Benkő Tibor honvédelmi miniszter úgy tudja, a honvédségnél dolgozó 7200 közalkalmazott 99 százaléka elfogadta a honvédelmi alkalmazotti jogállással járó kötelezettségeket.

Minden valóságalapot nélkülöző, a közvéleményt szándékosan megtévesztő, felesleges pánikkeltésnek nevezte Benkő Tibor honvédelmi miniszter a honvédelmi alkalmazotti jogállás bevezetésével kapcsolatos vádakat az MTI-nek adott nyilatkozatában. A tárcavezető elmondta, hogy a honvédségnél dolgozó mintegy 7200 közalkalmazott több mint 99 százaléka elfogadta az új jogállást, az azzal járó többletjuttatásokat és egyben kötelezettségeket.

Honvédelmi miniszter: felesleges pánikkeltés folyik a honvédelmi alkalmazottak és a Honvédkórház ügyében

Fotó: Google Street View 2014 július

Benkő Tibor azt mondta, felesleges volt az elmúlt napokban a Honvédkórházzal kapcsolatos hisztériakeltés is, hiszen semmilyen valós alapja nem volt. Közölte: a Honvédkórház mintegy 3000 érintett dolgozója közül 54 közalkalmazott döntött úgy, hogy nem vállalja a honvédelmi alkalmazotti jogviszonyt. Az új státuszt többségében azok nem fogadták el, akik korábban már elhatározták, hogy távozni akarnak az intézménytől – fogalmazott a miniszter, hozzátéve: ők ezzel a döntésükkel kihasználták a lehetőséget, tulajdonképpen időt nyertek, hiszen ezzel az eljárással a felmondási idő letöltése nélkül tudták megszüntetni munkaviszonyukat.

A miniszter leszögezte: így a Honvédkórház minden osztályán továbbra is zökkenőmentes a betegek ellátása. Az ellenzéki politikusoktól önmérsékletet kért, hogy "hamis híresztelésekkel ne kérdőjelezzék meg" a Honvédkórház dolgozóinak elhivatottságát és az egészségügyi ellátás iránti felelősségérzetüket, ezáltal ne nehezítsék a Honvédkórházban dolgozó orvosok és szakápolók elkötelezett munkáját.

Benkő Tibor szerint a honvédséggel kapcsolatos változások nemcsak a technikai eszközök fejlesztéséről és az új jogszabályi környezet megalkotásáról, hanem a katonákról és a honvédségnél dolgozó civil munkatársakról való körültekintőbb gondoskodásról is szólnak. Úgy fogalmazott: a honvédelmi tárca vezetése számára fontos valamennyi dolgozójának – legyen katona vagy polgári foglalkoztatott – megbecsülése, a stabil, megbízható munkahely és a versenyképes fizetés megteremtése. "A mostani döntésekkel a dolgozóink tovább erősítették a tárca és a Honvédség egységét" – mondta a tárcavezető.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Egyébként van egy korszakalkotó javaslatom, hogy lehetne javítani a Honvéd kórház helyzetén.
Minden bekerülő beteget (sürgősségiről is) csak akkor fogadjanak, ha aláírja a besorozásra a beleegyezését. Korra, nemre, felekezetre, származásra való tekintet nélkül. Mert nálunk egyenlőség és demokrácia van!
Kevesebb beteg lenne és elég lenne a jelenlegi kórház létszáma rá!
Gauntlet
@Apoca: és még be se vettük a Bosszúállókat, az X-ment, vagy épp a Galaxis Őrzőit, Igazság Ligáját !
Eladott Ország
A Honvéd kórház dolgozóira kényszerített honvédelmi alkalmazotti jogviszony miatt távozik a kórház koraszülött intenzív osztályának vezetője, a szakterületén méltán elismert Nádor Csaba. A PIC-ként is ismert osztály már tavaly decemberben is kénytelen volt bezárni, ugyanis nem rendelkeztek elegendő munkára fogható szakemberrel az osztály működtetéséhez. Most – úgy tűnik – ez az állapot újra visszatérhet, ugyanis az osztályvezető mellett – a HVG információi szerint – még egy orvos távozik PIC-ről. A távozások oka az, hogy egy decemberben elfogadott törvény szerint az eddig közalkalmazottként ott dolgozók honvédelmi alkalmazotti státuszba kerülnek, amit vagy elfogadnak, vagy kereshetnek más munkahelyet maguknak. Ráadásul ha úgy döntenének, hogy nem írják alá a szerződést, még végkielégítést sem kapnának, ami könnyen használható megfélemlítő eszközként is.
hvg.hu/itthon/20190122_Tavozott_a_Honvedkorhazbol_az_ujranyitott_koraszulott_intenziv_osztaly_vezetoje#rss
Commenter
Persze hogy nincs krízis, és műpánik van. Ezért vesztették el Zacher főorvos urat és most Nádor doktort...és mindeközben Szíriának meg Vietnámnak építünk fel csúcskórházakat. Tényleg nincs semmi baj...
Fradigege
Na, menjen a picsába. Amit eddig megszellőztettek, azt mind be is váltották. Jogos a pánik! Nem zörög a haraszt, ha nem fúja a szél. Aztán mégis csak ott találják magukat az alkalmazottak, ahol nem akartak lenni. Saraboljad ki a kerítés tövét, Benkőkém!
kereső
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz.De ha ezek a dolgozók "honvédelmi alkalmazotti" jogviszonyba kerültek, akkor ezek után akár a határra is vezényelhetők lesznek,vagy akár egy árviznél is bevethetők?Mert a parancs, az parancs!
Commenter
@kereső: Bevethetők ám. És tüntetések alkalmával is.
Eladott Ország
@kereső: A parancsot megb@szni meg nem lehet, mert csak szaporodik.
justhpeter
Miniszter Úr ! Csak két kérdésem van:
- Mit tud, megkapja-e ehhez a szükséges forrásokat ?
- Mennyi időre tervez jelenlegi beosztásában ?
Antionesta
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
desiro
Fityisz tábornok úr!
A betegeket is megkérdezted a véleményükről?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.