A német hatóság szulfitot mutatott ki Piacelli márkájú citromlé-koncentrátumokban, amelyet a termék jelölésén nem tüntettek fel.

Veszélyes citromlevet talált a hatóság
Fotó: Pixabay

A szulfitra érzékeny fogyasztóknál a termék allergiás reakciókat válthat ki – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán, a honlapján.

A kén-dioxid és szulfit (E 220-228) élelmiszer adalékanyagokat többek között tartósítószerként adják élelmiszerekhez.

Arra érzékeny embereknél allergiás (esetenként súlyos) reakciót okozhat, ezért a címkén a kilogrammonkénti 10 milligrammos, illetve literenkénti 10 milligrammos összkoncentrációt meghaladó mennyiséget mindig jelölni kell.

Az érintett termékek a 200 milliliteres kiszerelésű, 2020. július 20-i, szeptember 14-i és október 23-i minőségmegőrzési idejű Piacelli citrilemon (Citrilemon Zitronensaftkonzentrat) és ugyancsak 200 milliliteres, 2020. szeptember 14-i minőségmegőrzési idejű Piacelli citrilemon (Citrigreen Limettensaftkonzentrat).

Az olasz előállítású termékekből csaknem 50 országba került világszerte, köztük Magyarországra is. A Nébih az osztrák hatóság információja alapján, az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült a problémáról.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
vajon a citrom nyomokban kimutatható volt benne ?
Antionesta
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.