Bírósági úton támadta meg a röszkei terroristaper egyik vádlottja a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rá vonatkozó pontját. Az elsőfokú bíróság szerint a felperes keresete alaptalan volt.

Elutasította az Ahmed H. által a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen személyiségi jogi jogsértés miatt benyújtott keresetet a Fővárosi Törvényszék pénteki elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

A bíróság elutasította Ahmed H. nyolcmilliós követelését

A 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen jó hírnév megsértése miatt indított polgári perének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2019. január 17-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

A szír Ahmed H. 2015-ben a röszkei határátkelőnél próbált bejutni Magyarországra és eközben kővel dobálta a magyar rendőröket. Ezért egy másik eljárásban terrorizmus vádjával a bíróság jogerősen öt év fegyházra ítélte és tíz évre kiutasította az országból. Jelenleg idegenrendészeti őrizetben a kitoloncolására vár.

A férfi 2017-ben szerepelt a nemzeti konzultációs kérdőíven úgy, mint aki kővel dobálta a rendőröket, és ezért elítélték.

Emiatt indított személyiségi jogi pert a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen, és jó hírnevének megsértése címén 8 millió forint sérelemdíjat követelt.

Ebben a perben hirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletet pénteken a Fővárosi Törvényszék. Ahmed H. az ítélethirdetésen nem vett részt.

Az elsőfokú ítélet szóbeli indoklása kitért a többi közt arra, hogy bár az alperes valóban elmulasztotta feltüntetni a nemzeti konzultáció kérdőívén, hogy Ahmed H. bűnösségét akkor elsőfokú, nem jogerős ítélet mondta ki, ez csak elhanyagolható mértékű hátrány.

A rendőrök megdobálását ugyanis maga sem vitatta, az pedig bűncselekmény és az eset közmegítélését alapvetően ez határozza meg.

Mindezek miatt az elsőfokú bíróság szerint a felperes keresete alaptalan volt.

A bíró kitért arra is, hogy Ahmed H. ellentmondó nyilatkozatokat tett az ügyben, nem volt tisztában azzal, hogy mi a nemzeti konzultáció, de még a konzultáció perben kifogásolt kérdését sem tudta felidézni.

Forrás: MTI, Index

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@menekült: Na meg Ciprs uniós tag, felül egy repülőre és eljut No-ba. Nem a magyar határőröket dobálja kővel - nem?
menekült
@1magyar: Talán el kellett volna járj a bíróságra és ott megtudni a részleteket, miért jött el Ciprusról, vagy a családját honnan akarta Németországba juttatni, mert én nem tudom. Amit a szemét rendőrök tettek akkor ott a határnál a menekültekkel, arra nincs bocsánat és nincs mentség. Amit pedig Ahmed H. elkeseredettségében tett, az nem 8 meg 10 év börtönnel ér fel. Jól látni, hogy a menekültektől fogvacogva rettegők hogy rácuppantak erre a szerencsétlenre, terroristát sikoltozva, mert semmi más nincs a migráncsozók és sorosozók kezében, csak ez az egy ember, rajta élik ki a gyűlöletüket. Ne állj már be te is a sorba!
csak úgy....
@1magyar: tudod ,öregem! Nem rég a kb. 30.000Ft/hó nyugdijadat emlegetted ...
Te azzal is elégedett vagy ha nem gyünnek a migráncsok az országba.
Mit szólnál,ha ez az ahmed rád kérdezne,hogy mond tezsvér,te mitöl és mióta vagy ennyire hülye?
1magyar
@csak úgy...: Igen, azzal elégedett vagyok ha nem jönnek a migráncsok az országba.
1magyar
@menekült: Pont leszarom miért jött el Ciprusról ez a határunkat megtámadó csürhe, de ha a te családodat vagy téged dobálnak meg kővel és robbantanak fel lehet, hogy te is másként vélekedsz.
1magyar
@menekült: Ja és arra nincs bocsánat ahogy te a magyar emberek ellen ágálsz, a rendőrök meg túl lagymatagok voltak.
A lőparancsot kiadhatnák már végre az ilyen támadók ellen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.