300 milliárdot osztott szét a Magyar Turizmus Ügynökség szállodafejlesztésre. A győztesek között sok ismert kormányközeli üzletembert találhatunk.

 Ingyen reptette Orbánt, most 3 milliárdot kapott cége szállodaépítésre

Fotó: MTI

Kizárólag szakmai szempontok alapján döntött a Magyar Turizmus Ügynökség annak a 300 milliárd forintnak a szétosztásáról, amely a Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretében segíti a befektetőket, mondta a MTÜ vezérigazgatója, Gullner Zoltán, olvasható a napi.hu cikkében. És ezeket valahogy a kormányhoz közelebb álló üzletemberek is jól tudták képviselni.

A 300 milliárd forintos értékkel ez az eddigi legnagyobb turisztikai fejlesztési program, 2030-ig valósulnak meg szálláshely-fejlesztési beruházások, ráadásul ez a pénz vissza nem térítendő támogatás.

A két legnagyobb nyertes tulajdonosa kormányközeli: a 2,9 milliárdos Szántód BalaLand és a szintén 2,9 milliárdos pályázati pénzt kapó Grand Hotel Tokaj beruházás mögött az a DLHG Invest Zrt. áll, amelynek tulajdonosa Szepesi Richárd, akiről a HVG mutatta ki, Mészáros Lőrinccel üzletelt, illetve felesége, Kante Awa, aki nyert budapesti trafikot, és a jegybankhoz tartozó cégnél dolgozott, Kante édesanyja pedig Matolcsy György bizalmi köréhez tartozik. A harmadik tulajdonos Bonnyai Péter, akit az egerszalóki szállodaüzletből ismerhetünk.

De jutott pénz a miniszterelnököt repülőn fuvarozó Garancsi Istvánnak is, 2,9 milliárd forintot kapott a Mol Vidi FC tulajdonosának cége, a CDHT Hotel Projekt Kft., amely Tihanyban épít kastélyszállót és tréningközpontot.

Hévizen nyolc szolgáltató nyert összesen 640 miliót, egyedül az önkormányzati tulajdonú Hotel Aquamarin 381 milliót – a város fideszes polgármestere, Papp Gábor ezzel el is dicsekedett a helyi tévében.

A nagy pénzosztásból nem maradt ki az OTP sem, Csányi Sándor bankja a balatonszemesi Hotel OTP átalakítására és fejlesztésére kapott 536 milliót.

(hvg.hu)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Jótett helyébe jót várj! Hány % a jatt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ez a bérleti díjon felüli plusz juttatás !!!
Nessy
Jótett helyébe jót várj! Hány % a jatt?
csipetke
Ezeknek minden ráfér a pofájukra.És még merte orbán azt állítani,hogy szeretné ő látni azt az embert,akinek ő el van köteleződve.Hááát,2-3 A4-es lapot sűrűn tele lehetne írni velük...
kokopelli
..az a korrupció amiben Orbánék nincsenek benne! (;-))
Klafa
Azért én kíváncsi lennék ezeknek az összegeknek a területi elosztására is.
Azt úgy nagyjából tudjuk, hogy a pártközeliség erősen megnöveli egy cég szakértelmét, hisz kizárólag szakmai szempontok érvényesülnek.
Azonban gyaníthatóan az ország keleti része kevésbé felelhet meg a szakmai szempontoknak, mint a nyugati...
Aki Én
@Shikari: Hamarosan eljöhet annak is az ideje.
Sok olyan elmebeteg korrupt diktátor volt már, aki érinthetetlennek hitte magát.
Aztán jött a nép, az isten adta nép és közölte, hogy eddig, ne tovább.
Ami késik nem múlik :)
Csizmás Kond
" A győztesek között sok ismert kormányközeli üzletembert találhatunk."
Na de gyerekek mi lett volna ha azt írják, hogy a győztesek között egy sincs kormányközeli üzletember ???
egyvandor
ingyen, hiszen neki ez nem került semmibe. Mi fizetünk mint a katonatiszt.
Commenter
császári és királyi biodíszletük is van. Habsburg Ottó meg forog a sírjában.
kereső
" Mi zéró toleranciát hirdettünk az adócsalással, a korrupcióval, az antiszemitizmussal szemben"
Nálunk zéró tolerancia van az adócsalással, a korrupcióval,az antiszemitizmussal szemben.
Nálunk csak 10000 Ft adót nem szabad elcsalni. Nálunk az OLAF jelentés igazolja, hogy zéró tolerancia a korrupcóval szemben.Nálunk a horthy kultusz,és a szabadságtéri emlékmű ,és egy plakát ,amely igazolja ,hogy zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben.
Akkor?
RonaGyuri
@Shikari: kösz hogy te is így látod: Persze Poltnál, aki nem csak régi jó barátja Orbánnak, de az MNB személyügyekért felelős vezetője a felesége, Polt-Palásthy Marianna.és a jogi osztályán vezetője pedig a lánya Polt Petra!!! =))
RonaGyuri
@Shikari: nyugi ha jön a leszámolás, neked nem lesz hely a menekülő nem kormánygépeken és téged biztosan meg fognak találni és akkor majd ordibálhatsz ilyen baromságokat! =))
Yoda69
300 milliard szálloda fejlesztésre?
Elmennek a jó kurva anyjukba orbanek. Kórház fejlesztésre 1 fillért nem adnak.
Mellesleg milyen alapon osztják a kozpenzt magán intézmények fejlesztésre? Ha garancsi a tihanyban akar kastély szállodát építeni akkor azt tegye a saját penzebol NE az adofizetokebol.
Yoda69
@Shikari: Nagy a szád mért tudod hogy polt poraza orbán kezében van, így bármilyen eljárás kezdeményezése alapjában halott ötlet. De nem lesz ez mindig igy, mert a diktatúra velejárója a bukás. Az ilyen trollok mint te is, meg cserélheti a koponyeget.
csipetke
@Csizmás Kond: 10:37 orbanisztánban ez még nem fordult elő,és ameddig ez a bagázs élősködik a nyakunkon,eztán se lesz rá példa.Már a látszatot se próbálják mutatni,hogy más is nyerhet az ilyen pályázatokon.
Nessy
Ami azt illeti, ezek a dolgok már nem "törvénytelenek"! A képviselők "lelkiismeretükre hallgatva" már rég megszavazták, hogy a korrupció kis hazánkban törvényes!
Commenter
@kereső: A népnek kellene már zéró toleranciát tanúsítani.
kissé felnőttem
Semmi gond húsz évre elkötelezték egymást, vagy az egyik nem lesz vagy a másik vagy már foci sem háromesélyes 1- es 2-es és -X
Clavigo
@Nessy: Hogy hogy hány % ?? :):) :) :) A Mengyi Voldemort ráta szerint 50-90 % szokott lenni a Zalkotmányos Köccség.
tudode
Arra felé ez a MÓDI már természetes a SZÉKHÁZMUTYI óta!
.
Na ne icceljenek már vele, hiszen
.
----- A magánrepülőgépezésről kérdezték Orbán Viktort a Parlamentben
www.youtube.com/watch?v=j88vxWNKdYI
.
Ezt adja össze bárki, HARMINC ÉVE így volt, azaz KOPIK
.
----- Orbán harminc éve a KISZ -ben
www.youtube.com/watch?v=v6I4bRJyqxY.
.
Ha lenne benne a TISZTESSÉG halvány szikrája LEKOPNA már a NÉP nyakáról!
.

.
namihami
Ááá, biztos csak névrokonok. Egyszerű véletlen.
Van az életben ilyen egybeesés.
Ezek nemhogy nem a haverjai, de még fényképen sem látták soha a Pénzosztót.
görbetükör
@Shikari: 10:07-re . Magabiztos vagy, magabiztosak vagytok. Nem az igazság, hanem a hatalom és a törvénye árnyékában.
Tudod te is, magadról is. És ahelyett hogy a rosszat gyűlölnéd magadban, kivetíted mindazokra, akik kimondják az igazságot. Mert minden egyes kimondott igaz szó, amit meghazudtolsz visszaszáll a fejedre.
Én nem gyűlöllek, én szánlak - és ezt őszintén gondolom.
Yoda69
@Shikari: Latom erdemi hozzaszolasod megint nincs. Ilyenkor kezdessz szemelyeskedni.
Tipikus suttyo fideSSnyik modszer. Jo kepzest kaptal rogantol.
olivér
Annak idején a szocialista-szdsz időszakban Suchmann Tamásról volt köztudott,hogy kiprivatizálta a fél balatoni régiót,akkor azon háborogtunk,most ezen.Akkor megkérdezték egy interjúban Suchmann-t,mi a véleménye a privatizáció hazai módjáról?Azt válaszolta,szokatlannak szokatlan,de törvényes !
Nessy
Az akkori kormány liliomos kiscserkész volt a jelenlegihez képest!
Yoda69
@Shikari: Nagy a pofad bolsi, de fogsz meg nyusziteni es visszakuncsorogni putyinhoz.
parasutyo
akkor mégsem volt ingyen, kifizettük, bár eléggé borsossan... XD
olivér
A 300 milliárdból a cikk nevesít kb.10 milliárdot,mint amit Fideszközeli cégek nyertek.A maradék 290 milliárd amit ezek szerint mások nyertek el,különben őket is kipellengérezte volna a HVG.Tehát 1%-nál találtak nyílvánvalóan Fideszes vállalkozást.Kérdezem: Meg vagytok buggyanva ?Ebben mi a korrupció ?
olivér
bocsánat,3-4 %-ról van szó,de ezek is ugyanúgy pályázaton nyertek mint mások
Yoda69
@Shikari: Ez volt a valaszod:
Shikari
@Yoda69: Ne trollkodj már Magyarországon a magyarok egyik sajtójában. Mi a fenét keresel itt? Menj a tieidhez!

Nos, nekem ez tunt szemelyeskedesnek, holott amit irtam az TENY, es minden szava IGAZ.
Hiszen te is tudod, hogy poltpeter fideSS partkatona, velejeig elkotelezett orbannak. Es ez latszik is abbol amit es ahogy csinal. Az is igaz hogy minden diktatura bukasra van itelve.

Mivel ezekkel a TENYEKKEL nem tudtal mit kezdeni, ezert lementel tahoba. Ennyi
kereső
Nincs itt semmi látnivaló kérem. A 300 milliárdra 700 nyertes pályázatot fogadott be Müt.
A három legnagyobb nyert 2.9 milliárdot egyenként-és van még a futottak kategóriájában Csányi a maga 536 milliójával. A többi 696 pályázó kisebbb-nagyobb összeget 7 milliótól- a hévizi önkormányzat 381 milliójáig bezárólag. A három 2.9 milliárdos fejlesztés üti az összes többi 697 pályázóét.
Yoda69
@olivér: A maradek 290 milliardot masik fideSSes cegek nyertek, csak itt nincs hely mindegyik felsorolasra. Eleve kiemeli az elejen a cikk, hogy csak a legnagyobbakat emliti.
Yoda69
@Shikari: Na errol beszelek, erveles nuku csak az anyazas.
Budos kommunista besugo ivadek vagy, de logni fogsz kitarto tiszteddel egyutt
CsipkeRózsa
Az elmúlt években nagyon sok pénz került a turizmus fejlesztésére, és még ezután is oda megy a sok pénz. Mire az egész az Orbán család turisztikai területe lesz, jól fel kell hizlalni.
Csizmás Kond
@csipetke: ...huba...szóval a nyakadon élősködnek...a tisztaság fél egészség csipike.
olivér
@Yoda69: ez megint csak szómágia,ha meg tudna nevezni ilyen eseteket meg is tenné,ebben biztos lehetsz..Pont ezért tájékozódom a HVG és a többi kormányellenes forrásból is.
csipetke
@Csizmás Kond: 15:01 Te is szeretsz terelni.Egyébként nemcsak az én nyakamon élősködnek,hanem nagyon sokunkén,de a téma a fideszközeliek által nyert pályázatok.Száz szónak is egy a vége,sose volt ekkora a korrupció,mint a fidesznél.
olivér
@kereső: Neked se lehet örömet szerezni semmivel.Ezek ekkora összegre (10 milliárd)mertek pályázni,sok saját erővel,a többiek a "maradék" 290 milliárdra kisebb projekteket építenek.Örülj,hogy kiugróan fejlődik az idegenforgalmi infrastruktúra.Annak idején Suchmann-t sem tudtad számon kérni,most sem fogsz tudni senkit amiatt,mert nem az elvárásaid szerint mennek a dolgok.Mindig ezt mondom,én értem a háborgás okát,de az élet megy tovább,én örülök minden előrehaladásnak a kis hazánkban,ami a mi szintünkre is begyűrűzik,látom és élvezem is ezeket,amerre megfordulok,.Jó ez az időszak-ne akard az örömünket mindig elvenni!
Csizmás Kond
@csipetke: ..mindenki terel...még a kutya is lerázza magáról a vizet :)
Amúgy, a mi nyakunk azért van hogy élősködjenek rajta, ez mindaddig igaz amíg a nyak tulajdonosa nem kerül az élősködők sorába. A fideszközel meg azért fideszközel mert ma nincs másközel, de amíg volt emeszempéközel emeszpéközel és még sorolhatnám, addig az volt a közel ...igaz akkor még felének sem volt internyet amin távol tarthatta volna magát ezektől a közelektől...
...és száz szó...a ma születettnek minden új.
kereső
@olivér: Mit ne mondjak qrvára örülök, a föld felett lebegek két méterrel az örömtől! És örüljetek Ti is velem ennnyire! Az "öröm " okát ,meg majd meglátjátok, ha megéritek.
olivér
@kereső: Nem érdemes a ma örömét a holnaptól való félelem oltárán feláldozni,erre jöttem rá.Te nagyon tájékozott vagy elismerem,lehet mélyebben látod az összefüggéseket annál is amit feltételezek Rólad.Vállalj közszereplést,hogy tenni is tudj valamit-ezt nem viccből mondom !Egy hiteles, józan hangra sokan vevők lennének !Bár tudom,hogy ez ennél bonyolultabb valamicskét.
kereső
@olivér: ez még annál is bonyolultabb!
relatív
Ha jól értem a tudósítást - mert manapság még a kérdés IS hazugság - akkor a magyar nép adóforintjaiból ( kire mennyi esik, érdemes lenne mérlegelni ) egy magát miniszterelnöknek nevező - mert egy tényleges miniszterelnök a nép szolgájaként vezeti a kormányt, viszont jelenleg nincs kormányzás .- szórja el a pénzünket magánvagyonra !

Ebből csak az adott magán vagyon növekszik, a magyar néptől elvett forintok pedig a népnek semmi előnyt nem jelent, bárhogy IS hasznosul !
Lepényleső
Az ember ha nem itt élne,ebből valamit is elhinne? De így,hogy ez a kormány vezér elve,
mi csak e felé vagyunk vezérelve?
kokopelli
@Lepényleső: Már tettem kisérletet többször az egyszerű elmesélésre kommentár nélkül,
de nem értették mert csak néztek! Elhitték mert jó ismerősök voltak,és nem gondolták,hogy
kitaláltam!
Erre mesétem egy viccet:
A Sepp gondterhelten koslat az utcán és szembejön vele a Fritz és kérdezi,hogy mi a
franc van vele!
-Van egy dolog haver amit nem értek!
-Mond mi az,és én elmagyarázom neked!
-Bolond!Elmagyarázni én is tudom,de nem értem!
Vannak itt is hasonlók egy páran! Magyarázzák orrba-szájba,de...!
Lepényleső
@kokopelli: Örülök az oktatásnak,s hogy tudását ily módon adja át másnak.
bence
"Szeretném látni azt az embert aki engem meg tud vesztegetni ! " Ki is mondta ? Na íme , hogy van ilyen ?!
babp1982
Ezért Romániàban màr a sitten rohadna ! Ide jutott az ország köszőnjük fideSS!
Desischado
Nem véletlenül utazik rasika a turizmusban. Kórházra, oktatásra, szociális kiadásra meg rendes bérekre nincs pénz. Hogy rohadnának meg elevenen, de mi is, mert tűrjük ezt a pofátlan rablást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.