznek,egyenesen röhej.A következő választásra szavazhatnak azok a fiatalok,mint pl Nagy Blanka is,náluk a fidesz már eleve nem lesz játékban.
csipetke
@csipetke: Hát ezt benéztem,a %-okat néztem csak,és most fedeztem fel,hogy az EPválasztásról szól a történet..
simmering73
@csipetke: Nem baj. Fő, hogy kajálják a kis illiberális patkányok.
karma1
@Camera man: Van mar itt egypar fideszes troll, latszik, hogy kitol kapjak a fizetesuket azert a par mocskolodo szoert, amit ide bebofognek.
Rossz helyen vagy, rosszkor, de a stilusodbol latom is, hogy ki vagy: te voltal freewolf. Neki van ilyen piti stilusa, dehat megertem, romlik a szint a fidesznel is, mar nagyon regota nem tudnak megfizetni jo, utos trollokat,...:o)))) Azzal dolgoznak, amilyuk van,...
Latszik, hogy egyertelmuen romlik a szint.
Koltoi a kerdesed kulonben, - amig ez a valasztasi rendszer van, rendszerszintu internetes csalast es hackereket beepitve, addig Magyarorszagon nem lesz mas "gyoztes", csak a fidesz.
Megmutattak december 12-en, hogy felora alatt az egesz parlamenti technikat meghackelik, kikerulik a kartyas szavazast, pedig a rabszolgatorveny szemelyre szolo szavazas lett volna.
Ezzel a tettukkel siman megerositettek azt, hogy aprilis 8-an is csupan technikai kerdes volt az ALTALUK leallitott internetszolgaltatas.
Lesz otthon meg eszak k0rea, orbankiralysaggal, de erosen figyeld a seggedet, hogy mikor rug bele a Padre a gumicsizmajaval, ahogy tette kosaval, lazarral, es ahogy egyenesen a boribe fogja ropiteni a ciganypajtasat, a 8 altalanost se vegzett, Goncz Arpad kegyelmes koztorvenyes florit. Ugyanaz a sors fog jutni a trolloknak is: amikor mar csak egy piti ballaszt lesztek a fidesz Ezusthajojan...
Camera man
@Horizont: Kedves Égalja!

Te sem köszöntél, hanem egyből elküldtél!
Az az érzésem, hogy Te nem nő vagy! A leg bunkóbb nőnek sincs ilyen stílusa!
Ha tévedtem, akkor valószínű homoszexuális hajlamaid vannak :-))
Camera man
@karma1: Ki kell, hogy ábrándítsalak!
Azt sem tudom, hogy mi az a troll ;-)...
...na jó, sejtem...
Azért jöttem ide, mert imádom olvasni a sok reménykedő, csalódott, kirúgott, lecsúszott, a komcsi időkben nagy fiú, most meg leszart emberek... gyerekes álmodozásait.
Mind, csalódott emberek vagytok, akik, ha leejtik a zsíroskenyerüket, azért is Orbánt okoljátok :-)
Van egy rossz hírem!
Hiába lesz kormányváltás, Ti akkor is ugyanebben a szerencsétlen, frusztrált, kiégett helyzetben maradtok, nem fog változni semmi sem a körülményeitekben.
Csak reménykedtek, hogy ha jonnek , majd az idióták, nektek jobb lesz...lófaszt lesz jobb!!!
Ahhoz jobb legyen Ti saját Magatoknak kell tenni többet, mást tenni!
Ehhez ad Nektek segítséget a rabszolgatörvény :-))) ...emeld fel a segged és menj dolgozni, akkor több lesz a családodnak :-)
karma1
@Camera man: Engem allatira ne sorolj be a vesztesek koze, mert nekem csak a csaladom nagy resze es a barataim elnek otthon, de en speciel nyero vagyok. Ugyhogy amit ebben a pillanatban en teszek a hazamert, az az emberek egyeni segitese kulfoldrol.
Az ideologiad viszont kurvaszar... Foleg az utolso mondatod: nem 6 napos munkahettel kell megkeresni a letminimumot, vagy egy picivel tobbet, hanem europai szintu berezessel.
Koszi, en egesz eletemben rengeteget dolgoztam, de mivel tulnyomoreszt sajat vallalkozasban, igy magam oszthattam be a sajat munkaidomet.
Arra hivatkozni viszont Toled egy nagyon nagy csusztatas es a legenyhebben szolva is hazugsag, hogy a tulmunkaert kifizetnek a bert: hiszen eppen ebben rejlik a szemetseg, hogy az allam elvarja toled a tulmunkat, de TALAN majd csak 3 ev mulva fizet ki 1200 munkaoranyi bert, ha egyaltalan kifizet, es addig nem megy csodbe. De csodbe sem kell mennie, eleg, hogyha egy kicsit firnyakos fideszes vezeti a ceget, es 3 evente uj nevre csereli a vallalkozasa nevet, amivel egyszeruen lenullazza az elozo 3 ev idoszakaban felhalmozott munkaidoket.
Mert ezt meg Te sem hiszed el...
Ugyhogy ha nem akarod a vernyomasodat feleslegesen magasan tartani - mert esetleg megutne a guta -, akkor jobb, ha most elhuzol errol az oldalrol...
karma1
@Horizont: En is csak a stilusabol erzem ugy... Bar az a vegere hulye lett. Lehet, hogy mara jott ki az OPNI utod-intezetebol...:o)))) Oszt mindjart nalunk jelentkezett be eloszor.,...:o)))))))
karma1
@Horizont: Trollokkal nem foglalkozom, eleg lesz nekik a maguk baja, hogyha a fo"ni elkezdi menteni az irhajat, es oket,- a legszarabb ballasztot - dobja ki elsonek a sullyedo hajobol.
Dehat nem erdekes, en ugyan mar nem fogok hozzaszolni, mert bar valamilyen szinten ertelmet mutat (igaz, mar a majmok is tudnak eszkozoket hasznalni, meg kommunikalni), megsem az esetem...:o))))) (Epp most nezem a TV-ben az Attenborough uj filmsorozatat, a Dynasties-t, az elso resz pont a majmokrol szol...:o)))))
Koszi a velemenyedet, hat eleg regota vagyunk mar itt, - par suket trollt elfogyasztottunk reggelire...:o)))))
Tovabbi klassz vasarnapot...:o))))
simmering73
@Horizont: Elképzelhető. Szerintem sandokan is itt van, olyan érzésem van mintha divisionban reinkarnálódott volna.
karma1
@Camera man: Latszik, hogy nemcsak trollnak vagy csapnivalo, de emberismeretbol is megbuktal.
Tudod, aki harom gyereket szul, becsuletben felnevel egy nagyon rendes ferjjel az oldalan, azt nagy batorsaggal lehetne csak "nem no"-nek, meg "homoszexualis"-nak nevezni...
Azon pedig ne lepodj meg, hogyha egy notol eleg kemeny valaszt fogsz kapni, mert ha ugy latjuk, hogy a "vazze" erosebb valtozataval lehet csak valamirol velemenyt mondanunk, akkor fogunk is! Mert ha egy nonek el kell tartania munkaval egy csaladot, be kell allnia a gepsorok melle, vagy az esztergapad melle, vagy teherautosofornek, akkor engedtessek mar meg neki, hogy a velemenyet arrol es ugy es foleg ott fejezhesse ki, ahol es ahogy akarja.

Ha a fenti szoveget nem igazan ertetted volna meg, fordulj egesz nyugodtan Horizonthoz (mert O nem az "egalja", meg hasonlo viccesnek szant szinonima), majd O elmagyarazza neked a lenyeget.
De azt hiszem, azt nem fogod kirakni a kirakatba. Mondjuk igaza lesz...:o)))))
karma1
@Horizont: hahaha, Hat csodalkoznek is, hogyha otthon ilyen stilust kene hasznalnod! ...:o)))) Persze, hasznald csak, - en sem kimelek senki olyat, aki nem akar megvaltokent tetszelegni, mikozben baromsagokat mond minden szinten. Nem tud mast (sajat gondolata nincs is), csak nagy nehezen kibetuzi a pamfletet, amit kap a partirodan, aztan azt bepotyogi nagy nehezen a klaviba, es bargyun figyeli minden honap egy bizonyos napjan a bankszamlajat, hogy mit adott neki a Gazdaallat arra a honapra...:o)))))
Madácsi Pali
Próbálna mást mondani! A golyóálló mellény és a sugárzás mérő nem lenne elégséges védelem, az éhségre nem hatnak.
Camera man
@karma1: Látod az a baj, hogy mire ki érnek hozzád a üzenetek, bizony valaki útközben összekeveri és értelmezhetetlenné válik számodra :-)
Az interneten elérhető a törvény , tehát megnézheted.

A túlóra -most nagyon figyelj-
KERET ismétlem túlórakeret elszámolása történik 3 évente.
Nem tudom segitek-e Neked, de azért leírom!
Ha az egyik évben a megrendelések miatt nincs szükség a túlórára, akkor átlehet vinni a következő évre, de 3 év alatt nem lehet több, mint 1200 óra! Ez rugalmasságot jelent.
Most jön a lényeg!
Benne van a törvényben!
A túlórákat kötelező minden ledolgozott hónap után KIFIZETNI!
Az a baj, hogy, diplomás emberek, vezetők, ellenzéki politikusok, pontosan az ellenkezőjét hazudják az embereknek.
Nem kell sok gimnázium ahhoz, hogy egy egyszerü embert könnyen ki lehet vinni azzal, hogy majd a túlórádat 3 év múlva fizetik...Én is kimennék :-)
Ráadásul nem lehet senkit kötelezni!
Nézd meg benne van.
Magyarországon sok multi bejelentette, hogy eddig sem és ezután sem alkalmazza ezt a lehetőséget.
A törvény elérhető a netten, ellenőrizheted!
Azért vagy annyira értelmes, hogy különbségét tudjál tenni a TULÓRAKERET és a TULÓRABÉR
elszámolása között.
Most már kérd meg az ismerőseidet, hogy ne etessenek meg Téged a hülye információikkal , mert ahogy tovább adod, saját magad is beégeted
kereső
@Camera man: 09:09, nem akarlak elkeseriteni, de pontosan Te szándékozol összekutyulni a dolgokat. Nem túlórakeretről szól a Tv.-,hanem munkaidőkeretről.A kettő közötti különbséget ugye nem kell elmagyaráznom? Hiszen Te vagy itt az okosak-okosa. A többi fejtegetésed meg mindebből az alapvető tévedésből fakad.Gondold át ezt mégegyszer,vagy figyelmesebben tanulmányozd a MT-t.
Camera man
@kereső: Szerinted mi a kettő között a különbség?
Az egyiket érti az egyszerű ember is megérti a másikat meg csak Te :-)
Camera man
@kereső:
Ha a túlórakeret helyett beírom a munkaidőkeretet, akkor már 3 év múlva fizetik ki
Látom Te legalább olvasod és érted a tv.-t
Miért nem írod ki, hogy minden hónapban kifizetik a túlórát!
Azért ez egyértelmű lenne!
kereső
@Camera man: nem irok ki olyat, ami nem igaz! Mert munkaidőkeretben ,amig az le nem telik!!!,akár három hónapról,akár egy évről, akár 36 hónapról- nincs túlóráról szó!!! Hiszen a munkaidőkeret a törvényes munkaidőről+ (esetleges) túlóráról szól. A munkaidőkeretben foglakozatott dolgozó ezért az időtartam alatt az alapbéréhez jut hozzá. Majd a munkaidőkeret lejártakor meg kell állapitani a ledolgozott munkaidőt. Aztán lehet ezt osztani törvényes munkaidőre, túlmunkára. A túlmunkán belül normál túlórára, rendkivüli munkavégzésre(amire már pótlékok IS járnának)! Amúgy meg mi a fene haszna van egy normális munkáltatónak abból, ha kizsigereli a munkásait ( a prolijait-by aranyszáj!),és ennek következtében romlik a teljesitmény, romlik a minőség.Ráadásul a munkás kevesebb időt tud a családjával tölteni, tehát az ő életminősége ezáltal is romlik. Pihenésről, kikapcsolódásról meg szó se essék.
Mond az Neked valamit? 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. Na ma Magyarországon ezért!!! kell harcolni a munkásságnak. És nem 400 óra túlmunkával kéne azt a jövedelmet (munkabért) elérni, ami biztositja a 21.századi megfelelő életszinvonalat-nem csak krumplis tészta legyen az asztalon, hanem legyen hozzá saláta!gyümölcs!és egy ki csoki is-hanem a törvényes munkaidő alatt megkereshető jövedelemmel.
Visszatérve a túlórára. Ma, amikor a pénzügyminisztérium maga teszi közzé a 2018-as munkaügyi ellenőrzések tapasztalatait, amely megállapitja,hogy a munkáltatók 73%-a nem tartja be a nyilvántartásra, a munkaidőre, a szabadságra, a pihenő időre vonatkozó szabályokat, a munkabérekről ne is szóljunk, akkor egy ilyen farkas tv. minden csak nem a munkavállalói érdek.Na erről ennyit.
Nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától, mert Te is csak csinálod mint az össze többi ideküldött, a hozzászólókkal foglakozol, azokat minősitgeted, a cikkről meg nyema.
verőce21
Egyikőtöknek sincs igaza, mert a munka törvénykönyv módosítása csak a munkaidőkeret meghosszabbításáról szól, de az elszámolást nem érinti, abban a 2012. évi Mt. az érvényes.
”a különbözetet a következő havi munkabérrel ki kell fizetni.”

A 2018. évi CXVI. Törvény a munkaidő-szervezéssel…stb. - úgy rendelkezik:
5. § Az Mt. 98. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) Az elszámolási időszak tekintetében a 2012. évi I. törvény 93. § (2)–(4) bekezdése, a 94. § és a 95. § megfelelően irányadó.”

A régi Mt. pedig,
2012. évi I. törvény:
A munkaidőkeret vagy az elszámolási időszak lejártát követően, a munkavállaló a
(2) bekezdés szerint elszámolt munkabérnél alacsonyabb összegű munkabérben részesült, a különbözetet számára a következő havi munkabérrel ki kell fizetni.

Az "elszámolt munkabér" pedig a munkaszerződésben meghatározott heti, havi munkaidő.
@kereső: @Camera man:
kereső
@verőce21: na most aztán jól megmondtad. Mi az amit én ebből a Tv.idézetből nem irtam le hétköznapi nyelven? Ha szabadna,ha már kotnyeleskedsz.
Camera man
@kereső: Köszi szépen, hogy beidézted, nyilván itt van leírva feketén-fehéren!
Nem a Te hozzászólásod a 'kotnyeleskedés" !
Aki nem akarja megérteni... nem is fogja!!! ... , még ha egyetemi professzor le térdel előtte és magyarázza el 100× :-)))

Azért csak kiragadok az írásodból !

"az elszámolást nem érinti, abban a 2012. évi Mt. az érvényes.
”a különbözetet a következő havi munkabérrel ki kell fizetni.” !!!
verőce21
@Camera man: (08:42) Ezt lehet, hogy nekem szántad? - mert tőlem idézted. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.