Az MTI-n keresztül szerették volna kiadni közleményüket, de a közmédia ezt megtagadta. Marton László a veszprémi színházban rendez.

A Magyar Távirati Irodán keresztül szerették volna kiadni tiltakozó közleményüket ellenzéki képviselőnők amiatt, hogy Marton Lászlót a veszprémi színház alkalmazza rendezőként.

Ellenzéki képviselőnők tiltakoznak Marton László alkalmazása ellen

Marton László

Fotó: YouTube

Mint ismert, Marton – aki sokáig a Vígszínház vezetője, főrendezője volt, és emellett több évtizedet tanított a színművészetin – szexuális zaklatásairól 2017-ben Sárosdi Lilla színésznő rántotta le a leplet nyilvánosan, aztán többen is előálltak hasonló esetekkel. 

Martont a Vígszínház eltanácsolta, ám most az Oberfrank Pál által vezetett Veszprémi Petőfi Színházban dolgozhat. 

Ez ellen akartak tiltakozni a képviselőnők, ám az MTI arra hivatkozva, hogy a közlemény mások személyiségi jogainak sérelmével járna, nem adta ki azt.

Az esetről Szél Bernadett független országgyűlési képviselő számolt be Facebook-oldalán – olvasható a Mérce cikkében.

A közleményben a képviselőnők többek közt ezt írják: 

Mélységesen elítéljük, hogy a szexuális zaklatással vádolt Marton László a Fidesz jóváhagyásával újra rendezhet a veszprémi színházban. Ha a hatalommal való visszaélés egyik legdurvább formája, a szexuális zaklatás következmények nélkül marad, akkor semmi nem fog változni az országban és a társadalomban. Ha ma nem teszünk semmit, akkor 10, 20, 30 év múlva kiderülő gyomorszorító történetek és kibeszéletlen traumák fognak ismét rávilágítani arra, hogy nem cselekedtünk, amikor kellett volna. Hogy nem védtük meg a szexuális zaklatás áldozatait, hogy nem álltunk ki azokért, akik egyedül sokszor beszélni sem mernek az őket ért megrázkódtatásokról.

Mi hiszünk az emberi méltóságban, és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Marton László bárki segítségével újra rendezői székben ülhet.

A közleményt a következő képviselők írták alá:

Bangóné Borbély Ildikó

Országgyűlési képviselő

Bősz Anett

Országgyűlési képviselő

Demeter Márta

Országgyűlési képviselő

Gurmai Zita

Országgyűlési képviselő

Hohn Krisztina

Országgyűlési képviselő

Kunhalmi Ágnes

Országgyűlési képviselő

Potocskáné Kőrösi Anita

Országgyűlési képviselő

Schmuck Erzsébet

Országgyűlési képviselő

Szabó Tímea

Országgyűlési képviselő

Szél Bernadett

Országgyűlési képviselő

Vadai Ágnes

Országgyűlési képviselő

Varga-Damm Andrea

Országgyűlési képviselő

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Hölgyeim! Ha minden komolyabb pozicióban lévő zaklatónak fel kell hagynia a tevékenységével, amiben egyébként kiváló, akkor lesz pár üres állás!,
Önöket nem zavarja, hogy amikor az egzisztenciája megkívánta, akkor nem szólt senki semmit, csak most, hogy sikk lett több évtized után elővenni? Meg lehet kövezni, de értelmes ember akkor pofozza föl a zaklatóját, amikor zaklatja. Igaz, másnap a felmondó levelét viszi a direktornak.
Tudják, a Baukó Éva is, aki depressziós lett, mert Havas "beszólt" neki, most olyan képeket posztol nap,mint nap, mint egy ...!
Azért érdekes, hogy csak és kizárólag elismert emberek zaklatták a nőket, egyetlen segéd munkás, vagy művezető sincs a listán.
Igaz, annak nincs hírértéke.
Nessy
@3dwhite: Nem nekik kell elérni valamit. A nőknek kell az adott pillanatban felpofozni, feljelenteni a zaklatót. Nem tíz év múlva!
Ja, hogy az állásába, vagy karrierjébe kerül? Ott és akkor kell dönteni!
surdilloFUJT
@Nessy: ...a segédmunkás nem tud szerepet,állást,jutalmat ,netán bankókat adni a hölgyeknek,de a mocskosok zsarolással le tudják fektetni aki naiv,fiatal,és nem rugják jól tökön az aljasát!!!
tulipan
A SÖTÉT, BUNKÓ, NŐGYÜLÖLŐ NARANCSOSOKAT, NAGYON IS JÓL JELLEMZI, KIT IS PÁRTOLNAK, ILYEN VEHEMENSEN!!!
Nessy
@durbincs: Amiről nem tudsz normálisan írni, abba ne tátogj bele! Próbálj már elszakadni az értelmetlen, valótlan szövegeidtől. Egyébként legyen szép napod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.