A magyarok többsége nem támogatja a sztrájkot és nem kér az ellenzéki színjátékból – derült ki a Századvég Alapítvány friss felméréséből.

A január második hetében végzett közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a magyarok 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és a politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott összegzésben azt írták:

a többség elutasítja az általános sztrájkot a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán, mert véleményük szerint az az ország működésének és békéjének aránytalan sérelmével járna.

A Századvég Alapítvány utalt arra, hogy az elmúlt hetekben több demonstráció is zajlott, amelyekhez számos ellenzéki párt és politikus csatlakozott.

A felmérés szerint az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok döntő többsége (60 százaléka) szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget.

Csupán a válaszadók 31 százaléka látja úgy, hogy az ellenzékiek őszintén kiállnak az emberek mellett a munka törvénykönyvének módosítása ügyében.

Egyedül a magukat baloldalinak vallók körében vannak többségben azok, akik szerint őszinték az ellenzéki politikusok (53 százalék), a középen állók és a jobboldaliak döntő többsége (52, illetve 82 százaléka) szerint is a hatalomra jutás érdekében vesznek részt az ellenzéki erők a tüntetéseken.

A kutatásból az is kiderült, hogy a többség (55 százalék) nem tartja elfogadhatónak az általános sztrájkot, mert úgy látja, az az ország működésének és békéjének aránytalan sérelmével járna.

A megkérdezettek 40 százaléka támogat általános sztrájkot a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán.

A Századvég január 7-13. között telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,4 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – írták.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja a Századvég bagázs ezt szeretné elhitetni! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja a Századvég bagázs ezt szeretné elhitetni! =))
division
A sztrájk az rendben van, amennyiben az Audi dolgozóit nézem, ők a saját bérükért álltak le a munkával két óra hosszára, senkit nem gátoltak meg ezzel semmiben. A tüntetések, amelyek útlezárásokkal párosulnak azonban nem elfogadhatóak, ott már más embereket is gátolnak a szabadságukban, ha mondjuk munkába, akárhová mennének, gyerekkel rohannának kórházba. stb. Ehhez nincs joguk.
papa.49
Ne röhögtessetek századvégbél ti kinek a malmára hajtjátok a vizet ahonnan a lét kapjátok, vagyis a fütyisz ne be lehet kapni komák a hosszú cicit oszt. jónapot !!!
Nessy
OK! Akinek ez sem jó, meg az sem jó, az sziveskedjen a piaci árcédulák, a különböző várólisták, az emelkedő árak és csökkenő nyugdíj vásárló érték okán, a túlórák és a többi intézkedés negatív hatása miatt is csendben maradni! Nem a boltban, a rendelőben, a kórházban hőbörögni!
human
@division: Pont ez a lényege egy forgalomlassító demonstrációnak vagy útlezárásnak. Az hogy akadályozza a forgalmat. Ahogy a sztrájknak is a lényege az arányos mértékű károkozás.
Értem én, hogy kényelmesebb, ha úgy zajlik le egy sztrájk vagy demonstráció, hogy senki észre sem veszi, de akkor pont a célját az értelmét veszti el.
namihami
Századvég? Mára olyan szinten vált komolytalanná (van rá jobb jelző), hogy csak az olvassa, aki fizeti. Hinni az se hiszi, de a csordának kell a néphülyítő széna. És ha kell, akkor ki is dzolgálják. Hiszen még ez is nekünk csengeti a kasszafiókot.
kokopelli
@Nessy: ...és mi lenne,ha még szolidaritási sztrájkok is lennének ,mint a "fejletlen" nyugaton!
(íBorzalmas lenne,mert a polgár 5perccel később kapná meg a zsemléjét és újságját ?)
simmering73
Milyen érzékeny lett a sztrájk hírére ez az illiberális nertárs.. Rögtön gyerekével kórházba szaladgáló anyukákat vizionál. 2006-ban persze teljesen rendjén volt a békésen levegőző csőcselék randalírozása.
human
JÓ, hát a századvég azt is ki tudná mutatni, hogy a magyarok többsége a korrupcióval is egyetért amíg csak a fidesz lop.
tudode
Elképesztő az, hogy PETŐFI SÁNDOR 1847-ben "A nép nevében" című versét a NER-tagok talán nem ismerik, mert ADDIG KELL ADNI, míg kéri a NÉP a jogos jussát, és nem csak ODAHÁNYNI pár morzsikát!
.
Már a MÉZESMADZAG nem működik szinte minden szinten!
cikicakk55
Arról is csináljanak már egy közvéleménykutatást,hogy a Századvégből hány Magyar embernek van már tele a ... hócipője? Rohadt hazug disznók vagytok? persze,tiszta véletlenül hívtak fel,tiszta véletlenül csupa Fideszes embert! Nektek már azt sem hisszük el amit kérdeztek. Az emberek legnagyobb része( kivéve a Fideszeseket,de Ők egy másik emlősfajhoz tartoznak) kifejezetten örül,hogy végre megjött az ellenzék esze és összeáll. Engem például annak idején a Taxis blokád sem hozott ki a sodromból,pedig akkor tényleg a beteg gyerekemmel kellett a kórházhoz rohannom,de a Taxisok átengedtek bennünket.
kokopelli
Mi a seregben a "század végét" meg sem kérdeztük,hogy sztrákoljunk-e,mert akkor
a kantin is zárva lett volna! Különben is a század vége csupa gyerekméretűekből ált!
(Bambi-szakasz?!)
relatív
Hogy nem ég le a bőr a pofájukról. Az ő körüket ekézi a magyar társadalom, és van pofájuk azt állítani, hogy ... nem !!! röhej amit csinálnak a nép adóforintjainak elköltése közben !!! Bolondok gyülekezete, mely miséin jól kitalálják, hogy a tény az nem az !!!
human
@Pegero: Ha másra nem arra jó volt az egész, hogy a fidesz megmutassa mennyire aljasak tudnak lenni. A hosszú út során több történet mutatta meg a fidesz igazi arcát, aminek semmi köze a keresztény értékekhez.
human
@Pegero: Így már érthető miért nem érted az emberek felháborodását. Én viszont saját és családtagom bőrén látom mit jelent a rabszolgatörvény. A 300 óra is már sok volt.
human
@Pegero: Ez valami vicc akar lenni? Te most leírtad nekem hogy mi a rabszolga szó szó szerinti jelentése? :D Külön köszönöm a képi illusztrációt :)
anima
Te hüje fideszes, direkt mutatják meg ország-világnak ezt az elírt sztrájk szót, mert annyira hüjék vagytok, hogy nektek csak ez jár!
anima
Ti hazug emberölők - magyar ölők - vagytok, mint Sátán.
Ezzel foglalkozzál, geci!

János 8:44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
division
@Nessy: Ne aggódj, nekem nem szokásom az árak miatt hőbörögni, és továbbra is fenntartom hogy az utakat senki ne zárja le!
anima
Orbánba belebujt az ördög.
Ha a 17. században Salembe született volna ez a cigány geci, már régen máglyán végezte volna, nemhogy egy országot vezessen, kiszolgáltatva Putyinnak, a másik kis gecinek.
anima
Az oroszbarát Orbán.
A náci oroszok bántják a magyarokat Ukrajnában, de Orbán a nyuszira fogja.
anima
Holnap tünti-bünti.
Lesz, ahogy lesz.
Elvisznek a rendőrök a végén?
Nem érdekel !!!
Kurvára nem érdekel, hogy a csöves rendőrök, akik kurvára nincsenek betárazva jóságból - csak nincs más munka a dolgozni nem akaróknak, homeland, és itt ruhát is adnak - elvisznek a végén.
anima
Amikor ellenség vagy a saját hazádban (a megértés kedvéért).
F_Viktor
El lehetne gondolkodni azon, hogy a tüntetőknek be kellene kopogtatniuk a századvéghez is, a másik hazugsággyárba, mivel évi 1 milliárdos közpénzből szolgálják ki az orbán maffiát!
Nessy
@division: Akkor, ha ezt elmesélnéd a jelenlegi fő út építő konzorciumnak is. Ugyanis sokszor napokon, heteken át csak egy, egy árva gép álldogál a lezárt úton, esetleg egy ember lapátol kettő meg nézi!
Azért én sem örültem amikor 2006-ban nem járt a 2-s villamos a Jászaitól, és kutyagolhattam,
Igaz, a taxis blokádot is túléltük!
anima
Nem azért költözöm végül Amerikába, mert itt a náci-kommunisták dúlnak, és ez mindig így lesz (nácik vagy kommunisták), hanem mert itt nincs tér.
Minek egy Harley, ha nincs ezer kilométer a sivatagon át, amit bejárhatok?
Magyarország kicsi. Nem kicsit. És buta.
Desischado
A századvégbél a fidesz egyik hazug szócsöve. Évi egy miliárdocska közpénzből kitömve. Van az a pénz, amiért korpás a haj, igaz?
csipetke
Századvég?! Na ne röhögtessetek...Ez az orbáni mocsáralapítvány pontosan azt mondja,amit a gazdi hallani akar.De szerencsére sokkal többen vagyunk,akik tudjuk,hogy ez hazugság.
anima
Ma tünti-bünti van. Ne maradj otthon. Mert mindenhol jó, de legjobb a mákos tészta.

És Nicaraugában is tök gáz, ahogy nő a sok gaz..
www.atv.hu/kulfold/20190119-ures-cimlappal-jelent-meg-egy-ujsag-igy-tiltakoznak-a-sajto-korlatozasa-ellen/hirkereso
kolnidre
A magyarok többsége leszarja a Századvéget.
human
@Pegero: Na jó. Elmagyarázom miért nevezik rabszolgatörvénynek. Világunk folyamatosan fejlődik. Ez azzal jár, hogy egyre kevesebb élő munkaerőre van szükség azonos szintű termelékenységhez. Ez normális esetben azzal jár, hogy csökken a munkaórák száma és nő a fizetés. De nem mi nálunk. Nálunk Orbán meghirdette a munka alapú társadalmat. Ez Orbán értelmezésében azt jelenti, hogy még többet kell melózni úgy hogy a munkavállalók jogai helyett a munkáltatói jogok bővülnek azzal, hogy már nem 1 éves hanem 3! éves időkeretben kell elszámolniuk.
Mindez azt jelenti, hogy gyakorlatilag akár 6 munkanapossá is válhat egy munkahét úgy, hogy a túlórákkal 3 évig trükközhetnek a munkáltatók ezzel megkárosítva a munkavállalót.
Ahogy a rabszolgaság is elég ritka jelenség már a világban úgy Orbán rabszolga törvénye is Európában.
Macskaszem
@Pegero: Nincsen se csőcselék, se őrjöngés, pedig a gazdád már nagyon izzitaná a szükségállapot bevezetését, de a tüntetők az istennek se radikalizálódnak.
1magyar
Inkább eléggé elkényelmesedtek az emberek a hidegben nem lehet őket mozgósítani.
Tavasz lenne, sokkal nagyobb balhé lenne.
Mert a nép ellen már elég sok mindent tettek. A nyugdíjjogosultság elvétele, rokkantak munkaképessé nyilvánítása, most a rabszolgatörvény ...besokallt a nép.
Frejianna
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
csipetke
@human: 17:00 Azt kifelejtetted,hogy kósalaja Debrecenben ezt lebótolta a BMW-vel,ez volt a feltételük,hogy a BMW odacuccoljon a városba.És lőn,a kormány pillanatok alatt megszavazta az MT módosítását a munkaadó hasznára,a munkavállaló kárára.Ezt a gané kormányt sose érdekelték a melósok,máskülönben a bérek már nem itt tartanának,és nem húztak volna el az emberek az országból. 20 ezer ukrán vendégmunkás van már itt,ők ideszállingóznak,a mieink meg el innen...
simmering73
Csak ez a két illiberális csótány vergődik itt? Ja, hogy a többi szintén a tüntetésen van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.