A tárgyalások ugyanakkor még nem kezdődtek meg a fővárossal, azt tehát még nem dőlt el, hogy a Hungaroring Sport Zrt. hol rendezné meg a futamot.

A Világgazdaság cikke szerint bár a sorozat jogtulajdonosa, a Red Bull Air Race GmbH kedden bejelentette a 2019-es versenynaptárat, egyelőre nem dőlt el, hogy milyen helyszínen rendeznék meg a futamot.

A cikk emlékeztet arra, hogy

az először 2004-ben Magyarországra hozott esemény jövője tavaly nyáron vált bizonytalanná, amikor Tarlós István bejelentette, hogy amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny Budapest belvárosban,

és elképzelhetőnek tartja, hogy ha a jövőben megrendezik is Budapesten, az nem a Parlamenttől karnyújtásnyira lesz.

Idén is lesz Red Bull Air Race Budapesten

A városvezető egyúttal elnézést kért a budapestiektől a zajszennyezés és a forgalmi korlátozások miatt. További kritika volt, hogy a világbajnoki futamnak mindössze 13 millió forintért adták bérbe a szükséges fővárosi közterületet.

A magyar részről szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt akkor azt mondta a Világgazdaságnak, hogy mivel a kormány 2020-ig kötelezte el magát a rendezvény támogatására (évi legfeljebb 6 millió euróval), változatlanul úgy készülnek, hogy 2019-ben is megtartják Budapesten a futamot.

Cikk- és címlapkép: AFP

(Világgazdaság)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Dőreség lenne beszüntetni egy ilyen nemzetközi érdeklődéssel kísért rendezvényt a pestiek nyavalygása miatt. Emelni kellene a bérleti díjat legalább ötvenszeresére, s akkor majd maguktól elállnak a rendezni vágyók.
Fradigege
Mindig oda vannak az országimázsért, ezzel meg szívóznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.