Gyurcsányék szerint „az Orbán-rendszer megroppantásának egyik legfontosabb állomása az őszi önkormányzati választás.

Meggyőződésünk szerint Karácsony Gergely személyében és programjában nagyobb eséllyel tudja integrálni a természete szerint színes ellenzéki szavazótábort, neki van a legnagyobb esélye a győzelemre, ezért a Demokratikus Koalíció arra kéri a budapesti polgárokat, hogy vegyenek részt az előválasztáson és Karácsony Gergely jelölését támogassák

– írta Facebookon Gyurcsány Ferenc DK-elnök.

Az előválasztás első körében az MSZP-s Horváth Csaba lesz Karácsony ellenfele, aki több ajánlást gyűjtött a zuglói polgármesternél. 

A Karácsonyt támogatók: a minap Bajnai Gordon, most pedig Gyurcsány.

Gyurcsányék szerint „az Orbán-rendszer megroppantásának egyik legfontosabb állomása az őszi önkormányzati választás, különösen a budapesti főpolgármester-választás”. És mint írja a volt miniszterelnök: „Budapesten az Orbánnal szemben álló ellenzéki szavazók jelentős többségben vannak. Azért, hogy akaratuk érvényesülhessen és Budapest újra szabad, európai főváros legyen, egy közös ellenzéki főpolgármester-jelölt támogatása szükséges”.

Ezért azzal zárja sorait, hogy bárki nyeri is az előválasztást, azt a jelöltet a DK teljes erőbedobással támogatni fogja.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Gyurcsány Ferenc

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A fidesz maffiaállama, csak ellenzéki összefogással győzhető le!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A fidesz maffiaállama, csak ellenzéki összefogással győzhető le!
human
Bölcs döntés. Azért remélem Feri személyesen nem sokat fogja mellette kampányolni. Nem lenne szerencsés. Vadai Ági legyen inkább.
Commenter
@Eladott Ország: még ha össze is fognának ellentétben a márciusi választásokkal, még ez is kevés a várhatóan ismételt rendszerszintű csalás miatt. Karácsony Gergely ezért nem lehet főpolgármester, ahogy miniszterelnök sem lehetett. Pedig árnyékkormánya, szakértői volt, jobb és baloldali szakemberek egyaránt voltak benne, és eléggé felül is emelkedtek a pártpolitikán. Ráadásul beígérték a fidesz bíróság előtti elszámoltatását is. Nem nyerhettek tehát. Már csak ezért sem.
Eladott Ország
@Commenter: Akkor nem marad már csak a polgári forradalom a maffiaállam leváltására. Az állandó tüntetés, az országot bénító teljes sztrájk.
tudode
Ez év idusán lesz Tarlós István 70 éves!
.
Jobban tenné, ha EMELT FŐVEL adná át a helyét a FIATALABB KOROSZTÁLYNAK, mert neki is megy a NAP LEFELÉ!
.
És mi van akkor, ha a VÁRPK támogatya! Nem dicsőség, kudarc!
Commenter
@Eladott Ország: polgári forradalom a békés rendszerváltás 30. évfordulóján. Ez ám a szörnyű paradoxon.
Csizmás Kond
...szépen lassan a végén sem kap majd helyet...
CsipkeRózsa
Karácsony Gergely a megfelelő ember, akár megnyeri, akár nem.
Rockxy
Na, most hogy a fletó beállt a geri mögé, eldöntheti végre a nagy vitát, hogy ki a magasabb.
patyuka
@human: Aztán miért? Azért, mert besározták?
Épeszű és lelkületű ember ilyen esetben nem a sárdobálókra ügyel - pláne nem javasolgat/"remél" ilyen sértő módon, ha tudja, hogy alaptalan - hanem a kiáll az igazság mellett!
patyuka
A Gy. F.-et itt pökhendin fikázó senkik közül, melyikük volt már MSZP- és miniszterelnök, gründolt össze saját erőből működő pártot, tartott külföldi egyetemeken előadást, maradt hű évtizedeken át kinyilvánított és programmal is manifesztált politikai nézeteihez...?
Röhejes bír ám lenni, amikor köhög egy bolha, és azt hiszi, hogy az oroszlánbőgésként hallik!
division
@Eriksson: Miért, eddig talán volt esélye? Gyurcsány ezen már nem oszt nem szoroz.
gulyasgyula
Az fő hogy Karácsony győzzön ...Bpestiek el lehet tenni az autót a levegőtisztítás miatt Karácsony rendebe teszi a városi levegőt ...Lesz tömegközlekedés és TAXI ...nem kocsival hordjuk a gyereket oviba , iskolába ,uszodába a mamához stb ...LESZ SZMOGRENDELET !!!
Eriksson
@Rockxy: 15:25 Más haszna nem lesz a dolognak.
Eriksson
@division: 19:43 Inkább oszt. Nekem ugyan mindegy, hogy melyikük nyer, de aki mögé Gy. beáll, annak biztos a bukás.

Ha Gy következetes lenne, akkor H.Cs mögé állna, s akkor talán a szocik szemet hunynának a tolakodásért. De így még azok bosszújától is tartania kell. S KariGeri nem lesz főpolgi az hottziher, mert az előválasztást is a szocik finanszírozzák, s nem fogják olyanra pazarolni a pénzüket, akit Gy támogat.
human
@patyuka: Igen, mert besározták (amit részben szabadszájúságának is köszönhet.) És mivel besározták mumusként használja a fidesz. A jó taktika, ha hátra vonul és például Vadai Ágit tolja előre, aki szintén egy karizmatikus egyéniség, de személye kevésbé megosztó szerintem.
Eriksson
@human: Vadai legalább annyira megosztó, mint a főnöke.
Bármennyire egységesnek látszik is a DK, csak maguk között van respektjük. Dolgozni komolyan nemigen fog velük senki, mert Gy előbb-utóbb mindenkinek kitöri a nyakát akiben riválist lát. Nem képes az együttműködésre.
human
@Eriksson: Ezeket nem tudom honnan veszed. Vadai legalább annyira megosztó??? Ugyan már. Viktor akkor miért Gyurcsánnyal ijesztgette a választóit a migráncs válságig?
Gyurcsány kit csinált ki? Nekem úgy rémlik pont róla szivárogtattak ki hangfelvételt (az aki feltehetően azóta a fidesz szekerét tolja).
Eriksson
@human: Nem kell az én szavaimat elemezgetni, elég, ha értőn nézel körül. Amerre Gy jár, ott nem terem babér senkinek. Ebben az állításban részemről semmi rosszindulat nincs, csupán tényeket mondok.
Eladott Ország
@Commenter: tegnap, 13:17; Sajnos ez a szomorú valóság. Az Orbán nevű "Posványoson" deklarálta, hogy példaképének tekinti a török diktátort! A kör bezárult, jól tudjuk, hogy a diktátorok önként nem távoznak, következésképpen meg kell szabadulnunk tőlük!
Eladott Ország
@csak úgy...: Nem adom fel, míg egy darabban látsz
Nem adom fel, míg életben találsz
Nem adom fel, míg nem robbanok szét
Míg akad egy kerék
Mit tovább vihetnék
Mi tovább forog még
youtu.be/Zu9i8Cx_ZdU
Desischado
Támogatom. Karácsony jó választás, csak ne legyen összevisszaság, egyezzenek meg, különben a fidesz röhöghet a markába!
gulyasgyula
@Desischado: ...És ha Karácsony nyer majd Ő röhög a markában ...Neked akárki jó ...Nézd már meg a múltját ...Ez egy köpönyeg fogató megélhetési politikus ...A jelenlegi vezetés se jó de szart cserélni fosra ???..Minek ??? A ,váltás eddig még mindig sokba volt most is az lesz ...
Commenter
@Eladott Ország: Tudom, hogy régóta ezt vallod. Nem olyan régen ide is felkerült egy cikk Gomperz: "Vánszorgunk a forradalomba" címmel. Én még is szeretném hinni, hogy inkább maga alatt szakad a rendszer mint vér és emberáldozat árán. Láttunk már ilyet.
Maga Karácsony Gergely is forradalomról beszélt tavaly március 15-én igaz nem véresről, mert akkor még hitt abban hogy demokratikus úton leváltható a rendszer. Ma már nem igazán hisz ebben szerintem, de azért elindult a főpolgármester-választáson.
Azt hiszem nem csak nekem tűnt fel az, hogy már másodszor nevezik valódi kihívónak a politológusok mind itthon mind külföldön. Nagyon európai a gondolkodása, látszik hogy a "skandináv" mintát követi. Egy normális országban és választási rendszerben már régen nyert volna mind orbánnal mind tarlóssal szemben. Mindez persze csak az én véleményem.
Eladott Ország
@Commenter: Remélem, hogy a választók is megvilágosodnak, jelenleg kb. 50 % a sehová nem szavazók száma és megbuknak. A választásokra meg kell hívni a nemzetközi megfigyelőket a lehető legtöbb létszámban és az ellenzék is küldje el minden helyre embereit mert pofátlanul csalnak, egyébként soha sem fogunk tőlük megszabadulni. Ez egy gátlástalan mindenre képes bűnbanda!
Commenter
@Eladott Ország: ezzel sajnos az a gond, hogy a nemzetközi megfigyelők áprilisban is látták hogy csalás történt és fél év múlva szólaltak meg ezzel kapcsolatban, akkor is nagyon árnyaltan fejezték ki magukat, sőt saját első megállapításuk még az volt, hogy ordítóan nagy csalás történt. Reméljük az azóta itt végbement folyamatok megtanították őket arra hogy majd ne visszakozzanak. Ez már nem egy "hibrid" rezsim ugyanis, ez egy vegytiszta autokrácia és kleptokrácia.
bencemacska
@gulyasgyula:
"Ez egy köpönyeg fogató megélhetési politikus ."
Ha igazad lenne, ott ülne most is a parlamentben, lábát lógatva!
Neki mindig, mindenért meg kellett dolgozni! Tudod mit jelent 6 évesen elveszíteni valakinek az édesapját?
Eladott Ország
@Commenter: ma, 13:37; Reméljük nem csak azért kellünk az Uniónak, hogy a mindenkori uralkodó osztály teljesen kiszolgálja a multikat a minél kevesebb munkabérért és a piacért. Veresenyképes hazai ipart felsztámolásról azért nem írok, mert az csak nyomokban van.
Commenter
@bencemacska: igen, félárva.Ez már önmagában egy szimpátia faktor, hiszen (fél)árvának lenni sohasem egyszerű. Én nem hiszem,hogy közvéleménykutatóként halálra kereste volna magát, a töredékét sem kereshette annak amit mondjuk most egy mráz vagy kiszelly.
Commenter
@Eladott Ország: őszintén? Én már azt sem tudom miért kellünk MÉG azunijónak?
Remélhetőleg ott is tudnak páran magyarul és felfigyelnek azAudi sztrájkjára. Kicsi példa csak nekünk a szarvasi kávégép-gyár felszámolása. Pedig ikonikus "hungarikum volt és a gépek is felvették a versenyt bármelyik más márkával, akár filteres akár "kotyogós" kávéfőzőről volt szó.
bencemacska
@Commenter: ma, 15:52
Ha van időd hallgasd meg ezt a riportot, hogyan próbálja a riporter K.G ellen uszítani a bátyját!
www.youtube.com/watch?v=aUIbJgEUv7k
Commenter
@bencemacska: aztaa...ezt soha nem gondoltam volna. Karácsony László jobbos, és békemenetel is. Hát ez...csak a szüleik közösek, ahogy mondani szokás. De nyilván nem utálták meg egymást hiszen az életük a sorsuk is közös. Egy testvérpár akit mégsem szakított teljesen szét a politika. A riporter mégis összemosna mindent mindennel és megpróbál belerondítani abba amihez semmi köze: az interjúalany testvéri kapcsolatába. Karácsony László becsületére legyen mondva nem hagyta magát. A két testvér tűz és víz, de ellentétben a riporter reményeivel nem fogják kioltani egymást.
bencemacska
@Commenter: ma, 16:32
Én még a polgármester választások idején hallgattam egy riportot - de nem tudom hol - KG-vel ebben a témában. Ott is az ellentétet akarta hangsúlyozni a riporter, de nem ilyen durván. Persze neki sem sikerült!
A Gergő azt mondta, mindenki véleményét tiszteletben kell tartani. Ők még sohasem vesztek össze azon, hogy kinek mi a véleménye!
Azt a riportot kerestem és ezt találtam helyette!
Commenter
@bencemacska: az echo tv marsi anikó kópiája csak durvaságra képes. KG a politikában is ilyen. Érvekkel és nem gyűlölettel "megy" az ellenfélnek. Sokan tanulhatnának tőle. Az LMP elpuskázta a legütőképesebb emberét...megérdemelték.
Commenter
@durbincs: bencemacskának válaszoltam. Mindenütt hideg van, tudja tél van. A bányakecókban is.
gulyasgyula
@bencemacska: ...Nem kívánom senkinek egy szülő elvesztését bármilyen ember is sz illető .. A végzettsége bizonyítja hogy komoly dolgokra nem alkalmas ..Mérnök családból származó létére egy semmire való szociológiát végzet , majd két 1-2% pártban LMP-Párbeszéd kamatoztatta a tudását mint Széll Bernike ...Nézd meg a vikipédián volt Ő minden csak akasztott ember nem ...Ilyenekre nem szabad komoly munkát bízni ...
arcmás
Gyurcsány beállt Karácsony Gergely mögé

Mennyire szorosan? (khm)
arcmás
Nem írtam el. Igaz, néha elírom, meg néha lemarad, ez-az, de most nem.
Akár még el is érthetném a célzást, de más az attitűd.
Mi nem egy oldalon állunk. És most nem a jobb- meg a bal oldalra, vagy a bevándorláspárti, meg nem bevándorláspárti, vagy a náci meg kommunista, vagy a liberális meg illiberálisra gondoltam.
arcmás
@Pegero: Akkor te vagy a mindkét kézzel írók szégyene.
A kivétel, akin még a mindkét kézzel való írástudás sem segített, hogy okosabb(?), értelmesebb(?), intelligensebb(?) legyen.

Te határozd meg az EQ-dat - ha tudod -, mert igazából azzal van a baj.
Akarsz beszélni róla te kétkezi fideszes?
arcmás
@Pegero: Te fasz, én is kísérleti tankönyvből tanultam, mert kiemelt szintű voltam anno (a lázadás kezdete), és orosz volt az orosz tanárom.
Senkit nem tudott megtanítani oroszul.
Így járt.

Moszkvában rúgtam be először. Ezt senki nem veheti el tőlem. Még te sem.
arcmás
@Pegero: Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy ennyire geci?
Direkt érted félre?

Szofisztika - "sem az érzékelést, sem a gondolkodást nem tartotta alkalmasnak a valóság megismerésére" - ezek vagytok ti, húgyagyú fidesznyikek.

Ti vagytok a prolik, bolsevikok, nácik, kommunisták, meg minden szar, és ez a ti nótátok nemzet-embergyilkos rohadt gecik!
Jön még kutyákra dér...
arcmás
Vannak a jó emberek (akik utálják a rosszat), és vannak a rossz emberek (akik szeretik a rosszat).
Ez az egy különbség van minden ember közt . bárhol is éljen, bármit is gondoljon, tartozzon bárkik közé is.
Minden más egy BULLSHIT !!!
Havanagi
Féltem Karácsony Gergelyt.Emlékezzünk a felcsúti polgármester jelöltre,aki közlekedési baleset áldozata lett.Azóta sincs hir az esetről,eltünt a sülyesztőben.Félelmetes.
patyuka
@human: Igen, a farizeusoknak meg a húgyagyúaknak csak az jön le az őszödi Gyurcsány-beszédekből!
De ki a nyavalyát érdekli azoknak a selejtes mentalitású és moralítású alakoknak a károgása?
Miként az sem épeszű, aki elhihiszi, hogy ők máskülönben a baloldalra szavaztak volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.