Egyszerű, értelmesnek látszó érvelést talált ki a Fidesz arra, hogy miért nem lehet valóság a magyar korrupció magas szintje. A lopás valóban összefügg a korrupcióval, csak nem úgy, ahogy mondják.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
olivér
Egyébként nem lopják el a pénzt a klasszikus értelemben ,ez így van,bármennyire is fáj ez sokaknak a propelleren.Ezért nem is hiányzik a rendszerből.A gazdaságban marad,azoknál a szereplőknél,akikhez irányították.Lehet káromkodni,átkozódni ,ez van!Ennek sokrétű következménye van,de nem lopták el!
Aki Én
@olivér: Most csak viccelsz, ugye?
Offshore számlák, külföldi bankok, külföldi szállodaláncok, magánszámlák, külföldi céghálók...
Egész pontosan melyik marad a hazai gazdaságban?
Ezen a buta alapon senki nem tolvaj, mert valahol tartja vagy elkölti a lopott pénzt.
Beszarok...
namihami
@olivér: Akkor miért is veszik ki teljes összegben pl. az osztalékaikat (amik egyébiránt milliárdos összegek), ahelyett befektetnék a gazdaságba?
Midől telt telik többtízmilliós autókra feleségeknek? Miért kell egyhavi üzemeltetés után rájönni arra, hogy a százmilliós befektetésű fànkozó eleve veszteséges volt? Nem ezeket hívják pénzmosónak?
Kaszinók, amik egyből mentesülnek az adó zömének megfizetése alól.
És ez csak egy vékony szelet, amire eddig fény derült. Mennyi lehet az, amiről még nem is tudunk?
olivér
@Aki Én: Én is lopásról beszéltem eddig,de a pénz jelentős része a hazai gazdaságban kerül beforgatásra,ezt látom.A tulajdonviszonyok komolyan változnak a kormánypárti vállalkozók helyzete javul,de ezt a pénzt nem én vagy te kapnád meg egyébként sem.Ha nem ez a vállalkozói réteg akkor a másik jár jól.Az alkalmazottak átjárnak úgyis,ott nincs pártpreferencia.Természetes,hogy készpénz kerül külföldre,ez mindig is így volt.Ami aggasztóbb,hogy a természetes verseny igencsak háttérbe szorul,ennek később lehet böjtje,a külfölddel szemben.
arcmás
@olivér: egy fizetett fideszes bértroll. Kár vele foglalkozni.
Aki Én
@olivér: ...sőt, tulajdonképpen jó is, hogy lopnak, így van fizetőképes kereslet.
Nebassz...
Ha ezt a pénzt mondjuk az eübe vagy az oktatásba tennék, esetleg valódi munkahelyteremtésbe, ott úgyis csak elköltenék. Így viszont vehet Mészáros egy új luxushajót vagy adriai luxusnyaralót., esetleg újabb román focicsapatot. ...pontosabban orbán.
Na, ezért mondják, hogy a fideszes nem egy okos, reális típus :(
olivér
@Aki Én: Értem haragszol rájuk,engesztelhetetlenül.Most erre nem tudok mit mondani,írtam,hogy a pénzek egy része magántulajdonná lesz,ez így van.Keresőnek is írtam,hogy a HVG egy nem túl régi cikkében írtak az egyszereplős pályázatokról stb.,ahol felvetődhet a beavatkozás gyanúja(uniós pályázati,beruházási pénzeket is igénylő esetekről volt szó) és ebből kiderült,hogy nem sokkal nagyobb az ilyen"gyanus" esetek aránya nálunk,mint az uniós átlag,erre emlékszem.Mondjuk így is rohadt sok pénzről volt szó ,simán indokolja a Mészárosék stb. gazdagodási rátáját!De nem sokkal rosszabb a helyzet,mint másutt statisztikailag !
olivér
@Aki Én: tesznek,jelentős bérfejlesztések minden területen,amik pótolják ami az emútnyócévben elmaradt.Nem többet,de azt igen,viszont ez kevés a nyugati bérekhez való felzárkózáshoz.A túlhajtott bérek veszélye lenne,amit Te is jól tudsz,hogy a bérmunkát végeztető multik keresnének olcsóbb gyártóországot,gondolom ebben egyensúlyt kell tartaniuk,mert nem mi diktálunk ezt nem kell magyarázni.Az infrastruktúra is fejlődik a szemem előtt,mind az oktatási,mind az egészségügyi,méghozzá látványosan,legalábbis nálunk.
tudode
LOPNI a gyerekek szoktak a boltban CUKORKÁT, kiflit, nekik van BRFK vallatószobácsKÁJUK!
.
A NER-tagok magasabb szintre emelték, amelynek vizsgálatával a NIX Ügyészség "is" tartozik:
.
----- A Momentum telefújta a Legfőbb Ügyészség bejáratát azokkal az botrányokkal, amikkel a szervezetnek foglalkoznia kellene
.
444.hu/2019/01/21/a-momentum-telefujta-a-legfobb-ugyeszseg-bejaratat-azokkal-az-botranyokkal-amikkel-a-szervezetnek-foglalkoznia-kellene
.
Azé ezeknek a levezekelésére TÖBB ÉLET kellene!
Aki Én
@olivér: ...erre nem tudok mit mondani. Te csukott szemmel jársz ha nem látod, hogy ezek tényleg mindent ellopnak, szinte csak állami pénzekből gazdagodnak.
Össze nem lehet hasonlítani eu-s országokkal a módszereket és a telhetetlen gátlástalanságot és aljasságot. Arra nehéz bármit is mondani, ha valaki ezt a nyilvánvalót nem látja.
olivér
@namihami: nem veszik ki,ahogy én tapasztalom,egy csomó beruházásról,cégvásárlásról stb. van tudomásom.Ezek most ők szerzik meg,de Te vagy én a közelébe se jutnánk soha ezeknek.Van jövedelemkivétel is szépen,persze,de a makroadatok jók,jönnek a kohéziós pénzek folyamatosan,piaci szereplőknek is vonzó befektetési helyszín az ország.A kaszinópanama-ja,az megérne egy külön misét,ezt simán be is tiltanám,de akkor szlovákiáig menne a hülye szerencsejátékos,ott verné el a pénzét
Hellcat
A kérdés az, mekkora lehetne a növekedés ha nem lopnák el a pénzt.
olivér
@Aki Én: Egyéb statisztika kellene hogy rámutasson erre,ez csak érzelmi megnyilatkozás megint.
olivér
@Hellcat: ez sose fog kiderülni,mert így működnek a dolgok és kész.Ha leváltják őket legközelebb,majd látunk mást helyette pepitában.
kokopelli
@Aki Én: ...a pénz megvan,csak gazdát cserélt úgy,hogy parkolópályára kerül!A kamatokat
hozzáírják,oszt annyi! Az olyan összegeknél amit a Lölő-ék kamatoztatnak,az nem a munka-
helyek esetleges növelésére jut!Ahol én gályáztam,annak az üzemnek a tulaja ugyanúgy mint
a Max Grundig,egy duplagarázsban kezdett el termelni a feleségével és a fiával!Ma egy 450-
fős vállata van,és adót fizet orrvérzésig!Ő azt mondja,hogy minnél többet fizetek,annál töb-
bet kerestem!A demagóg magyarázatok,azok a tolvajok saját lelkiismeretének megnyugtatá-
sára kiagyalt baromságok! (10 év után átadta sen. a juniornak a pályát és virul az üzlet)!
olivér
@tudode: és a rendszerváltás óta hány elítélt korrupt politikust tudsz megnevezni.Én azt láttam,hogy kerültek elő esetek ,a lépték egyre nőtt,de nemigen ment közülük sittre senki,egy -két balekot kivéve,akikkel elvitették a balhét.
namihami
@olivér: Csak Aki Én-hez tudok csatlakozni.
Azok az összegek, amik a fideszhaverok "" beruházásaiból visszaáramlanak"" a gazdaságba, azok már nem a nemzeti összterméket emelik, hanem egy gondosan közülük meg- és kiválogatott elit anyagi gyarapodására szolgálnak.
Ez már nem gazdaság, oktatás, egészségügy (tudom ez a kettő a fidesznek demagógia, de a köz beledöglik, ők meg tudják fizetni a privát oktatást/ellátást), hanem a sajátmagának termelő szektor jövedelme.
Egyetlen haszna csak annyi, hogy ez még látható. Ellentétben az eddig már kimentett hazai és EU-s pénzekkel, amik már megfoghatatlanok
Hiszen rég nem a bizonytalan svájci, hsnem a megbízható orosz és kelet-ázsiai bankok széfjeiben fekszenek. És, ha sikerülne leváltani ezeket, akkor csak egy villámtávozás és aztán jönne a háváj. Hiszen ami ittmaradna, az a teljes vagyon 5-10%-a a már kintre mentett zsebpénznek.
olivér
@namihami: szerintem Te sem tudod az arányokat és én sem.A dolgozónak mindegy,hogy a nyugati vagy a magyar munkaadónál keres jól.A nyugatiak ész nélkül hordták haza a pénzt,ezek egy része a tulajdonváltással,magyar tulajdonú cégek helyzetbe kerülésével,mind itt marad valahol.
tudode
@olivér: .
Tekintettel arra, hogy az OKNYOMOZÓ ÚJSÁGÍRÓK ezerrel hozzák nyilvánosságra a klf. stikliket, rablásokat, nem CÁFOLTÁK, tehát igaz! Ha eljön az ideje, a BABARUHA visszajár/hat!
.
Klasszisokkal NAGYOBB KÁR érte az országot a KÖZVAGYON lenyúlásánál, amire a HONFOGLALÁS ÓTA nem volt példa arra, hogy KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENÜL forgatják EZEK a kormánykereket, a FÉKEK és ELLENSÚLYOK, és az ALAPJOGOK lenullázásával:
.
----- Orbán Viktor nem miniszterelnök
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk
.
Melynek következtében
.
----- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország
444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hogy-ez-egy-orszag
.
Nem rendelkezem ÁLLAMHÁZTARTÁSI ISMERETTEL, de közel ötven évi közszolgálat után, ami azt jelenti, hogy már a Rákosi rendszerben is közalkalmazott voltam, a SZAKBARBÁROK még az ELSŐ Orbán kormány alatt "is" sec/perc alatt KIHULLOTTAK!
.
Ma már részletkérdés, hogy KI MIT SAJÁTÍT EL, büntetésük a BUJKÁLÁS, a repeszbiztos járgányukból való ki-, be ugri bugri!
Edmond Dantes
Akkor mekkora lenne a növekedés,ha nem lopnának?
olivér
@tudode: Komolyan mondom,ha sikerül bizonyítani valamit zárjátok a tettest börtönbe.Majd ugyanitt megbeszéljük az ügy részleteit.
RonaGyuri
@olivér: 13:06: na most aztán egyértelműen elszóltad magadat!! az egyik régi fizetett fityesz-alkalmazott vagy! =))
olivér
@RonaGyuri: jó,bukta,elárultam magam,Hakapeszi Maki álnéven publikáltam eddig,de nevet váltva próbáltam legelszántabb ellenfeleinket újra megkörnyékezni,de éberségüket nem tudtam kijátszani,elismerem!
RonaGyuri
@olivér: jól van na csak vicceltem, persze sejtem én, hogy a Thakony műveknél a magadfajta propagandistákat tucatra gyártják! =))
olivér
@RonaGyuri: látod,nem tudsz uralkodni magadon,újra sikerült leverned a nem túl magas lécet.Pedig némelyik kommented alapján azért többet vártam volna Tőled!De ha Te ettől jobban érzed magad...,megkönnyebbülsz kicsikét...
RonaGyuri
@olivér: szolgálj birka amíg lehet és az imádott retardált dagadt törpe fél-istenedet el nem kergetik! =))
olivér
@RonaGyuri: látom nem sikerült megkönnyebbülni,csak jobban bepörgetted Magad.Bocs nem volt szándékos!
creativehun
@olivér: Bár mondhatnám,hogy iagazad van...de sajnos nincs. A munkavállalók döntő többségükben sem a külföldi sem a magyar munkáltatónál nem keresnek jól. Tudod...még csak-csak meg is lehetne magyarázni,hogy a beruházások döntő részét miért nyerik fidesz oligarchák akik aztán többszörösen túlárazva,silány kivitelezési minőségben végzik el a kivitelezési munkákat..legtöbbször alvállalkozóval elvégeztetve a kuli munkát...a pocsék kivitelezések rövid időn belül megbosszulják magukat..azoban felelős soha nem találtatik...hisz ki is merné megnevezni és pellengérre állítani ezt vagy azt a NER lovagot. Visszautalva a kezdő soraimra...talán még indokolható is lenne a közvagyon magánosító fidesz horda ország rombolása...ha...gálánsan megfizetnék a magyar dolgozóikat..azonban ez nem igaz! Mint ahogy az is nehetzen magyarázható,hogy ha már mindenképp lopni akarnak...miért nem teszik olyan közérdekű projektekből amik az oktatás vagy egészségügy égisze alatt futnak.Egy több milliárdos kórház építése kapcsán is biztosan remekül lehet túlárazni...nem kell ahhoz kisvasút vagy épp stadion!!! Szóval...nem kell itt kérem szépen megmagyarázni,hogy a kupac gőzölgő fekália az csokifagyi..mert a messziről érezhető bűz úgy is elárulja mibenlétét!
RonaGyuri
@creativehun: nem érdemes vele vitatkozni, ő a propaganda anyagot mondja fel! Gondolkodni sohasem szokott! =))
olivér
@creativehun: nálunk a szemem előtt készültek iskola,kórház stb beruházások is ,az egyik nagyberuházásról történetesen tudom,hogy ellenzéki vállalkozó a generálkivitelező.A HVG egyik elemzése szerint a Fidesz közeli cégek nyeresége igen szép 10% körüli ,míg a nyugati átlag 6%.Én értem a lelkesedéseteket,de az adatok szerint közel sem olyan tragikus a helyzet,mint ahogy igyekeznek elhitetni Veletek.Sőt,igazán nem is tudom,honnan tájékozódtok,mert én a HVG után állítom ,amit írtam.
Lepényleső
Logikus,hiszen a rablás az valóban nem lopás. Felmentésért,majd ez lesz az apellálás?
tudode
@olivér: .
Majd ha eljön az IDEJE mindenki felel amiatt, amit a társadalom által KIVÁLASZTOTTAK tettek, mert ma "is" TÖRTÉNELMI IDŐKET ÉLÜNK
.
www.youtube.com/watch?v=3iopm2VWidM&t=53s
.
Ön egy vicces ember lehet, aki egy 84. éves számára azt hsz-eli, hogy
.
"" ha sikerül bizonyítani valamit zárjátok a tettest"""
.
Tekintettel arra, hogy még a TUDOMÁNY nem találta fel az ÖRÖK ÉLET PIRULÁT, ha örök életű lehetnék akkor sem LENNE MÓDOM a tetteseket bezárni, mivel már MA is SAJÁT BÖRTÖNÜKBŐL kukucskálnak ki!
.
Különben ahogy írtam előző hsz-emben a CUCCOLÁS nem érdekel, az ELTEMETETT DEMOKRÁCIA annál inkább, mert ahogy ezt az államot az elkövetkező DEMOKRATIKUS ÁLLAMNAK rendbe kell hoznia, azt Önnel együtt még nem tudják HOL VAN AZ ÚRISTEN!
.
Akkora LEMONDÁSSAL fog járni, mint a HIM-ALÁJA!
olivér
@RonaGyuri: nem vicces,sőt ez már unalmas.
olivér
@tudode: én ugyanígy éltem meg a szocialista restauráció eltemetését követő időszakot,szóval értem amiről beszélsz
creativehun
@olivér: Tudod...erről az a nagyon régi vicc jut eszembe amikor az inflagranti ..rajtkapott férj...ártatlanságát megmagyarázandó..a következőt mondja nejének: "Szívem...kinek hiszel a szemednek vagy nekem???" ..Nos...én a szememnek hiszek...és az bizony azt mondja..kurva nagy gondok vannak itt még ha a kormány ezt minden létező propaganda eszközzel cáfolni is igyekszik! ..Egyébként...nem értem konkrétan ki az a Ti..akikről írsz??? Netán a logikusan gondolkodó ,narancsköd mentes emberek halmazát aposztrofálod..többes szám második személyben???
olivér
@creativehun: ez indulatoskodás,még hivatkozás nélkül sem említesz számodra ismert tényeket ,adatokat.
tudode
@olivér: .
Ha érti, hogy miről beszélek, mit ízmozik a CUCCOLÁSUKON, semmi értelme nincs, amíg PÁRTKATONA vezeti az ügyészséget.
.
Ha nem így lenne, a cuccoláshoz kismiska ahhoz, hogy már HANGOLNÁNAK a nürnbergi mesterdalnokok amiatt, mert "csak" az alkotmány, v milyen bíróság mondhatná ki, hogy KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL teszik szinte minden szinten azt amit tesznek:
.
Olvassa el, ha érdekli a CUCCOLÁSON kívül mi a NAGYOBB gázgézájuk:
.
---- Eltemetett demokrácia – Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt
.
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
.
A jelenlegi rezsim PÉNZ-, ÉS HATALOMÉHSÉGE magával rántja Önnel együtt az egész országot!
.
Tájékozódjon!
olivér
@tudode: próbálok,de már nem ragad el a harci ideg rég,minek is?
kereső
@olivér: olyan vagy mint a nyomtató ló.annak is be van kötve a szeme, meg zabla a szájában.
Azt azért remélem tudod, hogy a magyarországi beruházások négyötöde eus forrásból valósul meg.Ez az államiak esetében öt-ötöd. Jól teljesitünk-a más faxával verjük a csalánt.
olivér
@kereső: miért dühöngsz Te is?Persze hogy tudom.Ennek kb.90 %magyar befizetés kb.10% támogatás az aktuális uniós ciklusban.A következő nem lesz ilyen szerencsés ,azt olvasni.
kereső
@olivér: Ki dühöng? Most miért akarod ezt "rámbeszélni"?Mert kereken kimondom,hogy mit gondolok? Most éppen mosolygok- megmondom-rajtad. Ritkka madár vagy te.
tudode
@olivér: .
Sajnos mindig a FIATALOKNAK kell kiállniuk, mert NEKIK MÉG VAN JÖVŐJÜK!
.
A korombeliek mást már nem tehetnek AGGÓDNAK azokért is, akik elhagyták az országot, és "csak" skype-on, vagy hébe hóba hozza őket haza a honvágy!
.
Bazi nagy csalódás érte az országot ezekkel a MÁRCIUSI IFJAK utánzatával, pedig ŐK VOLTAK a rendszerváltás reménységei, és MI LETT A FIDESSZEL már 1993-ban
.
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis
.
A VILÁGHÁLÓ tanúja annak a felkerülő videók tanúsága szerint, hogy velük együtt az ő szintjükre csúszik az ország a SEMMI VALAMIBE! (És a durva faterja elfogadta a bányát, aki egy szál tulipán elsajátításáért agyon verte)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.