Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjúja után ellátogatott abba a református kollégiumba, ahol nagy tűz volt szerdán este Budapesten. Az épületben komoly károk vannak, ennek helyreállítását a kormány vállalja. A tűzben egy 47 éves, négygyerekes férfi halt meg, aki valószínűleg aludt.  

A miniszterelnök élőben jelentkezett be közösségi oldalán a Ráday utcai kollégiumtűz helyszínéről.

Szerda este fél 9-kor gyulladt ki a kollégium második és harmadik emelete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren.

A budapesti Ráday Kollégium épületének több emelete leégett, és a tűzesetben életét vesztette egy négygyermekes családapa.

Orbán Viktor elment a leégett kollégiumba – egy négygyermekes családapa volt az áldozat – videó

A kollégium égő épülete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23-án. Az égő házban a tűzoltók egy holttestet találtak. MTI/Mihádák Zoltán

A tűz miatt leállították a vizsgaidőszakot a Károli Gáspár Református Egyetemen, amihez a kollégium tartozik.

Orbán Viktor miniszterelnök egy Facebookra feltöltött videó tanúsága szerint meglátogatta a leégett kollégiumot, és együttérzését fejezte ki.

A videóból az is kiderül, hogy

a tűzesetben elhunyt férfi Veszprémből járt fel a kollégiumba, 47 éves volt, négygyermekes családapa.

Orbán Viktor azt kérte a jelenlevőktől, keressék meg az áldozat feleségét, de kiderült, hogy már fel is vették vele a kapcsolatot.

Az elhangzottak alapján elektromos tüzet valószínűsítenek, Orbán Viktor szerint lehet, hogy el kell bontani az épületet és egy ugyanennyi férőhelyes kollégiumot kell kialakítani a környéken.

Ebben lehet gondolkodni

- mondta az egyház képviselőinek, akik vele tartottak a kiégett református kollégium bejárásán.

A Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumában szerda este keletkezett tűz, az épületet mintegy 80 embernek kellett elhagynia. Az oltási műveletek közben egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten. 

Forrás: 444.hu, Blikk, Origo

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A foton baloldalon allo faszkalap vajon mitol nevetgel? Hogy orban anusza kozeleben lehet? Mert azert kar... Talan egy kicsit tobb tiszteletet annak a szegeny elhunytnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Commenter: akkor is ez a valóság.Ideje lenne az ellenzéki pártoknak is szembe nézni ezzel a valóságos ,valósággal. Ez a rendszer, a NER orbánra van kitalálva, ő a kezdet-és ő a vég.A NER pedig választáson nem verhető, nem leváltható-hiába van a látszat!!! kedvéért választás.Az is csak azért, hogy még el tudja magát adni az únióban. Azok meg ott legalább annyira megérdemlik, mint mi.
Commenter
@kereső: én nem hiszem, hogy ezt az emberszerűséget bármelyik ország megérdemli. Még egy afrikai ország sem érdemelné meg, bár ott hasonlók vannak. Tudom hogy ezzel a választási rendszerrel már nem leváltható. Békés úton nem, önmagától pedig nem fog távozni. Az ellenzék tudja amit írsz mégis demokratikus szabályok között próbál játszani. A NER csak önmagát tudja végképp bedönteni, a korlátlan hatalom, a dilettantizmus, a múltba révedés, a hatalmi gőg és arrogancia, végül meg szokta tenni a hatását.
namihami
@tudode: Lehet, hogy ezt TALÁN nem a Soros gyújtotta fel. Még az is lehet, hogy elektromos zárlat miatt keletkezett.
De az biztos, hogy a vezeték, amelyik a tüzet okozta, az SOROS-kötéssel volt szerelve.
Flashianna
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
Yoda69
Kicsit gyanús hogy a tűz utan orbán azonnal bejelenti hogy felújítás. Arra gondolni se merek hogy szándékosan gyujtajta fel hogy legyen meló a vejkonak.
Eladott Ország
@Yoda69: Nincs kizárva, hogy növelje a jelenleg beszakadt orbán imázst. Közpénzből könnyű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.