Orvoshiány miatt nem tudnak időpontot adni hasi ultrahang vizsgálatra egy budapesti kórházban –ez derült ki a Házon kívül adásából.

A kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegfelvételi centrumában azt mondták, várólistára tudják felvenni a betegeket, de hogy mikor kerülhetnek sorra, azt nem tudták megmondani. Országszerte sem jobb a helyzet: Nyíregyházán júliusra, Nagykanizsán augusztusra tudtak időpontot adni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aljas ragalom! Magyarorszag szaguld, ropul, es soha nem volt ilyen jo az egeszsegugy, ami Europaban is egyedulallo.
Mondta kasler, aztan felebredt, hogy beleer a keze a bilibe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Aljas ragalom! Magyarorszag szaguld, ropul, es soha nem volt ilyen jo az egeszsegugy, ami Europaban is egyedulallo.
Mondta kasler, aztan felebredt, hogy beleer a keze a bilibe.
Klubtag
@karma1: ...így működik a határon belüli beteg, öreg, szegény magyar rétegek genocídiuma - fidesz-kdnp módra...miközben tízmilliárdok vándorolnak a külhoniak és idegen országok megsegítésére, úgymint: sportlétesítmények, korház-üzemeltetés, egyházi épületek felújítása, lélekmérgező kiadványok finanszírozása, stb.,stb.,stb...a hazai presztizs-beruházásokról már ne is beszéljünk...
Ezekből persze bő rész lecsapolódik a hazai döntéshozók kasszájába...
Gauntlet
Ezt egy fideszes írta a blogjában:
Egy komplett rendszer, a NER, ami bizony a kádári társadalmi szerződés (kussoltok, mi nem lövünk, sőt még kispolgári jólétet is biztosítunk) óta az első átfogó, széles néprétegek számára elfogadható társadalmi megegyezés Magyarországon. És bizony a NER kiterjed az adórendszeren, a családtámogatáson és az identitáspolitikán keresztül az urbánus középosztályokra is.
No comments, :(
karma1
@Klubtag: Lajkoltalak, de ezt a borzalmat nem lehet lajkolni. En mar regen azt mondom, hogy ez GENOCIDE, Taigetosz, amibe nagyon sok egeszseges is belehal.
Az a magyar, aki nem otthon el, semmifele tamogatast nem erdemel meg, hiszen o megkapja a sajat orszagatol a szocialis halot, az egeszsegugyi ellatast (klasszisokkal jobbat!), es minden olyan elonyt, amit az uj hazajaban el lehet erni. Fogadni merek, hogy a szekelyek MIND roman allampolgarok (akar magyarul beszelnek otthon, akar nem), igy minden romaniai elonyt megkaphatnak kotelezoen. Minden miniszterelnoknek elsosorban a sajat orszaganak a polgarait kellene segitenie, es ha rettenetesen sok penze marad, abbol adjanak valami jelkepes osszeget, de amig a Romaniaban elo szekelyek Erdelyben elnek, nem a puhos diszno politikaja alatt nyognek, addig SEMMILYEN kovetelesuk Magyarorszag fele nem lehetne! Szegyellje magat ez a hazaarulo!
karma1
@Gauntlet: Hat ehhez tenyleg csak "no comment"... Kulonben kigyulladna a klavim...:o((((
Mary
Éppen tegnap panaszkodott egy fideszes ismerősöm, hogy az idős beteg édesapja 2 hónap várakozás után végre műtéti időpontot kapott (otthon feküdt, mert elmozdult a csipő protézise) A műtétnek feltétele van azonban. Az orvos azt mondta, hogy felső utasításra csak azt műthetik meg, aki 3 embert visz vért adni. A véradáson be kell mondani a beteg nevét, azt elküldik az orvosnak és csak azután lehet megműteni. Nem tudom, hogy ez mindenhol így van-e ( én nem élek otthon már) ez az eset tegnap történt a Honvéd kórházban. Annyira nincs vér, hogy akinek vért kell kapnia a műtét során, pótoltatják ezzel az új törvénnyel. Talán ha lenne inspiráció az embereknek, ( mint régen, legalább kaptak egy szabad napot ) akkor biztos mennének többen vért adni. Ez az ismerősöm azért szavazott a fideszre, mert ő látta, hogy épülnek az új kórházak.De hol épülnek azt nem mondta, gondolom hallotta a rádióban vagy a tv-ben. Érthetetlen számomra, hogy az emberek nem veszik észre, hogy hol élnek. A rádióban meg minden hírekben bemondják, hogy M.O. jobban teljesít. A kedves fideszesek azt hiszik, hogy ők nem lesznek betegek... Inkább nem írom le, hogy itt Németországban milyen egy kórház és az ellátás... nehogy még jobban idegeskedjenek.
Klubtag
@karma1: ...nem is a szomorú igazságot illetjük tetszéssel, hanem azt, hogy rajtunk kívül számos értelmes, érzékeny, szolidáris ember hasonlóan gondolkodik a borzalmas történésekről..
Klubtag
@Mary: ...abban az országban a múlt szörnyű hibáit nem letagadni és a felelősséget másokra hárítani az uralkodó politikai irányzat. Ott pontosan ebből kiindulva megtanulták tisztelni az embert, az életet, a demokráciát, a valós teljesítményt. Sikerüket döntően ennek, nem pedig a Marshall-segélynek köszönhetik. Mi is kapunk hasonlót 2004. óta, oszt mire megyünk vele. Egy pár politikai kalandor és azok strómanjai milliárdosok lettek belőle.
karma1
@Mary: Igen, ez igaz lehet, es hogy meg jobban ra'la'ss a politikai osszefonodasokra: nemregiben kapott teljesen szabad kezet a Kozponti Verellato (hogy kinek ad vagy nem ad vert), es kapaszkodj meg: ennek a Verellato Kozpontnak az igazgato a szennyiro bayerzsoti FELESEGE! Tehat ha mondjuk most bekerulne egy sulyos serulessel Hadhazy Laszlo, eselye se lenne vert kapni, mert a keves vert mar meg kell tartani a csokosoknak. Ez ilyen egyszeru. De tudod, aki a fideszre szavazott MEGGYOZODESBOL (magyaran: alulmuveltsegbol, felretajekoztatasbol, vagy barmi mas okbol, de nem azert, mert rengeteg penzt kap a szavazataert) az meg is erdemli ezt a sorsot - a fidesz nem fogja megvedeni a 70 eves dilis anyokat, aki csokolgatja orban viktor kezet - peldaul.
Ilyen osszefuggeseket IS el kellene juttatni a Strasszbourgi vagy a Hagai Birosaghoz, mert ez is resze a korrupcionak, a protekcionizmusnak, az autokracianak.
En sem elek otthon mar joideje, de napi kapcsolatom van a csaladommalm, barataimmal. Es persze olvasom a kulfoldi FUGGETLEN sajtot, ahol nem ervenyesul a fidesz hazug propagandapolitikaja, ahol az igazsagot irjak le.
justhpeter
Terelés a magánellátás felé és forráskivonás az állami ellátásból.
human
Erre gondolom Orbán azt mondaná, ott vannak a jó működő magán kórházak.
Klubtag
@justhpeter: ...némi emberáldozattal. S, ha majd bedől ez a mostani borzalmas rendszer is,lehet majd ünnepélyesen jelképes szertartást tartani és hosszan felolvasni az orbanizmus ártatlan áldozatainak névsorát.
Nessy
Pedig épp a minap nyilatkozta Kásler, hogy 1100 év alatt ekkorát nem fejlődött az egészségügy! Csak nem fejezte a mondatot: Visszafelé!
A diagnosztika helyzete különösen rémisztő. A fizetős betegnek is ugyanúgy három hétre igértek CT leletet, mint a tumoros tb. betegnek.
Arról nem is beszélve, hogy néha az elvégzett vizsgálat kiértékelése hagy maga után némi kivánni valót!
karma1
@human: @justhpeter: @Klubtag: Azert az utolso mondatokban elobujik az igazsag: Vajna azert (is) halhatott meg, mert Magyarorszagon nem volt meg az orvosi hatter a kezelesere. Holott csak egy cukorbetegsege volt, ne'mi rakoncatlankodo szivbajjal megfejelve.
Tehat meg az az ember sem kapott kello figyelmet, aki nemhogy egy privat orvost ne tudott volna kifizetni, hanem egy komplett maganrendelot tudott volna megvenni szorostul-borostul.

Nekem ebbol az jon le, hogy akarmennyire is felkapaszkodtak az uj oligarchak az uborkafara, ha orvosra lesz szukseguk, pont ott fognak tartani, mint a 74 eves nyugdijas Mari neni, vagy Pista bacsi...
By Bodocs Tibor: "Halal ellen nincs orvossag!"
görbetükör
@justhpeter: légy erős, még a magánellátásra sincs se orvos, se felszerelés.
Aki beteg, menjen inkább külföldre kezeltetni magát. :(
kissé felnőttem
kása ler majd 10 parancsolattal meg ultravédássan megoldja nincs itt semmi probléma akár a sürgősségit is gatyájába rázza. Szóban és tett ben minden rendben csak a beteg nem birja ki . A tudat AZT SUGJA orvosra nekik is lesz ám szükségük és pénzért még életet nem árulnak, meg mostanában kilátás sincs csak ők erről képzelegnek dollármilliokkal sem megváltható ez a témakör
Commenter
@karma1: de kásler szerint van: imádság és szentelt víz...
sokanvagyunk
Nem csak ott... - Hozzátartozóm kapta, most majd újabb három hónap várakozás elé néz.
Pécs MJV Egyesített Egészségügyi Intézmények
„Tisztelt Betegünk!
Dr. ... belgyógyász-endokrinológus főorvos hirtelen kezdődő gyors lefolyású betegségben elhunyt. ... Helyettesítéséről belátható időn belül gondoskodni nem tudunk, emiatt tisztelettel kérjük, hogy Főorvos Úr rendelésére korábban kiadott időpontban ne jelenjen meg.
Kérjük, hogy az Ön ellátásának más intézményben történő megszervezését háziorvosánál kezdeményezze.“
ila51
@sokanvagyunk: ..ez csak egy ...már szakemberek sincsenek , azt írták a közösképviseletről , hogy belátható időn belül nem tudnak még ígérni sem , hogy mikor kezdik el a tető felújítást , mondjuk ez csak 46 lakást érint
Jozefina
Káslert kéne ultrahangozni valami magas hőfokon!!!???
justhpeter
@sokanvagyunk: Mi ez, ha nem a teljes csőd beismerése, az abszolút kapituláció. Ez után már se Orbán, se Kásler ne nyissa a pofáját.
Eladott Ország
Bérek az egészségügyben: Románia durván beelőzte Magyarországot. 700 ezres ápolói bérek - az orvosok és ápolók elvándorlásának megelőzésére Romániában durván megemelkedtek a fizetések az állami egészségügyben. Az EU második legszegényebb országa lettünk. A visegrádi négyekből a többiek rég leelőztek minket. Illiberál gazdaságpolitika, csak így tovább. Unortodox elsők leszünk, hátulról. Hogy rohadjon meg ez a maffiaállam!
hvg.hu/itthon/20181019_Berek_az_egeszsegugyben_Romania_durvan_beelozte_Magyarorszagot
papa.49
@Mary: Tudod mióta a fanyűvő gyerek átvette csendestársként a véellátót, azóta ez van állandó vérhiány !!! Szerintem eladja a vért külföldre !!!
A fanyűvő= csuti vő !!!
Amit ők átvesznek működtetésre az biztos tönkremegy !!!
papa.49
A bolondkasler most örömködött, a csuti,majommal együtt milyen fasza a magyar egészségügy !!!
Nessy
@papa.49: A jelzőből hagyd el a végéről az "a" betüt!
kereső
@papa.49: nem csak szerinted adja el!,hanem ténylegesen eladja.
Györe-Juhasz Eva
Szìriàban hamarabb lesz időpont.
Ott tàmogatja a kòrhàzat O1G.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.