Összefüggő, 3-4 centiméter vastag jégtakaró alakult ki a szerdára a Balaton nagyobb részén, de általában töredezett, a parton helyenként jégtorlaszok is kialakultak – közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-vel szerdán.

Ne menjünk most a Balaton jegére!
Fotó: Varga György/MTI

A meteorológus elmondta, főként a Balaton déli partján alakultak ki turzások a törmelékes, összesodródott jégből.

A vékony jégtakaró kifejezetten rossz állagú, töredezett, repedezett, Siófok környékén egészen biztosan alkalmatlan a sportolásra. A nyílt vízen kialakult jégtakaró nem bírja el az embert

- tette hozzá.

A szakember arról is beszámolt, hogy csütörtök hajnalra tovább hízik a jég, azonban péntektől délies, melegebb levegő érkezik a térségbe. Ez várhatóan még nem töri fel a tó jegét, azonban a szombaton érkező, csapadékot hozó erősebb szél már megteheti.

Az előrejelzések szerint a Balaton térségében vasárnaptól hétfőre virradóan hidegfrontra lehet számítani, amelynek a szele – ha a tó jégtakarója feltörik – a déli parton torlaszokat alakíthat ki a jégtáblákból.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Hát aki a 3 centis jégre rámegy, az meg is érdemli... Én még a 10 centisben sem bízom maradéktalanul, szerintem 15-20 centi az, ami már tényleg biztonságosan megbírja az embert, nagyobb tömegben is.
Mert minimum15 centi azért az élet más területein is kell a maradéktalan boldogsághoz. :)
Lepényleső
...majd csak nyáron,ha már elég vastag lesz,a mészáros inas kedvére?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.