Egy dán akadémikus kutató azt javasolja, hogy 2030-tól tiltsák be az EU-ban az új gázkazánok telepítését – írja a Portfólió.

 Betiltanák a gázkazánokat az EU-ban
Fotó: Pixabay

Az EU lakossági hűtési-fűtési ágazatának dekarbonizációs stratégiáján vezető koordinátorként dolgozó Brian vad Mathiesen szerint drámai mértékben lehetne csökkenteni az európai háztartások energiafelhasználásából eredő szén-dioxid-kibocsátást az olaj- és gázkazánok betiltásával. Helyette a napelemes rendszereket, távfűtést és termálvizet ajánlja.

A legtöbb EU-tagország ugyanakkor jelenleg a gázfelhasználás bővítését, nem csökkentését tervezi, ráadásul míg Nyugat-Európában alig fűtenek már háztartásokat fával és fosszilis energiahordozóval, a kontinens keleti részén – Magyarországon is – még mindig jelentős tényező, és félő, hogy a gáz helyett még többen választanák környezetszennyező fűtési módokat.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Pegero: igazad van! CÖF zombiknak minek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: Ugyan, mi a hézag nálad ott, a Ploesti olajbányakecódban, Te narancsos
seggnyaldosó, félfaroknyi, szaros pofájú Sügér?: a sertéstelepen mint minivirsist felvettek már? szaladj ám sebesen, mert a disznokák sivalkodnak?hisz az etetetésük meg a te egyéni feladatod ? ennyi eszed is alig maradt ? 30IQ-s fekete retek ? ha feldöntöd a vályukákat kivágnak még ebből a jó állásodból is ám ? hord el magad vissza innen, de gyorsan, oda, ahová való vagy? a disznokákhoz és vályúikhoz ? rettenet alacsony színvonalú egy szőrös törzszülőtt vagy!!
tulipan
Ugyan, mi a hézag nálad ott, a Ploesti olajbányakecódban, Te narancsos
seggnyaldosó, félfaroknyi, szaros pofájú Sügér?: a sertéstelepen mint minivirsist felvettek már? szaladj ám sebesen, mert a disznokák sivalkodnak?hisz az etetetésük meg a te egyéni feladatod ? ennyi eszed is alig maradt ? 30IQ-s fekete retek ? ha feldöntöd a vályukákat kivágnak még ebből a jó állásodból is ám ? hord el magad vissza innen, de gyorsan, oda, ahová való vagy? a disznokákhoz és vályúikhoz ? rettenet alacsony színvonalú egy szőrös törzszülőtt vagy!! Neked sajna, nem is lehet repedt, hiszen hiányzik!!! Egyed csak nyugodtan azt a pizzát, elvégre talán agy nélkül azért még te is tudod az olyan jó "matyarosch"!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.