A cukorbetegség idült szövődményei között az egyik legrémisztőbb a látásvesztés kialakulása. A látásvesztés oka a diabéteszes szemkárosodás, a retinopátia mely a betegek közel egyharmadát érinti és minden tízedik betegnél látásromlást okoz. Magyarországon körülbelül 1-1,5 millióan szenvednek ismert vagy nem ismert cukorbetegségben, közülük 4,5 százaléka szenved vakságban. Gyöngyi 54 éves, 25 éves kora óta 1-es típusú cukorbetegségben szenved. 18 éve a cukorbetegség szövődményeként súlyosan látássérült. - 40Plusz.hu

Forrás: 40plusz.hu
Feltöltő: asr
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Eriksson: Nekem antrapid a nappali, insulatard az éjszakai, a havi dózis 20 ampulla antrapid, és 15 ampulla insulatard. napi 4 alkalommal... Érdekesség hogy volt hogy elfogyott az inzulin, 4 napig nem tudtam szúrni magam, a cukrom akkor se volt 12-16 magasabb, így meg naponta változik, meg még napközben is ugrál össze,vissza ..3 kifli a napi adag szénhidrát az is vagy korpás, vagy rozsos, valamennyi felvágott, reggel általában 6 vékony szelet párizsi, ebéd főzelék valami feltéttel a vacsi mint reggel .@namihami: Még egy az éjszakai amit reggel adok be, meg este lefekvéskor van hogy kikristályosodik a 12 óra alatt, akkor használ, van hogy nem, és akkor nincs is hatása !!!
Eriksson
Nekem olyanom van, hogy Humulin R nappalra és Humulin N éjjelre.
Azt mondod, hogy nem szokott lenni 12-16-nál magasabb inzulin nélkül se? Hát mitől menne már fel a cukrod? Attól a babaadagtól? :)))
namihami
@Eriksson: Lantus és napi 20 egység. 1 toll kb. 28-szor elég.
A baj, hogy emellett és a gyogyó mellett is ugràl eléggé össze-vissza.
Eriksson
@namihami: Az enyém is, de ez nem probléma, amíg egy bizonyos határon belül ugrál. És nem tudom min múlik de van, hogy napokig 10 alatt tudom tartani a magamét s van, hogy napokig 10-14 között van. Összességében ellenőrzik, az a több hónapos átlag a lényeg.
Legalábbis nekem ezt mondta az orvosom.
Eriksson
@namihami: Még annyit teszek hozzá, hogy én attól félek, hogy lemegy a cukrom, nem attól, hogy fel. Az maga a halálfélelem és szörnyű tehetetlenség. Voltam úgy párszor a nagy diéta miatt, senkinek nem kívánom, az ellenségemnek se.
asr
Itt sok hasznosítható anyag van, Dr. Tänczer Tímea diabetológus főorvos oldalán: cukorbetegorvos.hu/letoltheto-anyagok/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.