A Penny Market Kft.-nél az előző évhez hasonlóan idén is 10 százalékos béremelést terveznek, a béren kívüli juttatások rendszerét is fejlesztik, 2019. január 1-től a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók havonta 14 000 forint értékű, SZÉP-kártyán elérhető juttatásban részesülnek – közölte az áruházlánc szerdán az MTI-vel.

Kiemelték, hogy a Penny Market nem emeli meg a kollektív szerződésben meghatározott túlmunkakeretet, erről a társaság állapodott meg az üzemi tanácsával és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével. Ugyanakkor megjegyezték, hogy

ha valaki kéri, a cég lehetővé teszi számára évente akár a 400 óra túlmunka vállalását is.

A diszkontlánc hangsúlyozza, hogy

erre kizárólag "valódi önkéntesség" alapján van lehetőség, erről egy külön megállapodást is kell kötni a munkavállalói érdekképviseletek közreműködésével.

Korábban a Tesco és a Spar is bejelentette, hogy nem vezetik be a 400 túlórát.

A Penny Market 1996 óta van jelen az országban, 218 üzlettel, valamint 3 logisztikai központtal rendelkezik, amikben összesen több mint 4000 munkatárs dolgozik.

Az Auchan Retail Magyarország korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy jelentős mértékben nő a nem vezető beosztású munkatársak alapbére, amelyhez emelkedő prémiumok és béren kívüli juttatások is tartoznak. Utóbbi a teljes munkaidőben dolgozóknál idén eléri a bruttó 91 ezer forintot.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. összesen 7,5 milliárd forintnyi béremelést jelentett be 2019-re. A bérmegállapodásról szóló korábbi közlemény szerint a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben, valamint a logisztikai központokban a kezdő alapbér minimuma havi bruttó 220 ezer forintra nőtt. Vásárlói kedvezményt a Spar is kínál, emellett továbbra is biztosítja alkalmazottai számára a 13. havi juttatást és a hűségprogramot. Utóbbi évi 100 ezer forintról 120 ezer forintra nőtt, így havonta bruttó 10 ezer forint bérkiegészítést jelent, SZÉP-kártyára pedig a munkaviszony kezdetétől függően 40 és 100 ezer forint juttatást utalnak.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. korábbi közleménye szerint a társaság 10,88 százalékkal emeli a heti 40 órás munkaidőben dolgozó, kezdő pénztáros és logisztikai alkalmazottak fizetését, amely így havi 301 900 forintra nő.

Forrás: HVG, MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyember
Valamikor az ezredforduló tájékán nyílt meg a szomszédunkban a Penny. Azóta vagyok állandó vásárlójuk (nemcsak a közelség miatt). Nem ismerem a belső viszonyaikat, de azt állíthatom, hogy nem átjáróház (még most sem ... ), pedig látom, hogy sokat dolgoznak. Nem egy dolgozójuk min. egy évtizede ott van. Van olyan, aki évekkel ezelőtt elment (szülni), most megint ott ül a kasszánál (vagy -néha- pakol).
Biztosan van ennek valami (pozitív) oka.
arcmás
Bojkott, és ennyi.
Hihetetlenül egyszerű kikerülni a Penny Marketet, és máshol vásárolni.
Biztos, hogy van a közelben (pár lépésre közelben) Lidl, Aldi, vagy mindkettő.
Antionesta
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
emerencia
@arcmás: Legalább egy székre futhatná a pénztárosnak a Pennyben. Az Aldiban és a Lidl-ben pl. nem azt kell nézni sorállás közben, hogy a pénztárban ülő munkatárs hogyan próbál egyik lábáról a másikra állva valahogy megküzdeni a lábfájással ráadásul úgy, hogy az alacsony pult miatt még a hátát is kénytelen kissé meggörbíteni. Szomorúan távozik az ember a boltból mert látja azt a szerencsétlent szenvedni.
kokopelli
@arcmás: a nyugatabbi EU-ban el is kerülik,mert a legß@rabbúl kinéző árútkínáló
élelmiszerlánc! Általában két személy van szolgálatban,de egy is elég lenne egy bizton-
sági őrrel! A kínála is mélyen a többi "lánc" alatt marad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.