A baloldal nem becsülte a munkát és agyonadóztatta a béreket, a Fidesz-KDNP kormányzása óta jobban megéri dolgozni – hangoztatta Böröcz László, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten újságírók előtt, miután a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette: 10,4 százalékkal nőttek a keresetek tavaly novemberben.

Mióta Magyarország hátat fordított a balliberálisok rossz gazdaságpolitikájának, 800 ezerrel több embernek van munkája, és folyamatosan nőnek a bérek – hangsúlyozta.

Fidesz: a baloldal agyonadóztatta a béreket és nem becsülte a munkát

Fotó: wikipedia CC By-SA 4.0/Tice11 

Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzása alatt több mint egymillió embert tettek munkanélkülivé, és az egekbe emelték a munkát terhelő adókat, megakadályozva ezzel a bérek emelkedését – sorolta Böröcz László, hozzátéve, hogy a magas infláció miatt a fizetések vásárlóértéke folyamatosan romlott. A közszférában is évekre befagyasztották a béreket, sőt a közszféra dolgozóitól egyhavi keresetet is elvettek – jegyezte meg.

A politikus kijelentette: a Fidesz-KDNP kormányzása óta nagyobb értéke van a munkának, jobban megéri dolgozni, hiszen folyamatosan csökkennek a munkát terhelő adók és emelkednek a bérek. Kiemelte, hogy több mint a duplájára emelkedett a minimálbér és a szakmunkás minimálbér, a nettó átlagkereset pedig 68 százalékkal nőtt.

Azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, amelyek szerint három évvel ezelőtti esküvőjén náci karlendítéssel pózolt Sneider Tamás Jobbik-elnök felesége, Böröcz László kérdésre egyebek mellett azt mondta: a baloldali pártoknak óriási felelősségük van abban, hogy megpróbálják rehabilitálni a Jobbikot.

(MTI)

117 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ezt is elhiszem,hiszen látszik kemény életútja,mely az orcájára van írva. Abból adódóan
kiindulva,hogy amikor a "baloldal" volt a hatalom "birtokosa",ő vélhetően saját homokozójában,
a saját kicsi autóját tologatta? Igaz ember is lehet belőle-gondolhatta édesanyja? Az élet
azonban e reményt eloszlatta? Ki tudja? Ám a jelen ábra ezt mutatja?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Ez a seggnyalonc miért nem mondta el azt is,hogy azért van most ekkora munkakínálat,mert kis túlzással a fél ország külföldre cuccolt,hogy megéljenek.Mert a fidesz 8 éve alatt is "szaré-húgyé" dolgoztak.Agyonadóztatta az előző kormány a munkát?A 27%-os adóval mi is van?Európában talán mi vagyunk a legjobban megadóztatva.Micsoda egy undorító bagázs! 9.éve nyomorítják az életünket,de itthon túl sok jót nem tettek.Annál inkább az ideszavazó genyókkal,mert azoknak tolták a lóvét,nem keveset.Minden mással szívesebben foglalkozik orbán,mint az itt élő emberekkel.
kereső
@kokopelli: a "lebutitott" társadalom.
Lepényleső
...a fydes legelső dolga volt,hogy megszüntesse a minimálbér adókedvezményét!
Ez egy két keresős családban cirka 50 000 Ft minusz havonta. (Azoknál akik 2011-ben
nem érték el a fejenkénti bruttó 218 000 Ft jövedelmet,tehát a szegényebbeknél. Akik
ettől magasabb jövedelemmel rendelkeztek,azoknál nőtt a nettó jövedelem.) Eltelt
nyolc év,ami ~ 96 hónap. 96x50 000 = 4 800 000 Ft, az az összeg amivel egy átlag-
keresetű családot meglopott a fydes kormány 2010 óta csak ezzel az egy lépésével.
Sámannus
Csak azt az adót szüntettétek meg, amiből a nyomorékokat és a rászorultakat támogattuk. Ezt nem kérte volna senki tőletek, viszont a leszakadók támogatása másképpen nem valósítható meg szarházikám. Ezért vagytok demagógok, mert félremagyaráztok mindent, és a média minden általatok kiokádott hazugságot közzétesz.
olivér
@kereső: köszi,hogy ezekre rávilágítottál,remélem tényleg hitelesek az adataid.Mindíg kíváncsian várom a válaszaidat,jó,hogy van ,aki tényekkel is igyekszik segíteni a tájékozódásunkat.Nem tudlak megcáfolni,sem megerősíteni,erre nekem sincs kapacításom,sajnos.Én sem tudok ideológiamentes lenni,de tényleg nem tudom kiben bízhatnánk,nálam ez a kérdés!
kereső
@Lepényleső: tegnap 11:01, ezzel tömte azt a lyukat(részben!),amit az egykulcsos adó eredményezett-megközelitőleg 500 milliárd éves szinten.Azaz a magasabb jövedelműek kiesett adóját az alacsonyabb jövedelműektől elvett jövedelemmel pótolták.Azt meg senki!!! meg sem próbálja jósolni, hogy a családi adó-és járulékkedvezmény általi jövedeleátcsoportositás mit eredményez.Mert ez nemcsak azt jelenti,hogy az alacsonyabb jövedelműek fizetik a magasabb jövedelműek adókedvezményét, hanem azt is, hogy a járulékkedvezmény okán kiesik egy csomó pénz az eü.-és a nyugdijkasszából.Azt is fizeti valaki. Illetve nem!, mert az állam nem pótol vissza- inkább költ stadionra, és a határon túlra, na meg a szórvány magyarságra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.