A Károli Gáspár Református Egyetem budapesti, Ráday utcai kollégiumában történt tűzért felelős kamaszok büntetésének várható tartama nem indokolja a letartóztatást, ezért védekezhetnek szabadlábon - magyarázta Borbély Zoltán jogász az M1 aktuális csatornán szombaton.

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
tartok tőle, hogy ez előre eltervezett egy rend beli emberölés és több rend beli veszélyeztetés
Sziszifusz
Azért arra kíváncsi lennék, hogy kinek a gyermekei ezek az áldott jó fiatalemberek. Számomra gyanús ez az engedékenység,

Egy ilyen súlyos cselekménynél (életkioltással járó, közveszély okozás), a bíróság részéről, igencsak indokolt lehet a letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabása, mivel öt évtől húsz évig tartó szabadságvesztés ha ez a bűncselekmény halált okoz.
Ebből következően már a nyomozati szakban is a szükséges és indokolt lehet az elkövetők fogvatartása. Nem történt meg, ugyan miért ?
Sziszifusz
@Sziszifusz: Amennyiben, gondatlanság állapítható, meg akkor kettő évtől nyolc évig terjedhet a büntetés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.